Nuffnang Ads

Thursday, August 11, 2011

Dorang Takpela Tak Puasa

Assalamualaikum...


Okay nak cite golongan yang dibenarkan takleh posa..maksud aku harus bukak posa..harus disini mean optional yew murid-murid..

1] orang yang sakitnya memudaratkan jika tak makan


2] orang yang bermusafir 


3] pekerja yang buat pekerjaan berat hingga penat melampau 


4] orang tua yang sangat uzur


5] wanita hamil dan bimbang kesihatan diri anak dalam kandungan 


6] wanita yang susukan anak dan bimbang susu kurang sebab berpuasa

Okay..bye~
p/s:Jangan contohi gambar di atas

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

31 comments:

~belog gadis~ said...

gambar last tu paling best. haha

HAJAR AZMAN :| said...

Yang last tu takleh bla hahahaaa

echa takashimaya said...

haha.blik susukan laki dia.ape daaaa...

khadijah said...

haaa.. kelakar la gambar kat bawah tu.. terliur tgk pic mknan kat ats walaupn dah berbuke..hee

DaYaH JeLitA said...

gadis,hajar,echa : kehkehkeh
khadijah :hamboih bukak posa dah pon terliur lagi? kekeke

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

haha~ suke picture yg no 5 tu..

man yusoef said...

atuk sy dah tua pon puasa lg...kadang2 kesian gak tengok dia...tp dia beria sgt nak puasa...huhu

Azar Azlan said...

nak mnyampuk :D

mac said...

hahahaha ,,
yg last skali tu xleh blah lak :)

Atiqah Wadiah said...

haha~lawok lawok..jgn ponteng pose yea kwn-kwn..:)

nurul diana said...

hahaha , gmbau last tuu x bley blahh btoii , btw follow blog akk :)

Alip Apai said...

naseb baik ak x boroi..

kalo x sentap giler dooo..

haha:)

amranaiman said...

susukan laki hahaa cannot go.. :P nice doodle :D

Lala Adila said...

howt pix2 die . loike babe ..

fahmie firas said...

cute
Best entry nie
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

ahmedsyahmi said...

pergh,,susukan laki die...(18SX)

Sumaiyah said...

jangan tinggal posa lau leh posa ek..hehe

mr_right said...

hahah. lapaq sudah ! baru pukul 2. hehe

RUPA PARAS BUKAN SEGALANYA(:

Ct_hAjAr said...

sweet kartun2 si atas tue..hahhaa

Syazwan Che Deraman said...

hahahah..best best gambar tu!.

selamat berpuasa.

faRHa@miSS Vio said...

hahaha..pic last tu mmg ....hahaha

Shawn Razaleigh said...

kah3. terbaekk lah.. boroi bkn alasan lah kira nya.awrr

si para para said...

hahaha terbaik la...

lawak yang penuh ilmu...

Aisyah Aina said...

last tu paling terbaik :D

NICK IRFAN said...

arghh!! xleh tgk gmbr atas sekali tu makanan fav sy tu...

NICK IRFAN said...

thnkz sbb bagi link tu nnt sy try buat skrg xleh lgi intenet pun slow... ape2pun thnkz ye! :)

DaYaH JeLitA said...

nick irfan : sama2 ^^

fiq. said...

best dayah, go dayah go! ekekeke

Bigdaddyz said...

hehe...lucu2 gambarnya...

Luqeem™ said...

yg kerja bnyk tu boleh ke x puasa?..huhu..plik..

DaYaH JeLitA said...

kerja banyak mane boleh...kalaw kerja berat macam buruh binaan ke bolehla :)