Nuffnang Ads

Sunday, July 31, 2011

Wordless Wednesday [Jangan Tengok Gambar Ni]

Assalamualaikum..

Aku dah cakap awal-awal kan jangan tengok...Tapi kalaw berkeras hati nak tengok jugak terpulanglah kat korang jangan cakap apa-apa kat aku sudah yerr...



v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



Okay..babai~

p/s : Lambat ahh nak tunggu hari Rabu so aku jadikan harini hari Rabu...hakhakhakhakhakk tui!
p/s/s : sempena menyambut Ramadan ni tak baik taw pikir bukan-bukan :P
p/s/s/s : aku jugak yang menyebabkan korang pikir bukan-bukan bukan? lol


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Saturday, July 30, 2011

Segmen Ben Ashaari | Aku Penyayang

Assalamualaikum..


Macam besa join segmen abang ben..Kalini segmen bebas..Just kena letak gambar yang terbaik dan jelaskan peristiwa dengan gambar tu...yess!! boleh merapu dengan berleluasa... Sebabkan aku dok kerja kat cc so aku tak leh geledah laptop cari gambar muka bajet comel mintak pujian..hakhakhak.. So aku geledah fesbuk jelah jumpa la gambar zaman paleolitik bila ntah nie...

ciss apesal budak ni membuat ekspresi sebegitu
aku dipaksa makan gula-gula hantu..sape tak taw gula-gula hantu sila google
owh aku memang menjadi tarikan kanak-kanak sampai depa tak mau pegang
 tangan ayah depa..hehe 
Peristiwa dalam gambar-gambar ini adalah peristiwa di mana aku bergambar dengan budak-budak dan motif utama aku letak gambar-gambar ini adalah nak habaq yang aku nie gadis yang penyayang dah sangat sayangkan kanak-kanak.. Jadi kepada lelaki hensem dan sasa dan kaya di luar sana yang nak amik aku jadi isteri nomber empat ataw pon pengasuh anak anda boleh hubungiku secepat mungkin yer..ahahaha


Sapa nak join segmen ini juga klik sini :)

Okay..babai~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Takziah Kepada Ashraf/Aleesya Yang Telah Meninggal Dunia

Assalamualaikum..


Tadi semasa berjoging dari blog ke blog mencari secebis perhatian aku terbaca berita ini yang mengkabarkan pemergian Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz, lelaki yang telah ditolak untuk menukar namanya kepada Aleesha Farhana oleh Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu pada 25 Julai lepas. Dia telah meninggal dunia pukul 5 pagi tadi.Dia dimasukkan ke ICU malam tadi sebab erangan jantung dan tekanan darah rendah.

Apa yang aku taw pasal Ashraf nie dia penah wat pembedahan tukar jantina kat Thailand antara 2008 hingga 2009 sebab mendakwa lebih cenderung kepada perwatakan wanita.Dia memfailkan petisyen memohon mahkamah bagi dia tukaq nama Ashraf kepada Aleesha Farhana yelah sebab nak bagi senang hidup dia la nak masuk universiti ke nak kawin ke hape ke..

Hurmm aku pun tak tahu dia dia nie khunsa ke apa tapi ramai yang menentang dan mengkeji perbuatan dia tuh... Bagi aku memang tak patut la masyarakat hina dia sebab dia pon ada hati dan perasaan.. Kalaw apa yang dia buat tu salah di sisi agama biarlah dia dengan Allah pasaipa kita pulak nak nyibuk macam la kita nie tak de buat dosa...Aku cuma geleng kepala jer bila dengar berita pasal dia nie..tak de aku nak kutuk ke apa...Kalaw nak sibuk patut sibuk kan diri dari awal dengan menglahang dia tukar jantina tapi kan dah terlambat sebab dia dah tukar nak wat camna dah...


