Nuffnang Ads

Tuesday, December 25, 2012

FUUU Comic #7


















Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Monday, December 24, 2012

You Know You Are A Military Girlfriend When

This entry ditujukan khas kepada awek2 mat terap seluruh dunia..hehehe


You Know You Are A Military Girlfriend When..

  • You don't mind a phone call waking you up at 4 a.m.
  • The short message from your man makes your entire week!
  • You cry over a message that says nothing more than hi and I miss you.
  • Those recruitment commercials on TV make you cry because you are so proud!
  • You get super excited just knowing that your Soldier tried to call but wasn't able to get through.
  • A 30 second phone call after no calls from him for months leaves you full of joy and happiness, and "No news is good news" becomes your motto.
  • You feel yourself growing more and more in love with your man even while he's so far away.
  • You hold off on seeing certain movies so you can see them with your Soldier when he back
  • You want to roll your eyes when you hear someone say, "I haven't seen my boyfriend in a week!"
  • You can go from being happy, to sad, to lonely, to angry, to proud, and back to happy in a matter of less than an hour, and you sleep with the phone right next to you, just in case.
  • The sight of any other man in a uniform makes you miss your boyfriend MORE than it makes you drool, and you try to explain to civilians what your boyfriend does for a living.
  • You don't bat an eyelash when he says, "Uh, honey they changed when I'm supposed to return home, yet again for millionth time".

matTerap saye :)



Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Friday, November 30, 2012

FUUU Comic #6


Comic by me : MALANG


Comic by me : BABY PUKE


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, November 28, 2012

Syaza Datang Shah Alam

Assalamualaikum...

Haritu kan, syaza merangkap BFF aku merangkap juga president
pondan Perak telah datang menumpang kasih kat shah alam ni hahak..dia dok 
umah sewa ilya..takkan nak dok kolej teratai bunga indah aku ni plak kan..kang tak pepasal kena
join aku turun rokol hahah..sempatla kitorang bertiga dating jap..aku dating kejap2 je
dengan depa sebab aku ada kelas la ada test la..juon tu takpelah sebab dia tengah cuti sem..
ilya plak cuti buat sendiri maklumlah dekan fakulti kejuruteraan elektrik tu bapa angkat beliau..

Ada suatu malam aku sempat lepak pakli jap ngan mereka..cadangnya depa nak ajak pi
uptown malam tuh tapi aku takbleh join sebab aku tak boleh balik lewat sebab aku dok 
kolej plus aku nak kena study untuk test engineering quantities tatkala tuh.

Masa kat pakli kitorang ternampak spesies syaza...cantik gila..tinggi..body mengiurkan..
kulit flawless..tapi suara FAIL! haha... syaza got jealous of her beauty.eh! his.


lepas aku terpaksa balik , depa pi uptown berdua cis cis mentang2 aku ada test..


syaza cool je tapi ilya muka cuak habis..ceh ngan tikus tu pon takot haha

Esoknya baru aku ada chance berjimba jap ngan depa..pi setia city nak makan kat seoul garden punya pasal..Alhamdullilah la kebetulan tenuk tu pon xda kelas pada hari rabu sem ni...so sesuai sangat lah nyer pun...kitorang pi dengan misi nak makan sampai koma je...oh ye tenuk tu adalah ilya..tu memang nama manja beliau sejak sekolah hihi...

inilah tenuk tersebut hehehe
aku memang  failed guna chopstick! T_T guane nak jadi yoona snsd neyhh..huhu

hat nie pose ape tataaw letak daging kat mata camtu haha

ahhh cute nyewwww duckface aku >_<





ce tengok gigi ilya..kat tengah2 tu la selalu lekat daging hahahaha

ULTIMATE pondan pose!! kahkah

suasana hepy la katakannn dengan dok gelak2

anyonyonyonyo

gambar je banyakkk...maaf ye diatas lambakan gambaq..bukan pa aku malas nak pilih2 sangat
main letak je gambar2 huhuhuhu....ah eksperesi ilya ULTIMATE cute!!!! tenuk paling cute dalam alam semesta hehe...




