Nuffnang Ads

Tuesday, August 16, 2011

Kenapa Aku Follow Blog Tuh??

Assalamualaikum and Salam 1 Blogger..


Nak citer sikit la nape aku follow sesuatu blog tu atawpun nama manja terkini "Join This Site".. Actually aku akan lebih happy kalaw orang baca entry aku dan tinggalkan komen...Orang follow pon hepy jugak tapi orang komen lagi hepy sebab dia baca apa yang aku tulis :D

1) BLOG ITU BEST
Blog yang besh sape tak nak follow kan?..Sebab bagi aku follow mean ikut and aku akan ikut setiap perkembangan blog dia and baca setiap kali dia update..and komen sekali..Kira blog kategori terpaling sungguh sangat best amat tu aku tak pernah miss ahh entry depa..kalaw tak komen pon aku mesti baca..Antaranya yuyu zulaikha, ben ashaari, faiz tapit, ayeem ayam, fatin liyana, hamzah ian, maria elena, the other khairul and dayah jelita *ehh* .. Kira blog yang aku letak kat bloglist aku bawah ni aku akan bacalahh..Aku anggap blog itu besh bukan dari jumlah follower tapi dari segi entry.


2) KAWAN RAPAT DAN PENYOKONG
Kawan rapat mestilah follow kalo tak kena cop cerek plak..ehh kerek..kihkih takdelah aku suka baca blog kawan-kawan sebab selalu ada kaitan ngan aku..Penyokong plak maksud aku macam orang yang selalu baca and komen blog aku..Kalaw ada yang aku terlupa follow bagitaw eak? Yelahh depa rajin baca entry aku mestilah aku patut singgah kat blog depa jugak kan? Bukan takat tepek kat shoutbox "singgah sini yer" Kalo aku kata singgah means aku akan singgah baca entry and kadang-kadang drop komen.


3) TABIAT SEMASA BLOGWALKING
Kalo datang angin senggugut ehh silap angin malas nak update, ape lagik aku jalan-jalan kutip duit raya lah kat blog orang lain.. Selalunya aku akan baca blog feveret aku dulu and komen-komen pastu aku bukak group sahabat blogger or kelab blogger kat fesbuk pastu cari jelah tajuk-tajuk entry yang besh and baca..kalaw kena entry tu besh aku follow blog orang tu sekali.. Tak pernah pulak kan aku post kat group "Hai kitew na belogcrawling niey tinggalkan link kaler biru bawah niey yeww nanti kitew terjah lew belog kowang" cehh buat semak jer..orang yang buat camtu takde akai and pemalas..nak blogwalking klik jelah blog yang ramai ping kat situ.. Mintak link camtu sempat ke hang nak terjah semua??

gampar perhiasan^^


4) NAK BAGI SEMANGAT
Kadang-kadang masa blogwalking tu aku jumpe la jugak blog yang follower sikit macam bawah 50 camtu..aku belek-belek blog dia and baca sikit-sikit..pastu aku follow lah..tambah-tambah kalo entry dia besh aku akan komen sekali...kadang-kadang entry besh tapi takde or tak ramai orang komen and follow...aku pon follow lah..pastu kalaw ada blog yang masih baru aku follow la nak kasi semangat.. Tapi bukan takat follow aku akan bagitaw apa yang tak kena dalam blog dia suruh dia ubah..Kalo dia nak ikut ke tak terpulang la aku just bagi cadangan...alahh kedekut hape kan nak follow..jadilah macam ben ashaari yang tak kisah nak follow sesapa pun :)

Okay..babai~ ehhh lupa ada satu lagi sebab la..hihi
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
"SEBAB NAK SURUH DIA FOLLOW BALIK"
Okay kawan-kawan nie sebab last kenapa aku follow blog tuhh.. mula-mula aku akan pergi ke group blogger dalam facebook.. paling aku suka Kelab Blogger sebab cam meriah je orang dok ping link blog.. Aku akan ping link blog aku pastu cakap "follow lah blog i nie..kalo u follow i komfem i follow u balik kalo u tak follow i, u boley pegi mampus" kihkihkih aku taw kalaw depa dengar perkataan follow balik tu mesti depa ping link depa banyak-banyak....pastu aku follow jelah dalam dua tiga orang...yang lain-lain tu biarlah banyak sangat.... tapi yang dua tiga orang tu kalaw depa tak follow aku balik aku wajib unfollow balik...padan muke!..bukan ape aku memang suka kumpul follower banyak2 baru pemes..kuikuikui.. entry aku tak besh pon tapi kesah ape aku yang penting follower beriban..trollololol..kbai!


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

35 comments:

cik najihah said...

sebab blog tu bes :)

Bitter said...

HAHA! mcam tips jugak ni kan :)

Mr.Baiz said...

hehe..paling penting blog yang best la kan...

ceq mas said...

hohoho gitu kah???

Qalif Syuhada said...

kelaka la haii. ;))

DaYaH JeLitA said...