Hurm harap dengan pemergian Ashraf  ni dah takde orang bercakap pasal dia lepas ni. Memang kena la ajal dia dah sampai pun sebab dapat mengakhiri cemuhan dan penderitaan dia..kalaw dia hidup pon mak ayah dia terseksa lagipun entah ada ke tidak lelaki nak kahwin ngan dia..dah la nama pon tak berjaya ditukar..

Okaylahh..babai..Jangan lupa sedekahkan Al-Fatihah dekat arwah~

p/s : teringat cerita dua alam plak
p/s/s : erkkk aku tengok cerita dua alam???
p/s/s/s : ahahaha tengok sebab keciankan Rozmey takde orang tengok cerita tu :P

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Friday, July 29, 2011

Bloggers Yang Bernama Yuyu Memang Comel Kan??

Assalamualaikum..
Harini aku terasa nak wat review blog cikit ahh..tapi lebeyh kepada review tuan blog jer..kihkihkih

(sape tak kenal leh pi nyorok bawah tempurung okay? hahak!)

<yuyu..pinjam pic taw..hee>
Comey giler ahh ahkak yuyu nie..huhuhu first time aku bukak blog dia aku mati-mati ingat dia umo 15 tahun...perhhh bawu 15 tahun konco-konco dah beribu... umo bape la dia start berblog bisik hati kecil ku... lama gak arr aku jadi silent reader sampailah ada suatu hari aku geledah fanpage yuyu rupanya yuyu ni 22 tahun dahh...wahhh nampak cangat yuyu awet muda..aku nie baru 19 tahun dah kedut seribu perpuluhan sembilan dah.. cehh aku nak kena amik jamu mak dara ahh cenggini...jeles tui ngan yuyu~ huhu.. penulisan yuyu besh santai kelakar and dia banyak share tips and info..bila bukak ada je entry baru sebab yuyu nie rajin update....



<yuyu saya pinjam pic yer?>

Ni kira kembar yuyu zulaikha la..disamping or selain itu, muka dia ada iras-iras siti nurhaliza isteri datuk huruf K itu la jugak tambah tambah dengan dagu belah dagu bertangkup (bak kata yuyu zulaikha) dia tu memang comeyy arr..blog dia pon kemas jer nak baca pon tak serabut..tapi aku suka tengok muka dia yang comel tu...aku nie memang pantang arr tengok muka comel mesti aku berharap akan comel cam depa tapi nak wat camna diri ini kurang comel...sobss...kalo tak caya pi arr terjah yuyu johanna nie..



<maaf curik pic :p>

Aku baru jer jumpa yuyu musa nie...and baru follow...blog dia pon besh penulisan tak skema..aku suka blog camtu...aku tak suka blog skema...huhuhu...and yang pasti yuyu musa nie pon comel cam yuyu yuyu yuyu yang lain jugak...pastu tagline blog dia lawok gilo "Lampi Dan Blurr" yaa itu juga ciri-ciri aku..hakhak.. Okaylah semoga sapa yang blom kenal yuyu yuyu yuyu ini terjah yuyu yuyu yuyu ini :)

Okay babai~

p/s : betul kan aku cakap bloggers nama Yuyu comey ?

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Thursday, July 28, 2011

Pemain Harimau Malaya Tak Turun Latihan?

Assalamualaikum...


Tadi ada kawan aku tag satu gambar nie dalam Facebook..aku tak tahu nak gelak sebab macam kelakar atawpon nak marah sebab macam mempersenda pemain Malaysia.Aku takde mood nak marah or gelak sebab tengah gadoh ngan kekasih tadi.. chewahhh kekasih gittew!Aku rasa bukan nak mempersenda tapi just nak menampakkan bahang perlawanan malam nie..huhu..Apepon aku menyokong seratus perpuluhan sembilan peratus Harimau Malaya!!

