Nuffnang Ads

Friday, December 30, 2011

Ombak Rindu Berombak Dadaku.

Assalamualaikum..

Lama tak update berhabuk blog (ayat blogger) wakaka

Aku tengah study week.. haritu aku tengok ombak rindu.. celaka aku teramik kat member and tertengok
kat bilik.. rosak mood study sepetang... tertengok muvi  plak..hihihi

Nak review sket ahh...boleyhhhlaaaaa tahan cerita tu..banyak scene yang tak ada and tak sama ngn buku..grrrrrr
Rumah hariz x mewah macam dalam buku bajet kaya gila..aku rasa better wat drama gantikan drama Tentang Dhia tu.. ramai cakap drama Tentang Dhia besh sangat-sangat dorang tengok sampaikan terlupa solat maghrib menangis-nangis..kalaw ombak rindu wat drama barula details macam dalam novel kann??

Tapi kann menitis gak la air liur aku sebab terngaga tidur tengok ombak rindu.. wakaka.. bowing aku tak minat citer air mata nie... senang kata citer malaysia yang ada air ada ombak ada deru angin memang aku tak minat..

Lagi satu aku sungguh tak berkenan dengan aksi ranjang dalam citer ombak rindu sebabbbb tak sehebat cerita breaking dawn part 1.. muahahaha... breaking dawn aku tengok uncut version and mmg beshhh gilaaa khinzir habaq hang.. nasib baik tak tengok kat wayang..banyak cut dorang cakap.. annoying..huhu

Dengar kata ombak rindu kutip 10 juta lebih..tahniahlah aku ucapkan..filem malaysia semakin bagus cuma aku tak suker citer yang aku dah taw ending die sebab adaptasi novel..hehe..



Okay.bye.perlu study TITAS.. grrrr~
Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, December 21, 2011

Fenomena Ustaz Azhar Idrus [Banyak Gambar]

                                                                       Assalamualaikum..
ustaz azhar : jangan dekat ambe tembok kunk!! :P
Korang kenal ustaz azhar idrus? Aku pon baru je kenal.. Tetiba je nama beliau meletop... Ada harapan 
nak challenge Justin Bibir nie haha.. Aku pon kenal tahu pasal ustaz azhar thru facebook jer...

Bukak jer facebook dia ramai orang tanya macam-macam soal jawab agama...
Tapi yang aku tertarik nie ustaz nie tersangat sempoi and kelakar..
Hohoho..ada jugak jawapan dia yang kelakar tak hengat..
Bawah nie antara koleksi soal jawab agama dengan ustaz azhar idrus..dan koleksi printscreen soal jawab
merapu ustaz yang kelakar giler kehkehkeh...




Banyak lagi sebenarnya koleksi soal jawab dengan ustaz azhar idrus...pasal isu semasa, hudud, kapel, solat, and banyak lagilah... yang aku letak ni sikit je yang kategori umum...okay seterusnya koleksi merapu :P
Berair mata aku gelak...sempoiii ahhh ustakk :D








Hehehe...ni ada sikit pasal biodata ustaz azhar idrus...
  • Bersekolah di Sekolah Inggeris Sultan Sulaiman Kuala Terengganu hingga Tingkatan 6.
  • Pernah menjadi seorang guru muzik pada tahun 1985
  • Mulai belajar agama sekitar tahun 1990.
  • Belajar secara talaqqi lebih kurang dengan lapan orang guru dalam tempoh 12 tahun.
  • Antara guru beliau ialah Tuan Guru Haji Muhammad Zin Pondok Lubuk Pandan Wakaf Tapai.

Nie plak koleksi gambar ustaz..kalaw nak taw ustaz nie kali DSLR gak weyhh...
terrr kemain ustad hehehe
Abby Abadi pon pergi ceramah ustaz weyhh...
Yang purdah tu bini ngan anak ustaz...


                  [Ustaz pon nak posing titanic gak haha]           [Ustaz amik gambar sendiri weyy tinggal x wat muncung itik je kui3]

macam jins samsudiin gittew kekeke
Jangan lupa like page original ustaz azhar korang pon boleh tanya macam-macam soklan insyaAllah ustaz jawab...boleh like
v
v
dan

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, December 14, 2011

YOU BERUK?? KahKahKah!


