Nuffnang Ads

Monday, August 1, 2011

BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

Assalamualaikum..


Yeah!! aku memang menanti segmen Ramadhan abang ben hatta ketika bangun sahur tadi pon aku bukak blog abang ben mane tahu dia wat segmen sejurus selepas bersahur..ekekeke...tapi tak de so aku sambung tido bermimpikan makan ayam golek dan murtabak..hiks..tapi tadi nie bukak-bukak je blog ada segmen yang dinantikan..tunggu hape lagi join arr :P

****************************************
Ade satu pengalaman sahur aku nak citer...masa tu aku umo berapa ntah aku malas giler nak bangun sahur tapi bangun jugak sebab mak aku ugut kalaw tak posa nanti time orang berbukak aku takleh join..hukss... okey aku pun bangun and makan berapa bijik nasik jer and tido balik...lepas aku bangun balik aku terasa lapar and pi geledah dapur..eh, ade ayam masak merah la! aku pikir specialnya bekfas harini...tanpa melengahkan masa aku amik pinggan and ratah lauk ayam tu dengan rakus...

Tetiba kak aku sergah...hoihhh tak posa!! umi!!! adik makan!! Dang! aku baru teringat tadi aku ade bangun sahur tapi aku makan sikit jer...ahahaha depa gelak kat aku...pastu umi cakap takpa kalaw lupa tak batal leh sambung posa lagi..umi suruh aku pi kumur cepat-cepat....aku pulak balas..biaq pi lah batal adik lapaq nie nak makan ayam nie jugak...Actually tu lauk ayam lebih time sahur tadi..huhu

Then petang tu bila semua bukak posa makanan special giler aku hanya mampu memandang dari jauh kerana diri ini tersisih sebab tak posa...mereka memandangku dengan suatu pandangan yang sinis...owhh sadis sekali...myesal aku tak posa..huhuhuhu

Gambar dari Dapur Tanpa Sempadan. umm nom nom nom!!

Daging Masam Manis Ala Thai ni adalah feveret aku time berbuka...Mak aku memang terer masak...Makanan Thai memang kena la dengan jiwa aku sebab aku nie mix Thai+Melayu..huhu memang feveret aku lahh dari dalam kandungan umi lagi nie..huhu...adehh dah la tengah posa tak berkelip aku tengok gambar diatas sambil menitis air liur..tipula menitis kan? ahahaha..nak suruh mak aku masak lauk nie lah malam nie..aku tak larat masak sendiri maklumlah aku puasa...wakakaka..ceh macam mak aku tak posa..huhu

****************************************
Kepada sapa lagi yang nak join segmen nie leh terjah SINI
Okay..selamat berposa suma..babai~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

40 comments:

aimie amalina said...

weeeeeeeeee!
makanan thai bes an?
suke sgt tomyaammm nyum33..
hahhah

Iffah Afeefah said...

cm sdp je

kene cbe ni

Ashraf Jalil said...

Amboi..siap bole nak teruskan makan lagi tuh..hahaha

Haris Kaito said...

dari blog abg ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik..he3... :)

JOM TERJAH SINI!!

mahizan Sweet said...

alahai keciannya..

membalas kunjungan dari blog abg ben..

salam ramadhan dari missweet..:)

Diana @ bilakukatacinta said...

slm kenalan..hmm..best2..best

lieynanilaz said...

balas kunjungan..tq singgah blog..
selamat menjalani ibadah pose...:)

Marina said...

huh, sedihnyer tersisih...

http://marinafazli.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

Afuan Shah said...

amboi..bebuka terus plak kan..
bagus ni..anak sapa ni cek oii??hahah

along_ayyan said...

perghh! bekpes afta sahur tu. terbaekk.

http://missdamia93.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

Sunah Sakura said...

macam daging masak pattaya pulak saya tengok.. hahaha~

Kimee said...

sahor pon nak kne ugot..haha

emmajean said...

waaaa best jugak ek menu nie !!!

http://emmaeema.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

bombay said...

mcm nk buka je rasenye..hehehehe

Cik Bunny said...

Promosi Kek Lapis Sarawak utk hari raya kini DIBUKA =) http://asiarosehouse.blogspot.com

udin said...

haha.. kelakar.. mmg kenagan bila pikir masa kecik2 dulu.. ;)

nikFaTin said...

waa! best2.. wat lauk berbuka pon bolley.. :D

ɀʉɱʁɩ said...

so pose kene penuh la kan baaru boleh dapat bukak pose makanan thai tu..hehe..:)

http://xamreenaxeer.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-sedut-banner-rakan-anda.html

Eddy Dce said...

punye la sodap daging tu...adess..sume makanan pon sodap mase puasa nih...haha...

haslinda said...

hehe... ramai betul yg lupa puasa 1st day ramadhan kan... :)

Gen2Merah said...

memang sedap.. ehehe

http://gen2merah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

MiSs ChUbBy ChEeK said...

hahah...macam2 ragam kan...
trutama time nk sahur...
jenjalan dari segmen abang ben...
jom singgah sini..

http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

Nadzirah K. said...

sedap nye:)
tergugat iman...hehehe

SoLy SoLicious said...

daging msam manis sedap !!!

Pn. Sheila said...

erm... sedap ni... sy pun suka...

teha said...

waa ! kecur dah air liur nie tgk daging tu.. hahaha !

athira tinted said...

tudia... dah terlupa kta puasa pastu nak mkan lagi..ahaha..

~msakan thai mmg sedap dan pedas..><

'mitchie' yusoff said...

hahha... smpai terlupa bagi..
mesti da abis ayam tu baru kena tegor,

''bidadariSIDIA'' said...

assalamualaikum,
dari blog abang ben ten :P

selamat berpuasa :)

jom singgah :)

http://bidadarisidiahuzaifah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala_01.html

H.J said...

org kecik2 lagi dah pose penuh..haha

cik ana said...

dtg bls kunjungan...
sama la kita walaupun orang cakap busuk petai tapi memg best la..
wah, sedapnya daging masam manis thai..
yummy.. =D

afeb pilah said...

sedap ni...uuuu...terliur dowh..aahahaha!XD

Dududu said...

ade budak xpoce :p

i'm ezza haniza said...

oke..baru makan tomyam tadi! muahhaahahaha...pssss..i follow u..

Miaainis said...

dappnyaaaa....=)

maszull said...

slm...wah sedapnya daging masam manis thai tu...terliur plak rasanya...:)

b a m b a m ' s said...

wahhhh..x pernah try lg menu nie.. untung lar mak reti msk masakan thai.. ari2 mkn tomyam naaa.. :P

lia AKA milo said...

salam kenal, kesian kena sisih masa buka..
masakan tu macam sedap jer..

Aku DaN SeSuAtU said...

terliur tengok ...selamat berpuasa

http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

aida4eva said...

pengajaran tu..hehe

smpai besar ingat kan? :D

http://aida4eva.blogspot.com