Kalaw bleh nak je aku jadi perempuan pom-pom kat tepi padang sokong mereka walaupun selepas itu akan dihantar ke Hospital Tanjung Durian Belanda.. Takpe demi Harimau Malaya aku rela! hukss Harap Malaysia menang melawan negeri ehh negara Singapurapura itu..ekekeke

Bawah nie ada gambar yang aku cakap tadi..Anak sape lah yang buat nie? huhuhu

Harap tak menimbulkan kontroversi...Okay..Babai~

p/s : nasib sang singapurapura malam nie
v
v



Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

SEGMEN | BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT !




Assalamualaikum...


Harini aku happy sebab join segmen abang ben..abang ben cakap tulis jer pasal ape pun :)

***********************************************************

Aku nak tulis pasal SMS mengarut yang berleluasa sekarang nie.. Mesti semua pernah dapat SMS begini kan?
  • RM0.00.Helo sayang, esok saya sudah nak bertolak. Saya telah tinggalkan mesej bergambar untuk kamu. Taip ON NIZA dan hantar ke 32226. Mesti happy! Optout call 0136574841
  • Pendaftaran PERCUMA! Dapatkan video Indon/Jepun (18SX) heba, lawa & lucu di bimbit anda sekarang! Taip ON RAS sms ke 37873. Optout call 0126225632
  • Yang, sedang buat apa? Nak tengok gambar/video bikini saya? (18SX). Senang je, type ON ABYA hantar ke 32226. Mesti happy! Optout call 0136574841
  • tlg belikan Ayah topup Rm.50 Ni No bru Ayah 0178398723 ayah lg ad maslah kat blai polis.tak pyah dlu tlpn nnti ayah tlpn.cpt


Aku hairan kenapa ada jugak yang tertipu..hurm..kalaw kita manusia yang mampu berfikir dengan logik pasti kita tak akan tertipu dan layan SMS macam nie..Tiap-tiap hari aku dapat SMS mengarut dan aku tak pernah terfikir pun untuk layan..hurmm..paling menyampah SMS yang cakap sim card aku menang berpuluh ribu ringgit. Ceh..nampak beno nipunya...kita mesti ingat takde benda free naa dalam dunia nie.. Toilet pun dah up sekali masuk RM0.50.. huhuhu...

***********************************************************

Harap-harap blog aku terpilih untuk segmen abang ben kali ini...fuhh..puhh...fuu...ekekeke
Kepada sapa yang nak join dan tahu lebih lanjut pasal ni boleh terjah SINI

Okay..babai~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Page Translate Memang Kelakor Gilo!

Assalamualaikum..

Aku baru jer wish good morning kat blog huhuhu..tadi masa aku bukak blog aku terklik translate page...ciss terklik plak..alang-alang dah tidak sengaja terklik aku pon baca la apa yang di translate tu..

Before : tengok arrow tu aku terklik kat perkataan 'translate' padahal nak klik 'nope'


After: Ni hasilnya bila dah tranlate..ciss..macam bahasa Urdu dah jadi.. lol


Part tamarind tu memang tak leh belah! wakakakaka.. Entri yang aku printscreen di atas adalah ENTRI INI.
Actually aku dah banyak kali terklik sebab entah kenapa setiap kali aku bukak page ape-ape mesti naik nak translate page jadah tu.. cuma kali nie jer aku terbaca.. patut pon orang mengata kat google translate..huhu..

Kes nie menyebabkan aku teringat masa aku beli DVD Boys Over Flowers dulu..yelah tak sabar nak tengok sampai habis beli je lah DVD tak ori pat puluh ringgit jer sebab apa yang penting dapat menatap Kim Hyung Jung pojaanku...tapi translation dia taik macam google ni la haa.. direct translation! ciss..lantas aku baling DVD tu sebab berang.. aku memutuskan untuk download walaupun terpaksa menggunakan broadsiputbabi..

Tranlation yang paling memberangkan aku adalah : Cool! = Sejuk!


Huhu..Okaylah..Babai~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday [Jangan Jeles Yer?]