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Saturday, December 10, 2011

Fixie.Do Want!!

Assalamualaikum...

Sekarang orang gila fixie.
Petang2 aku selalu meronda rempit nek moto kat
 tasik melati area umah aku tu..masa cuti sem laa..
Tasik melati tu taman rekreasi..
Dekat ja ngn umah aku..
Lepas nie nak beli fixie la plak..hihik..
Sebab dekat ja ngan rumah..tak kan nak jalan kaki plak kan..
Nek fixie la stai kit..hihiks

Capup sikit...
Nak jadi awek fixie plak lah..hihihihikkkksss 
Aku nak yang nie..kaler pink biru..feveret kaler yaww.. 
http://www.emocutez.com


Semoga ada orang murah hati nak bagi
Balik cuti sem nie nak kipas sesape lah agar bagi
kat aku sebijik.. :P

lepas nie nak boikot ahhh motor nie.. heheh :P

Nak jadi awek fixie camnie plak ahh..hang mampu??? hahak
Okay.bye...


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Friday, December 9, 2011

Alamak Blog Aku Kena Virus!!

Assalamualaikum...

Blog sape penah kena virus wehh??
Dasat weh blog aku kena viruss...

Korang jangan heran.. ingat virus facebook ngan laptop
je ke yang wujud?? Blog pon ada wehh...
Masalahnya virus nie ada sifat muka tak malu sikit taw..
Tak malu bukak blog aku.
Tak malu tinggalkan komen.
Senang cakap tetamu tak diundang...
v
v
v
v
v
kalaw tak nampak klik la bagi besaq tu pon nak ajar? hahak :P

Inilahhh virus tu..nama saintifiknya "ANONTAKDATELOR"

Kesian kan virus-virus nie..almaklumla kurang kasih sayang..
sedehhhh...hahahha

Cara-cara nak buang virus nie senang je...TICK pastu DELETE
Senang je..bukan ape..buat ape simpan virus banyak-banyak dalam blog
semakk je...virus-virus nie najis tahu..kotor and busuk...yuckss..

Faktor-faktor virus nie menjangkiti blog aku adalah :
  1. Jeles dengan aku
  2. Terlepas dari wad kuarantin orang gila
  3. Telur kecut sebelah
  4. Jeles dengan orang yang ada blog
  5. Buta IT tak reti create google akaun
  6. Kurang kasih sayang
  7. Forever alone 
  8. Perlukan perhatian
  9. Meroyan gara-gara mati pucuk
  10. Kena rape dengan mak nyah
Okay.bye.




Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Thursday, December 1, 2011

Biasalah Tu. Perempuan.

Assalamualaikum...

Tadi aku jumpa gambar nie kat fesbuk member aku..
.
.
.
.
.


Then i was like
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


hahak.. laki memang tak suka eak? haha tapi kan
ramai jer gugurl yang wat pose camtu..

walaupun aku gugurl tapi aku takda
ler suka sangat wat pose camtu...
kalaw ada pon aku tak upload dalam fb
emmmm nak try gak ah wat pose camtu..
kahkahkah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


OMG!!..Oh Mak Guard!! i look so retarded.!!.. sobsss..
hihihihi... maap maap jika anda muntah..
saje teringin nak wat pose mulut itik..
lepas nie aku tak wat dah...kahkahkah

Okay.bye.

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Sunday, November 27, 2011

Malaysia VS Bahrain Kelayakan Olimpik London 2011 | Status Facebook Pilihan

Assalamualaikum...


Aku tulis entry nie sambil air mata bercucuran menahan kesedihan kekalahan Malaysia kepada Bahrain 2-3 tadi..#tipu jer hoho
Sadsial tadi mesia dah lead 2-0 tapi lepas boypren aku nazmi faiz injured cepat je bahrain kejar...

Cuma aku nak post status yang aku rasa menarik aku jumpa malam nie hoho..

