Nuffnang Ads

Tuesday, July 5, 2011

Final Interview Lion-Parkson Scholarship

Assalamualaikum & salam 1Malaysie..

simbol Lion Group. aummm!!

Haritu aku ada update pasal Lion Parkson Foundation Scholarship first interview..and i got shortlisted for final interview..syokknya...hihi.. The interview session is held at the Office Tower at Jalan Nagasari.. Sesambil interview leh jenjalan..huhu..Mula-mula aku nak stay rumah sedare aku kat Rawang tapi dorang prepare hotel untuk kitorang..okay gak tak yah susahkan pak cik nak hantar..

We had briefing session on Monday evening..We were introduced about the Lion Group and Lion-Parkson Foundation..Okayy aku sampai paling lambat and suma vip tunggu aku..malu jerr =.= dorang memang punctual.

aku sampai pukul 3.00 (>_<)"
Dorang citer macam-macam pasal Lion Group.. Yang aku ingat selain Malaysia they also have companies in China, Hong Kong, Indonesia and Singapore.. their business activities including steel (main), motor, computer, plantation, retail & trading, property and community development, and services.. Kalaw korang taw Parkson, LIKOM(computer) and Silverstone(tayar) haa tu dorang punyer la tu..

36 in Malaysia | 47 in China | 6 in Vietnam

If you wish to know more you can visit here



I noticed that the shortlisted candidates were about 20 students.. i thought that i might have chance to get the scholarship..however, during the Q&A session one of my friend, Beelin (aku kenal masa kat hotel sebab dok sebilik ngan dia) ask them how many student from the final interview will be awarded scholarship and loan.
The answer given was surprising! Only 3 scholarships and 10 loans will be awarded.. aku risau gakk aa and pikir huihhh cikitnyerrr leh dapat ke tak nie??
http://www.emocutez.com


Hurmm..ghasakk arr aku try la wat yang terbaikk..malam tu check in kat Parkroyal Hotel..

luas betol rasa cam tak nak balik..kihkih

di sepahkan oleh aku dan Bee Lin

nie la Bee Lin

Aku punya interview pukul 9.30 pagi sama dengan Maxine(member sorang lagi).. Okay memang tiap-tiap kali interview pape akulah the first yang kena =__=" tapi tak per lah leh balik awal..kihkihkih

Interview dekat 45 minit jugak arr.. Kalini dorang tak banyak soal but we must talk and elaborate about some elements such as leadership, commitment, problem solving and the connection of the elements with our daily life.. Bee Lin punyer session 10.30. Lepas suma yang sesi pagi dah habis kitorang check out..Aku juga tak ketinggalan mengambil segala syampoo, sabun, body lotion, dental kit, iron, hair dryer, towel, television bawak balik sebagai souvenir kihkihkih..


sorang tu geng aku orang utara kihkihkih
apesal aku tutup mata haa! hishh

beg tu bukan beg aku

Aku balik naik tren malam tu sebab aku tak nak naik bas sebab bas aku benci bas Trans lambat sangat asik berenti.. Plus, dalam tren bleh tido mimpi indah.. Aku terlalu mimpi indah sampaikan tren dah sampai kat Arau aku tak bangun-bangun lagi.. nasib baik mak aku kol berkali-kali.. Kalaw tak sampai siam la akuuu...huhuhuhu..


aku ngan Yeng yeng kat KL Sentral

About two weeks later i got call from Lion-Parkson informed be i got the scholarship award!!! yess!!!! conotnyerrr.. Alhamdulillah~ :) Yeng-yeng dapat gak, dia dapat loan.. Actually loan dengan scholarship sama jer.. bezanya loan tak yah bayar balik kalaw kerja dengan dorang :)


Okaylah yer..babai~
p/s : makin semangat aku nak sambung blajar
Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

2 comments:

AL AZRUL said...

tahniah...gud luck...
-btw, slalu jgk balik utara naik tren..:-)

Anonymous said...

hello, although it is a bit too late, but may i know that what questions u were asked in ur final interview?