Assalamualaikum...

Pada hari Rabu bloggers selalu letak beberapa gambar tanpa kata.. Gambar akan menceritakan segala-galanya..Rasa-rasa korang apa maksud gambar dibawah?...ekekekekeke~







Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Monday, July 25, 2011

SEGMEN | BEN ASHAARI TANYA BERANI KE KRITIK BLOG AKU ?

Assalamualaikum...


Macam biasa aku tak ketinggalan mengejoin segmen abang ben kita.. tambah lagi kegembiraan
sebab abang ben singgah follow blog aku hari ini..huhuhu..

--------------------
Aku dah pernah join segmen ni haritu tapi aku nak join lagi sebab aku rasa perlukan
banyak lagi kritikan daripada bloggers lain untuk buatkan blog aku lagi best..
Tapi haritu aku dapat banyak pujian daripada kritikan.. Alhamdullilah la cuma segmen kali ini abang
 ben tak bagi puji..huhuhu..baguslah jadi peluang yang baik untuk aku tahu kelemahan blog aku :)

Harap korang sudi kritik belog ini dengan ikhlas..jangan la kritik aku plak naa? hee~ 
---------------------

Pada bloggers yang rasa nak join segmen ini bolehlah klik SINI
Okay..babai^^



Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Lepas KFC Tapak Kasut Kini KFC Minyak Kain Lap

Assalamualaikum..

Haritu dah kecoh dah pasal video kfc tapak kasut yang tersebar dan mengembangkan tekak sebab mual dan mengembangkan idong sebab marah bagi sapa yang melihatnya.. Aku pon trauma nak pegi kfc...aku pegi pon sebab nak beli Krushers jer..huhu

Lepas isu itu pengarah urusan KFC Malaysia dah buat kenyataan rasmi minta maaf.. Aku pon rasa okay balik la sebab rasa macam benda ni dah diatasi...TETAPI!!!

Tetapi apa yang mengejutkan aku bila aku bukak blog obe tadi ada lagi rupanya ada lagi syaitonirojim yang kurang asam keping buat onar yang lebih teruk....korang tengoklah video kat bawah nie..brrrr

Ops sebelum tu sedia baldi kecik satu yer untuk muntah dalam tu..eeewww erghhh!!!.. 


Dorang lap minyak kat sekeliling tu and perah kembali dalam tempat 
menggoreng segala ayam,nugget,fries tuu!!
http://www.emocutez.com

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Sunday, July 24, 2011

Jom Main Satu Permainan Kelakar Berkaitan Dengan Diri Anda xD

Assalamualaikum..


Tadi aku copy dari status seseorang aku rasa lawok gila.. 
Korang pon boleh main..Bagus untuk release tension :)



1) Pilih bulan kelahiran anda:


Januari - Aku cium
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar


2) Pilih nombor hari jadi anda:

1 - Mak aku
2 - Seluar dalam aku
3 - Bendera Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Brad Pitt
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Pengetua aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Anwar Ibrahim
21 - Adinda Milano Evans
22 - Ning Baizura
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Amir Raja lawak
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan


3)Pilih warna baju yang anda sedang pakai:

Putih - Sebab aku fikir aku hebat
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku boring
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku rasa cool wat macam tu

Kemudian korang cantumkan jawapan korang menjadi satu ayat dan tinggalkan komen kat bawah ayat apa mewakili diri korang :)
Contoh untuk diri aku : Aku belasah Taylor Swift sebab mak aku suruh. lol

Okay.babai~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

How To Get Your Old Facebook Chatbox Back!

Assalamualaikum..


Dewasa ini, aku tengok ramai dalam ketensionan and keserabutan gara-gara design chatbok baru fesbuk 
yang menglimitkan chat tu lahh... mesti ramai yang panass yelahh dah tak leh nak ngorat-ngorat sesuka hati..dah tak leh nak paksa friends klik churp-churp dengan berleluasa..dah tak leh nak suruh ramai friends like or vote contest...