  1. Bila Indon kalah rakyat indon maki Malaysia,
    Bila Malaysia kalah rakyat Malaysia maki Malaysia
  2. Jika kamu tak mampu mendukung saat kami kalah jangan pernah bersorak saat kami menang
  3. Teka teki dulu-dulu : negara apa banjir dulu baru hujan? jawapannya : BAHRAIN
    Teka teki zaman sekarang : negara apa bolos dulu baru menang? jawapanya : BAHRAIN
  4. Jangan salahkan sapa-sapa sebab Malaysia kalah tapi salahkan diri sendiri sebab tak dapat jadi wakil negara..hahaha
  5. Sia-sia sahaja nazmi faiz tangguh SPM :(
  6. Goodbye Olimpik London..sobss
  7. Nazmi : ayah, harini nazmi score 1 gol lawan bahrain..hihi
    Ayah : anak jiran sebelah tu score 11A SPM kau tahu??!!
  8. Tiada fakri untuk dimarahi..fuuuu~
  9. Kajian bomoh sedunia mengatakan gawang gol Malaysia sudah dibomoh.
  10. Mesti orang akan cakap : takpa adat permainan..cehh =.=
Dah la tak mampu membendung kekeciwaan ini.
Okay bye aku nak pi KB Mall.

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

I Have A Mole On Eyelid. Haiyaaa =.=

Assalamualaikum...

Nie gambar mata aku belah kanan...

Sapa ada nampak sesuatu yang ganjil kat mata aku???
.
.
.
Nampak taik mata eak? ciss terlupa lap plak..-,-

Bukannn taik mata yang aku tanya korang tapi seketul benda asing warna hitam tuu..
Nampak kan? bohong la tak nampak obvious kot...huwaaaa...kalaw nak taw benda alah taik lalat tu dah bertahun dalam mata aku...ape takde tempat lain ka lalat tu nak berak..ingat mata aku jamban ka apa??

Dari jauh memang tak nampak...dekat macam nie nampak la...dulu kecik je sekarang dah besar macam nie aku cuak gak lepas nie besar mana laa haaa? wuwuwuwu...selalu mesti ja orang tanya woihh natang pa dalam mata hang...,woihh ada pijat masuk mata hang...,woih ada taik mata kaler hitam kat mata hang...=.= penat aku nak layan..fuuuu
Nah saksikan lagi gambar mata aku nie eakkk cehh semua sudut nampak kot taik lalat tu.. =.=




Penah sekali tu bofpren aku baru perasan masa dia bilang taik lalat kat muka aku..actually muka aku banyak taik lalat..bawah bibir ada satu tapi yang biasa punya bukan taik lalat hidup camni...err ada taik lalat bawah bibir tu maksud dia manis kan?? ehemmm..ngeeeee~....kahkahkah...okay pastu kan dia pon bilang la taik lalat aku satu persatu...macam hape lagi boypren aku nie takda keja kot main bilang taik lalat kat muka aku =.=

tetiba dia perasan yang kat mata nie..dia cakap eh ada something masuk mata..dia cakap diam dia nak buang pastu aku tak sempat cakap pape dia terus robek mata aku argghhhh... hoihhh abang tu taik lalat la gila ka nak buang camtu ja..fuuuu...cehh lepas tu memang aku asik kena bahan dengan dia pasal taik lalat nan seketul tu..kuang hajaw punya pakwe..>_<

Aku bukan tak nak buang tapi aku takut ada side efek pape...dah la bulu mata aku nan melentik (puihh) nie ada tumbuh dua helai atas taik lalat tuu..kanggg buang jadi pelik lak mata aku..arhhh dilema...
Aku google la pasal nie nak cari info pasal nie sekali jumpa nie...pehhhh serammmm mak nokss >_<
Melanoma of the eyelid is a relatively rare tumor making up less than 1% of eyelid cancers. It typically appears as a pigmented thickening (tumor) of the eyelid or extension of pigment from the conjunctiva.

Huwaaaaaa tengok gambarrr nie lagi la serammmm...takowttt...sobsobsobb..

Okay bye nak pi sambung nangis :(

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Kisah Sadis and Tacing Seorang Boyfriend Haha

Assalamualaikum..

