Nuffnang Ads

Sunday, July 17, 2011

Aku Masuk UITM Shah Alam Pulak!


Assalamualaikum...


Walaupun berjuta orang wat entry pasal masuk universiti aku nak buat jugak..tajuk basi pon basi lah..hukkss
14 Julai aku dapat mecej berbunyi lebey kurang camni arr
>>ada boleh semak UPU pada 15 Julai 12.00 tgh

aku tertanya-tanya tgh apa? tengah malam ke tengah hari??? cisss aku pon tunggu la pukul 12.00 malam tapi hampeh tak ade dah la broadsiputbabi lembab! hukss

esoknya(15 Julai) aku pegi keje kat cc sambil membawa seratus ekor rama-rama di dalam perut.. sambil menanti pukul 12.00 aku tengok-tengok blog yang besh tu (dayahjelita.blogspot.com)... lol
Pukul 11.50 customer datang mencurah-curah nak print la nak scan la mintak tolong taip la.. okayy fine aku buat je keje tuh...

Dah siap suma...tengok jam. fakkkk! pukul 12.40 dah!!

Buka website semakan UPU.. ciss tak leh masok pulakk sebab tengah jam..ramai sangat yang semak..bukak facebook pakat dok update status kegembiran dapat universiti dan kos yang dorang nak..citt aku tak bleh nak semak lagi sedangkan rama-rama dalam perut semakim membiak...

Pukul 12.45 akhirnya berjaya..YESSS!!!!! Alhamdulillah dapat first choice :)))
tanpa berlengahkan masa terus printscreen dan canang dalam facebook!! 


Tetapi..cis ada jugak tetapi! tetapi aku tak taw dapat uitm ape.. geram nie haa sedangkan ramai geng aku dapat uitm tapi masing-masing tak tahu uitm aper... antara BFF tersayang yang dapat uitm gak ialah
ilya , tirah , mynn , izni , dan bella. <3

Mula-mula aku bercita-cita nak masuk UTM Skudai tapi pikir balik jauhlaa..ye memang aku anak mak..huhu pastu pikir lagi takde geng laa kawan-kawan suma mintak uitm..ye memang aku jenis ikut kawan..huhuhu..last-last aku pilih uitm padahal dulu masa asasi uitm puncak alam aku dah berikrar taknak sambung uitm dah..huhu..
nak wat camner dah jodoh dengan uitm.. bukan jumpa jodoh kat uitm naa? hiks

Esoknya(16 Julai) check la sekagi lagi~

Uitm Shah Alam??? Hurmmm.. aku tanya la kawan-kawan aku dorang dapat uitm mane? alhamdulillah suma dapat Shah Alam and daftar kat kolej mawar gak :)) tapi aku still sedih sebab ada kawan aku yang tak dapat same... :'( takpee owang akan tunggu harap-harap awak dapat sini jugak bleh kita berkumpul macam dulu..

Tapi aku sedih jugak sebab berjauhan dengan family and boyprennn...wuwuwuwuwu~ naseb baik ramai bff dapat sekali kalaw tak memang berat hari la nak pegi...

Hurm..harap-harap sape yang tak dapat ape yang dia nak redha and bersabar and jangan merungut sebab ada jugak yang tak dapat mana-mana..so bersyukur la apa yang kita dapat sebab yang penting niat kita untuk belajar bukan universiti mana yang kita dapat..betol tak? huhu

Okay..bye~

p/s: tahniah dan goodluck kepada semua :)


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

19 comments:

Laila Majid said...

wah tahniah :)

adeeb khairudin said...

huhu tahniah :))

chenthagila said...

tahniahhhh :)

DaYaH JeLitA said...

thanks yee :)

pandangkedepan said...

wah tahniah....jumpa kat fakulti nanti tegur2 la erh...:D

DaYaH JeLitA said...

@pandangkedepan : uitm shah alam gak ker?? huhu

Anis Adila Aris said...

tahniah dear..
waa..bakal engineer nie..

nanad said...

congrates~ ;D

Rafidah Farhana said...

Tahniaahh :)
Aku dapat UM, dekat je.. Haha.

H.J said...

tahniah...blog jurutera ni..haha

saya_arief said...

tahniah2..
uitm di hati ku.
:D

Encik JI said...

tahniah . goodluck there

DaYaH JeLitA said...

thanks suma :)

kynah said...

emm yg penting,betulkan niat sblum masuk daftar nti.
ALL THE BEST for you=))

Namee Roslan said...

saya rasa saya dah baca entry2 awak ni. cuma saya tak nampak button comment. sorry. ni baru kesempatan tinggalkan comment. :)

tahniah. belajar elok2 okay! nnti dah hbs belajar...kerja plak. then rasa rndu nk belajar lagi :D

DaYaH JeLitA said...

@namee : thanks.. saya rasa semangat nehh..hehe

Anonymous said...

haxtau la tgl bf kt perlis..mst dia cri len..

missdora said...

see u soon okey, uitm SA jugak. tp kos lain.. :)

Anonymous said...

saya nak tanya untuk course sarjana muda kejuruteraan mekanikal, kebanyakkan akan ditempatkan ke branch shah alam gak ke?