Nuffnang Ads

Monday, August 15, 2011

Akibat Tak Sabar Di Jalan Raya

Assalamualaikum...

Hai rakyat jelata..sihat ke gering? beta sihat jer baru lepas bersiram tadi..maaf la beta lama tak update blog dua hari sebab beta gering...hakhakhakhakk tuih..beta konon...sape la nak baca blog aku nie...takde owang bace pon takpe ah asalkan syok sendiri..kihkihkih..

Aku nak cerita haritu kan adik laki aku tepon suruh aku hantar ayam golek kat dia.. mentang-mentang biasiswa aku baru masuk nak pau la tuhh..tapi tak pe demi adik tersayang aku sanggup merempit sorang-sorang pi beli ayam golek kat dia..cian dia makan makanan dewan makan ikan tongkol keras cam dinding dan tomyam yang maha cair..hukss..aku paham sebab aku sekolah yang sama gak dulu..oh ye pade siapa yang tak tahu apa itu ayam golek meh nak tunjuk..

sebenarnya saje nak bagi air liur korang menitis..muahahaha~
Sebenarnya adik aku tengah trial PMR so aku pon saje nak menerbitkan sekelumit kegembiraan dan semangat dalam sanubari dia supaya dia hepi jawab soklan exam.. Aku pon pegilah kat satu kedai yang ada lelaki hensem mane ntah jual..aku tak minat la beli dekat uncle-uncle yang jual..aku pon pegi la satu stall tuhh..pehh ramai gila orang beratur..camna neh..dah pukul 6.30 ptg nie sempat ke tidak nak hantar kat adik aku.. 

So,aku pon pi la kat abang yang jual tu and cakap "abang boleh tak bagi kat saya dulu sebab saya dah lambat nie nak pegi hantar kat adik ni..boleh la ye abang yew" sambil buat muka cun sengih-sengih cakap dengan gaya gedik dengan harapan dia bagi kat aku dulu..pastu dia jawab "maafla naa kena beratur kami ikut giliran" cisss nampaknya muka aku tak cukup cun la kot..okay..fine tu taktik lama..aku pon tunggu la sampai pukul 7 baru dapat ayam aku...-,-

Dah dapat tuh aku pon rempit la selaju mungkin nak pi hantar kat adik aku..dalam perjalanan tu ada la satu jalan dalam construction memang sempit la..double line plak berjela..ada satu lori tuhh lambat gilo ahh aku start emo dah bangang gila arr lori cepat sikit bleh tak??..aku memaki hamun lori tuh...aku dah tension punya pasai aku potong lori tu ikut kiri dengan laju dan berlagaknya sambil buat muka masam dan membebel-bebel...

Owh suddenly tatkala aku potong lori tuh entah dari mana datang curahan air hujan mencurah atas kepale hotak dan baju aku...aku terkezut!! aku toleh belakang...cisss!!! rupanya lori tu tengah siram pokok kat tepi jalan ke hape ntah..yang pasti lori tu adalah lori penyiram...kenapa aku tak perasan sebelum aku potong tadi??? grrr tak memasal aku mandi hujan...grrr...dan aku perasan jugak mamat bangla dalam lori tu gelak-gelak kat aku..pehh malu pon ada..last-last aku memecut pi sekolah adik aku..tak pasal-pasal adik aku yang inesen tu jadi mangsa lampias marah aku... ish3..tak bek marah-marah dayah oii..posa nie..huhuhu 
*grrr <-- sebab marah dan sebab terketar sejuk

blogger gegirl memang suka letak gambar sendiri sebagai penamat entry..problem?
Okay.bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

21 comments:

Nyamuk Terbang said...

mesti kau x mandi lg kan time tue
weyh pnjam motor

DaYaH JeLitA said...

amik la sejam sepuluh hengget..muahaha

khadijah said...

hee.. kite tunggu la dayah update.. thanks follow kite..hee dayah, dah menetes dah air liur ni jatuh atas laptop..hee pose tak baik marah2 tau..:)

DaYaH JeLitA said...

yeke? huhu tengs.. ^^

Cik Bell said...

untOng giler adik dia..berkobar2 akak dia beli ayam..hahaha

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

hahaha~ mandi free!!

DaYaH JeLitA said...

@ cik bell : adik laki sorang jer..manja kemain..huhu
@khumaera : hamboih gelak yer..huhu

dzafira said...

Perrggghh.. Besar betul ayam golek dlm blog kau ni dayah.. Nampak menyelerakan sungguhhh...

Nadia Abu Bakar said...

hahaahah.. kelakar la.. len x hti2nye... jap, perlis kek mno awk tgl?? heeheheh nice entry..nice blog.. tq follow n singgah blog sya.. follower yg d nanti2 nie..

DaYaH JeLitA said...

perlis kat beseri..nape nadia?

roq said...

hahaha...tergelak aku bace entry ni....nice!! best x mandi ujan paip?

singgah2 la sini ye :)

visitme@FaTiN cOrNeR said...

hahaha..lawak2..kena pakai speck nie bg nampak sikit..hehhe

Luqeem™ said...

hehe. kena sediakan payung sblum ujan..:)

milo said...

hahaha..taktik lama tak menjadi tuu..mesti bro tu minat kat tua2 je..haha..

kaizen said...

kah3.. nk join mamat bangla tu gelak gak.. hehehe

*tu laa.. len kali nk potong kasi check btol2 nape lori tu lmbt.. besekn dorg pasang hazard light x pasan ke cik kak... hehehe

Chachos Cheezy Wedges said...

sumpah ayam tuh nampak sedapp.. nakkkkkkk!! hahaha..

DaYaH JeLitA said...

@kaizen : ceh gelak eak? huhu mane nak perasan masa tu tgh kejar masa..huhu
@cizi wedges : amik la tak de sape larang..hahaha

Chachos Cheezy Wedges said...

amik laa?? tlg amek kn boley x?? xsmpai nie...

Syakir Aziz said...

nak ayam.....

ubi said...

lapa siottt!

kaizen said...

haih.... ape la naseb....