Jumpa somewhere..Meh baca meh...kahkahkah...gelak dulu jap.. :P



"Valentine hari tu ayang tanya tang mane kite sayang kat ayang. Time tu kite tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk ngan kite, kite dah penat nak layan. Ayang call kat kite, kite malas nak jawab. Tang mane erk kite sayang kat ayang? Semalaman kite duk pikir soalan tu..Hurmm Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal..Tak tahula, setahu kite:


1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap sem kite dapat Anugerah Dekan.
Bile dah kenal ngan ayang, setiap sem kite repeat paper. 

Sebelum kenal ngan ayang kite belajar pakai duit biasiswa,
lepas kenal ngan ayang, keluar makan lagi nak mintak duit ngan emak kite.


2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je kat ayang Kalau ade 2 buah epal, kita bagi yang besar kat ayang.


3. Kalau kite makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu,  
kite pula makan tang kepala ikan tu je.


4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah kutuk ayang tak cun. Tapi kite yang hensem ni ayang lagi nak kutuk ngan member depan kite, kata kite tak hensem langsung.
Lisa Surihani berlalu depan mata, kite diam je. Takut kalau puji kang ayang marah. 

Mat Indon duk depan Sogo ayang gi ngorat time kite gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan kite lagi.


5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe nak makan Starbucks, kite tipu kite dah kenyang, padahal bile dah sampai kat umah kite makan mee maggi.


6. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak pernah ade girlfriend. 
Selepas ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi ayang ada 20 boyfriend kesemua nya. 
Kite tak pernah marah ayangplaygirl, dah tu ayang kata kite cam sami buddha.


7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus tak pernah tanya pun. 
Tapi bile kite rasa nak cium ayang, lepas tanye lagi nak kene reject.


8. Ayang selalu pukul dada kite, tampar muka kite, cubit peha kite,
kite tak pernah tengking sekali pun, apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak pukul?



9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta ngan laki lain, kite nak buat ape. Kite kate kite nak bunuh laki tu. Tapi bile kite tanya kalau kite jatuh cinta kat pompuan lain, ayang nak buat ape, ayang kata nak bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan nenek kite.


10. Kite beli mask Clinique ngan ayang harga RM300 kite kate harga RM30. Ayang beli jam tangan kat kite
harga RM30 ayang kate harga RM300.



11. Setiap kali berjumpe kite bagi hadiah kat ayang, tapi setiap tahun birthday kite ayang kate dah lupe.


12. Kite rosakkan headphone walkmen ayang, kite ganti satu discman baru. Ayang rosakkan kerete kite, ayang buat derk je.


13. Sekali ayang demam, kite kene diet 2kg nak jaga ayang. Sekali kite demam, ayang tambah berat 2kg sebab abiskan makanan kite.


14. Kite tak pernah kata ayang pendek, ayang plak marah kite tinggi sangat, member ayang ketawakan ayang.


15. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite datang umah ayang, kite gak yang tido kat sofa.


16. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan ayang. Mak ayang tak pernah ajak kite makan kat umah ayang walau sekalipun.


17. Kucing umah kite bersalin, kite bagi anak kucing yang paling cute kat ayang, 2 hari je ayang bela, kucingtu dah mati. Kite tak kate pape pun. 
Ayang bagi ikan emas yang dah dekat mati kat kite, 2 hari kite bela dah mati. Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kite.


18. Ayang kalau nak pakai duit kite, terus ambil takyah bagitau. 30 ke 80 ke seratus ke selagi wallet kite ade duit. Aritu kite nak pinjam 10ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang kate kite kedekut.


19. Birthday ayang kite tak pernah terlupe. Birthday kite arini ayang tak pernah ingat... T_T


Aku pon tak tahu nie kisah benar ke tak..yang pasti ini memang kelakar.
kbye~
Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday [Malaysia VS Indonesia Bola Sepak Sukan Sea Final]

#Wordless Wedneday : Gambar yang bercerita
Sapa tak faham leh tukar warganegara pegi duk Indonesia. xD



V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
maaf takda cuti kami beroperasi 24 jam


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tuesday, November 22, 2011

Kembar Fakri Saarani Ditemui?

