Nuffnang Ads

Thursday, July 7, 2011

Ayam Fried Chicken??


Assalamualaikum and Salam 1 Malaysie :)

Haritu pergi Padang Besar dengan abah..pastu tetiber aku lapar aku cakap kat abah Abah jom pi KFC belah siam.. Abah plak tanya "adik bawak ka border pass nak masuk siam?" duhh tak bawak daa! (tepok dahi)

Then dia cakap nak bawak aku pergi kedai lain yang special.. Aku tanyew lew *saje nak tulis eww eww* 
Abah nak pegi RFC ker.?? 
Bukan, nie kedai lain.. (abah tahan gelak)


KFC                                 RFC

Sekali abah bawak aku pi dekat satu stall tulis
  
Ayam Fried Chicken

Kalaw translate dah jadi ayam goreng ayam..hakhakhakhakkktuih.. 
and yang tak leh belah ada pelekat lambang KFC.. gilooo??
Lagi double tak leh belah stall tu jual pulut ayam je.. =_= "
Silap aku tak ambik gambaq sebagai bukti~

Aku cakap kat abah apa hal kedai ni? gila kot.. Hahaha abah aku gelak dia cakap dia gelak jugak masa first time jumpa kedai tu tapi pulut ayam dia manyiak sedapp maa.. hehe Aku pon beli pulut ayam dia and ternyata memang sedap hingga menjilat bibir sampai ke lobang idong...kihkihkih

Haa ader satu banda lagi aku nak bagitaww..ada hari tu hari apa ntah bila ntah tak ingat hari apa aku pi RFC sebab sajer la nak try dah tak penah pegi... Plus nak support industri negara kita..baik kan aku? okeyyy orang baik tak mengaku diri dia baik.. okeylah tukar..mulia kan niat aku?? kihkihkih


gambar di pinjam dari Google nanti pulangkan balik..kihkih

Sebenarnya RFC nie not bad taw...ayam dia rasa herba sedappp..nugget dia lagi cedap daripada KFC..kalaw dah rasa boring dengan KFC sekali sekala dua kali dapat pahala korang boleh la pergi ke RFC tuhh...yang teramat penting RFC nie dijamin HALAL.. tiada keraguan..kepada sapa yang dah banyak kali p RFC jangan nak kata aku jakunn naa??

Bukan aperr aku nie dah jadi sedikit chuak nak pergi KFC sebab tertengok video KFC tapak kasut.. meremang bulu kening aku..hukhukhuk

Satu ja yang aku tabik spring kat KFC iaitu Cheesy Wedges dia yang tak de sapa boleh lawan.hehe..
RFC punya wedges rasa cam kawan aku buat masa jual kat hari kantin sekolah..huhu..Bukann nak kata laa tapi memang dah kata pon...hukks


tengok jer pon dah tahu yang nie KFC punyer..kihkih
meleleh air liur dah nie..citt


boleh tahan la :)



Owh lupa sebenarnya ada wedges yang bleh lawan KFC

tengok nie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
grrrrrr! nyam nyam


Okeylah..babai~




Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

10 comments:

akhmal ariff kepal said...

macam na same dah dgn kfc.
yummy. wedges...

Azreen Shafila Abdullah said...

hahaha..sumpah lawak

Falcoa wa ! said...

aikk ! tetibe ade kasut pulak kat bawah...ahahhahaah !

DaYaH JeLitA said...

hehehe kasut tu orang pompuan panggil wedges..

salwaismail said...

rfc tu memang kerap jgk pegi.
:D
http://salwaismail.blogspot.com

AL AZRUL said...

RFC pun sedap.... arghh...rsa nk g beli skrg je... rsa lapar la plak...

DaYaH JeLitA said...

@al azrul p la beli belanja saya sekali hehehe

pandangkedepan said...

wedges yg last tu nak pakai sos ape???...:P

DaYaH JeLitA said...

@pandangkedepan aipp yang tu mana bleh makan..kekeke

DaYaH JeLitA said...

@salwaismail best kann? hehe