Di sini beta aku nak maklumkan bahawa aku dah jumpa jalan penyelesaianya sewaktu aku like Page Ini semalam and aku nak kongsi ngan korang..

This is how you can get your old facebook chatbox back!
  • Firstly click this link >> [link] (don't worry this is not the "hi, how are you?" virus)
  • Then it will ask you install or cancel
  • Click install
  • Then, refresh your Facebook account or close browser and log in your Facebook again
  • And then you're done!
*For computer/laptop which has strong malware filter, there might be malware alert.So, its your choice whether to install or not.


If this doesn't work please let me know.Thanks..
http://www.emocutez.com
Here is the prove that i was success ^^

Doakan bapak tiri aku, Mark Iceberg pertimbangkan permintaan aku untuk letak button ini xD


peace yaw! babai~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Saturday, July 23, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOGGER KREATIF..AKU UMPAMA !

Assalamualaikum..

http://www.emocutez.com
Aku join segmen abang Ben lagi !!! 
****************************************************************
Diri aku ini umpama
-
-
-
Myvi Baharu Lagi Best
-
-
kerana aku sentiasa mahukan pembaharuan dan kemajuan dalam sesuatu
perkara dan pastikan ianya LAGI BEST serta berkualiti..
Aku juga sedia menerima kritikan tentang apa yang aku buat samada 
negatif atawpon positif dan akan berusaha untuk dapatkan yang 
PALING BEST dalam apa jua aspek kehidupan :)

******************************************************************
Kepada yang nak join bleh terjah sini
Jom kita meriahkan segmen kali ini
Tutop pukol 10.00 malam nie yeee.. :)

Okay..babai~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Friday, July 22, 2011

Bermain-Main Dengan Virus Facebook

Assalamualaikum :)
yo gua virus! nama gua shrek! lol

Mesti ramai dah tau pasai virus "hi how are you im fine thank you" kan? ehehehe~
Okay pada sapa yang tak taw mai aku nak bagitaw jap..


VIRUS BARU KAT FACEBOOK !

  1. virus tersebut tersebar melalui chat daripada kawan korang padahal kawan korang tak hantar pun..dia akan hantar
  2. Hi. how are you?
  3. Lepas korang reply ape-ape dia akan hantar Wanna laugh? :)
  4. Lepas koramg reply apa-apa lagi dia akan hantar It is you on the video ?want to see?
  5. Then lepas tu , dia akan hantar satu link dan link tu laa VIRUS
  6. Jangan klik kalaw tak korang tak leh bukak facebook dan laptop akan jadi berat then kena format lain
  7. Kalaw rajin sebarkan pasal ni
Aku pon terkena dan mengenakan jugak..ehehehe..sonok plak :P
Ce tengok hasil di bawah.. ini perbuatan tatkala bowing..kihkihkih

yang nie aku pon tak taw dia saje atawpon memang nak antar virus..

trolololol xD

dia balas konon ingat nak pekena virus padahal aku yang kenakan dia.. xD





Kepada sape-sape yang betul-betul terkena leh tengok sini >How To Remove Those Facebook Virus
Okay..babai~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, July 20, 2011

Wordless Wednesday 5 [Spender 1 Malaysia]



 Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia ^^

Mood : Patriotik!!!!!!

http://www.emocutez.com



Merujuk gambar di atas :-
  • India, Melayu, Cina boleh pakai
  • Kenapakah muka model itu tidak ditayangkan
  • Aku teringin nak berkenalan dengan model itu
  • Terdapat spender pesaing dibawahnya
  • Aku nak beli spender nie untuk dipakai oleh budak ni xD

p/s : normal la kan wordless wednesday yang tak berapa nak wordless..haha
p/s/s: babai~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tuesday, July 19, 2011

How To Remove Those Cilake Facebook Virus

Assalamualaikum..