Assalamualaikum..

Oh ye in case ada yang tak kenal, Fakri Saarani adalah pemain bola sepak Malaysia.
Sapa yang tak kenal fakri anda akan di hukum buang negara and akan dicampak ke Indon. xD

Sapa kembar fakri?
Jeng jeng jeng...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Aku rasa la kannn Johan Asari ataupon lebih femes dengan watak Botak Juvana nie ada iras-iras fakri la..
Hehheheheheh...eh korang cakap tak sama eak?
Peduli arr asalkan dorang sama pada pandangan mata aku..ekekekekeke

Waahhh nampaknya aku sudah jatuh ditimpa tangga kat fakri.. Muahhh abang fakri i love u jom kapel <3
Hahahahahahah...
Jangan la marah fakri walaupun dia fail cikit masa lawan Indog(typing error.maaf yer)..Apepun Malaysia tetap menang kan lawan indog(maaf typo lagik) semalam..kalaw takde fakri tak menang la mesia ngn myanmar..huhu
jom la meh sini nak peluk..
johan asari                                                              johan asari

Hehehe...kembar olok-olok jer sebab muka depa ada iras-iras kann?
Kann? Cepat angguk!!
Hahahaha..
Okay.bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

13 Fakta Menarik Fakri Saarani

Assalamualaikum

Demam bola. 
Semalam masa tengok Malaysia vs Indon final sukan SEA aku hilang sora sebab jerit kuat sangat..

Aku telah menunjukan kemaluan sebab excited terlebih jerit-jerit baling kulit kuaci and bangun lompat-lompat padahal ada satu gol tersebut tak dikira sebab offside.fine perempuan. =.=

Tadi masa google pasal fakri aku jumpa fakta nie..besh gak..saja nak share :P

  1. Ayah Pin menarik pengikut dengan cara menjaja cerita beliau menghidangkan teh kepada Ayahanda Fakri.
  2. Selepas minum teh, Fakri Saarani menyuruh Isaac Newton menghidangkan sarapan buah epal. Teori Graviti dicipta pada hari tersebut.
  3. Kemudian Fakri Saarani menyuruh Bill Gates membuka tingkap. Sistem pengoperasian komputer Windows dicipta pada hari yang sama.
  4. Bill Gates bersara untuk menumpukan sepenuh fokus bagi memastikan beliau tidak akan lupa membayar ufti kepada Ayahanda Fakri pada setiap tahun.
  5. Steve Jobs terlupa membayar ufti kepada Ayahanda Fakri hanya sekali sepanjang usia beliau: iaitu pada tahun ini.
  6. Fakri Saarani boleh memijak tanah dengan kedua belah kaki dan membuat bicycle kickpada masa yang sama.
  7. Fakri Saarani pernah membicycle kick Hulk. Kini, Hulk bersembunyi di dalam sebuah hutan dan menukar namanya kepada Shrek.
  8. Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai. Ini kerana Fakri Saarani berumah di atas ombak.
  9. Rasa takut kepada lelabah dinamakan araknofobia. Rasa takut kepada ruang sempit dinamakan klaustrofobia. Rasa takut kepada Fakri Saarani dinamakan logik.
  10. Thi Has Thu, penjaga gol Myanmar dilapor memiliki rekod sebagai pesakit logik ketika zaman kanak-kanak.
  11. Mendiang Michael Jackson pernah dijentik di bahagian sulit oleh Fakri Saarani di Taska. Beliau gagal mengatasi rasa trauma kejadian itu sepanjang hidup beliau.
  12. Para pontianak duduk di atas pokok kerana takut tengkuk mereka digigit Fakri Saarani.
  13. Laporan sahih mengatakan Donald Duck pernah memiliki suara semerdu P. Ramlee sehinggalah beliau disergah oleh Fakri Saarani.


Hehehehe....syok wo rasa begitu patriotik semalam...bangga dengan Malaysia..
Walaupun fakri err sedikit fail tapi Malaysia tetap menang!! yahoo~
Sapa tak tengok memang rugi..
Okay bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^