@ cik najihah : betul tu

@bitter : emm bolehla..hehe tp lebih kepada pendapat sendiri

@mr baiz: yaa yang tu paling penting

@ceq mas : hehe pendapat saya lah :)

khadijah said...

haaa.. blog dayah jelita pun best jugak, suke bace..:) tak boleh blah yang nombor lima tu, siap unfollow balik tu..hee

adifatah ~ said...

hahaha.kelako la cik dayah.macam2.oke,start arini nak kena komen la ni eh. :p

DaYaH JeLitA said...

@khadijah : hehe thanks..no 5 tu saje je nak perli :P

Mila Ahmad said...

entry yg best memg akan follow tapi bila suruh follow balik 2 yg xbest mcm follow xikhlas je kan?

dzafira said...

Dulu masa aku follow blog kau ni tak sampai 20 pun lagi bilangan follower... Sekarang dah cecah 700 lebih.. Cayalah sama lu... ~Tahniah~

padlie said...

saya selalunya yang ketiga tu..

yang kelima tu sambil menylam minum air.. tapi bukan di bulan puasa la.. dan tak sampai tahap unfollow..

nice entry.. :)

DaYaH JeLitA said...

@mila ahmad : betul betul betul

@dzafira : hee~ thanks :)

@padlie : amboi ade jugak sambil selam minum air..hehe..yang kelima tu kurang2 kan lah ye :)

cik ery said...

ak follow org sbb ak ske blog dye.


n ak hrp org pon cmtu.sbb dye ske gya pnlisn ak, bru folllw ak :)


lbih mnis cenggitu.kehkeh

Nur Hamizzah said...

hahaha yg num 3 tu aku suke. mmg ssetengh ong suke spam link even orng tak mintak pun. hahaha. nice. wajib unfollow balik jika ketika mengfollowkan diri sbb terpaks follow. haha (terpanjng plak ak komen.sorry2)

mizmarmalade said...

Part paling x tahan biler org spam link tu.. haishh! sakit mata tgk tulisan biru... muahehehe :)

echa takashimaya said...

semestinya akan baca blog yg telah di follow.hehe

Zaza Zafran said...

sbb blog tu best n tulisan die sng nak baca..

Lala Adila said...

hahaha , no 3 tuh betol . asik na spam link jer . muak plak tgk orng yg xfhm bhse 2 . adei

an nyek said...

ak tak tau la nape...tp setiap kali ko wat enrti baru...ak akan bce...ak suka cara ko tulis...relaks tenang....jarang weh ak jumpa blogger gal cam ko...n jarang la ak nk bce blog bdk pmn...seyes...blog ko mmg best la

DaYaH JeLitA said...

@hamizah : taw tak pe tak mintak pon gatai je nak bagi

@mismarmalade : haihh tawu takpe

@echa takashimaya : betul2..

@zaza zafran : saya paling tak suke tulisan terang giler warna warni plak tuhh..huhuhu

@lala adila : hehe..kann?

@an nyek : yeke? hihihi..thanks sudi baca :D

Nica said...

haha.. follow me back! (ayat mintak pelempang kan?)
hikhik..

Luqeem™ said...

hahaha..nice..sy ikut step ni jugak..hehe

nk senang dpt follower, dr blog2 newbie la..hee

HUGODEXTER said...

aku nk komen gak.. aku pon penah buat gak macam yg kat atas tu... seronok la memula.. tp lama2 dah naik malas.. ekeke.. banyak siak.. bukak2 notification hambek ko.. 30 sehari jerp dalam masa sejam.. BAPAK banyak aku nk p en.. so.. kalau follow x bace wat pe en.. muhahahaha

Red said...

hahaha. yang last sekali tu macam ********* (aku tekan shift+8 banyak kali. bukan mencarut taw.) haha. btw, aku tak amalkan i follw u u follow i XD

DaYaH JeLitA said...

nica : mmg mintak lempang..haha

hugodexter : taw takpe..hehe

red : wakaka rajin je tekan shift+8

Nyamuk Terbang said...

weyh nmbr 5 tue mntk penyepak
haha

Azreen Shafila Abdullah said...

hahaha..nice! keep blogging dayah

Umie Artoqiemie said...

sungguh annoying orang komen link kita bagi link dia suruh folo..

FIPPER TONGGEK said...

hahahha...adeh adeh.. nak tergelak

azurin ramli said...

kalau kat shoutbox aku lagi ah.
"sy dah follow awk.follow balik!!!!!!!!!"
mak aii,kemain byk tanda seru dia mcm nk kena pijak.

Mrs. Norrie said...

singgahkan diri ini ke blog anda...
selamat berpuasa dan selamat hari raya

ade2mama said...

aku plaxx..aku plax..:P
aku ska blog sbb aku leyh cite mcm kt korg sume..leyh bt karangan pnjg2..law fb??
law taip2 pnjng??

CONFIRM KNE BAHAN huhuh

ade2mama said...

aku plaxx..aku plax..:P
aku ska blog sbb aku leyh cite mcm kt korg sume..leyh bt karangan pnjg2..law fb??
law taip2 pnjng??

CONFIRM KNE BAHAN huhuh

ade2mama said...

aku plaxx..aku plax..:P
aku ska blog sbb aku leyh cite mcm kt korg sume..leyh bt karangan pnjg2..law fb??
law taip2 pnjng??

CONFIRM KNE BAHAN huhuh