I just found about this step and i wanna share here. I'm sorry if this method doesn't work.

Steps on removing a Facebook virus:


  1. Click Account
  2. Click Privacy settings
  3. Click edit your settings, its under Apps and Websites
  4. Click on "Remove unwanted or spammy apps." (It's under Apps you use)
  5. Remove all the current ones or turn off all platform apps. Your choice.
  6. Change your password for more safety

If you still can't understand the step above you can check this below image..

STEP 1
Click Account


STEP 2
Click Privacy settings


STEP 3
Click edit your settings, its under Apps and Websites


STEP 4
Click on "Remove unwanted or spammy apps." (It's under Apps you use)


Good luck people!!Babai~



Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Amaran Untuk Pengguna Facebook Malaysia Anda Mungkin Di Hack Indonesia



Assalamualaikum..
Aku just nak berkongsi harap korang dapat baca sampai habis kepada siapa yang tak tahu lagi pasal nie.
Sebuah aplikasi berbahaya telah menyerang pengguna Facebook khususnya di Indonesia,dan ia akan tiba di Malaysia. Hanya dalam tiga hari, Aplikasi penipu itu mengaku boleh melihat siapa saja yang telah melihat profil user. Menurut analisis dari Vaksincom, ada sekitar 750 ribu pengguna Facebook yang sudah terkena aplikasi penipu ini. Aplikasi yang diterbitkan oleh kelompok yang bernama “Jempolers Indonesia” tersebut benar-benar meyakinkan mangsanya dengan mengirimkan tulisan di profil mangsa mengenai siapa saja yang seolah-olah sudah melihat profil Facebook mangsa. 
Secara OPTIMA, ketika aplikasi ini sudah diterima pengguna, maka ia akan mengirimkan pesan Facebook Chat ke seluruh rakan, pengguna tersebut. Namun, menurut Vaksincom, sebenarnya aplikasi tersebut tidak ada ,dan data posting yang dilampirkan adalah data palsu ,yang mengambil data profile pengguna dan menunjukan angka jumlah ‘views’ secara dasyat & Banyak.
Langkah-langkah untuk menghindari RISIKO dari APLIKASI FACEBOOK TERSEBUT:
Jika anda mendapat notifikasi tentang aplikasi yang meminta anda untuk CLICK urlhttp://aps.facebook.com/xyz/ dan sejenisnya, yang memberi maklumat layanan untuk mengetahui siapa saja yang melihat profil anda, pastikan jangan klik link aplikasi tersebut.
Jangan click pada ‘like’ button pada page atau ‘join’ group yang menawarkan layanan ini. Cyber pasti korang akan dibanjiri dengan banyak notifikasi ataupun message yang menawarkan suatu link. Jika sudah terlanjur melakukan klik ‘like’ atau ‘join’, jangan klik link yang ditawarkan. Kebanyakan dari page atau group tersebut akan meminta anda untuk mengklik beberapa link terlebih dahulu sebagai syarat agar anda dapat mengetahui siapa yang melihat profil anda. Link-link tersebut biasanya adalah link referral dan sama seperti aplikasi spam/skunk.
Jika news feed di halaman home Facebook anda menunjukkan ada teman yang menggunakan aplikasi semacam ini, (hide) atau di hapus (remove) dan jangan klik link yang tertera.
Ketahuilah bahawa Facebook Developers sedang mengembangkan aplikasi dengan fungsi demikian. Jadi, di harap bersabar kerana aplikasi dari pihak ketiga yang tidak diverifikasi Facebook boleh mengundang risiko besar yang tidak terduga.
Sentiasa berhati-hati dengan link yang anda terima especially dari kawan-kawan anda sendiri sebab sebenarmya bukan dorang yang hantar link tersebut..Jangan sewenang-wenang klik link yang anda terima..
Sumber : Cerita Mamat

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^