heavennn leh tibai aircream honey dew ngan kelape laut


hat ni memang besh.. KIMCHII~ ahh jakun bebenor first time makan kimchi...aku letak la
carrot to sebab aku mmg suka makan carrot mentah...sedap gak kimchi nie weyy..barula lengkap elemen korea dalam diri aku hakhakhak...

snap picture in toilet time!!!! sooo girls haha

lepas makan tu kitorang beli tingkap jap kat mall tuh..time tuh xda orang sangat..hari rabu..
maybe weekdays yg ramai...rasa cam nak wat runningman plak uh dalam setia city
mall tu..lenggang cangat takda orang pun..hukhukhuk..biasala mall baruw..hurmm
kejap je syaza kat shah alam lepas tu dia dah nak kena balik perak...apepon hepi
sebab syaza datang sini..maklumlaa rinduuu..ha ha ha...hurmm bila lagi nak leh 
jumpa ramai2 tatawla..ayam(atie) sekoq tu lagi la, lama gila kot x jumpa..huhu,,,

lastly..sorry kalaw aku melazer bahan kawan2 aku dalam blog tak kira la sape..
hehehe..bukannya aku tak sengaja tapi memang sengaja pon..hahaha..okaylah..bye :P

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Sunday, November 25, 2012

Makan at Seoul Garden

Assalamualaikum..

Nak cerita la kan..gepren2 kelas aku ni kan, kitorang ade 
makan besar pada hari jumaat..macam mana tu makan besar? urmm 
first, means makan sedap2 and kenyang2 sampai puas hati..
second, means makan-makan untuk orang-orang besar.. #eh
third, takda dah...dua tu je maksud makan besar pada hari jumaat..ha ha ha
selalunya kitorang pegi restoran Pecal Lele kat padang jawa tuhh..sedappp ngat nacit 
ngan ayum dia..lele tu means bila makan kat situ air liur korang mesti melele..hahak
eh tipu je.lele is ikan keli..tapi haritu kitorang terasa jemu plak pecal lele so pi la seoul garden..

aku nek keta ngan gemss cuma ney hakhak


beza gila aku ngan gee..aku gelak gee makan,aku bising gee makan...aku makan gee makan.. hehek

sopan kan aku? beza gila ngan mia..hakhak

see...masih lagi bersopan.. ^^

muka seruis ja sumaa

nampak je senyum cute padahal dalam mulut masing2 penuh makanan dok tengah kunyah tapi stop jap sebab amik gambaq




besh kottt makan kat sini...satu kepala rm28.00 selepas diskaun kad pelajar..then leh makan apa sahaja sesuka hati sebanyak mana pon sampai koma pon takpa..takdak sapa nak marah..nak gelak and bising sesuka hati pon xpa..hehe...paling syok korean beef dia..bakar..fehh mouth watering...kitorang makan haritu ada kot dalam sekor lembu tumbang..hahak



omnomnomnomnom

muka beriman gepreng2 akuhhh

suma nak eksyen ngan spec mia haha


masa aku tengak busy cherry berry depa bizi dok camwhore tapi paling tak tahan angah nyer duckface
bapakkkk cute gilerr weyhhh..muahh

masa ni pon aku dok bisnes tak habeh lagi..so depa pon asal jumpa cermin snap hehe

hat ni dok wat teruja boleh jumpa gambar anak dia

gorjes khen kitorang? khen? khen?

syes tak bohong setiap cermin yang ada kat toilet depa snap haha

ada sapa nampak hantu pocong dak???? arghh... toilet berhantu

Pada hari tu semua telah kenyang mentekedarah di situ..
pasti pergi lagi andainya ada masa and uang..hikhikhik...
cuma aku kempunan kimchi la..siot habis plak tyme tu...baru 
nak bajet snap picture makan kimchi guna chopstick sambil wat muka
cute umpana yoona snsd ahak ahak..takpelah lain kali lahhh...
hee love all my gefren...masa ni sorang takdak iaitu hajar azman..
dia tak join sebab dia demam kura-kura,,huhu..
okaylah nak cerita tu je..tata

p/s : lately internet kolej aku SUCKSSSS..jarang leh online T_T... ni pon pakai bokban ayu


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^