Nuffnang Ads

Tuesday, June 28, 2011

Penyimbah Asid Berada Di Perlis?

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia...


gambar perhiasan sajer

Tadi baru balik keja...Masa tu dah dekat senja..aku pegi balik naik moto jeww..tapi harini balik lambat sikit sebab tutup cc lambat..besalah pekerja yang rajin..tapi dah dekat-dekat senja nie timbul satu perasaan iaitu perasaan takut..takut kepada hantu dan apa saja yang menakutkan..

Nasib baik tak melalui lebuhraya Karak kalaw tidak sah jumpa hantu kak limah.. aku lalu jalan yang biasa aku lalu hari-hari...tapi harini jalan tu tak berapa ada kenderaan..aku pon bawak la moto dengan berhemah sambil pasang radio untuk hilangkan ketakutan ..eh pasang radio pulak moto mana ada radio hikhik.. aku nyanyi-nyanyi la pelan-pelan..

Suddenly,,,aku perasan ada moto  ikut blakang aku...dekat gila..budak laki bawak..and ada member dia bonceng sorang..muka dia macam orang india and yang utama ada iras-iras pensimbah acid yang berleluasa dewasa ini...aku pon rasa cuak gila arr..ah sudahh..mana tahu pensimbah acid ke peragut ker..dah la handbag baru beli ada dalam raga motor..dalam handbag dah la ada lesen.. kad ATM..duit..kunci cc dan tak ketinggalan perfume baru..

Then, aku lajukan motor...aku tengok dia pon lajukan motor..citt! then aku slowkan motor sebab nak tengok reaksi dia..owh citt dia pon slowkan moto.. aku lajukan balik dengan harapan cepat sampai jalan yang ramai kenderaan..tetapi tiba-tiba aku terpaksa berhenti pulak..trafik light daaa... =,= Dia plak berhenti sebelah aku...aku toleh.. demm..muka memang sama dengan pensimbah asid.. motor plak EX5... Budak tu ngan member dia dok panggil-panggil aku.. Pastu buat bunyi tikus..alaaa bunyi mat rempit ngorat pompuan tu...aku cuak dah.. Dah la takde orang kat situ..then aku pon nekad langgar lampu merah sebab tak mau tunggu dah plus kenderaan lain pon tak de..aku belok kanan..

Citt dia pon ikut.. sumpah tak selesa.. bukan sebab period okay.. aku tak selesa sebab macam-macam bergelumang di pikiran aku... pastu aku lajukan motor... dia pon laju.. aku selow... dia selow.. .aku laju... dia laju... aku selow... dia selow... ahhh aku boring... then aku bawak laju... tundukkan muka sikit takut kalaw-kalaw dia ada niat nak curah acid...dalam masa yang sama aku cuba perfikiran positif..bukan pencurah asid ni..ni mat rempit nak kacaw je nie....then aku pandang side mirror and ehh tiba-tiba ehh hilang?? hairan gak... aku selowkan moto and toleh belakang...dann..

http://www.emocutez.com
HaHaHaHaHaHakktuih

Aku ternampak mereka terpingga-pingga sambil kelam kabut bangun dan angkat motor yang terbalik kat tepi jalan..laaa jatuh ker? Kahkahkah aku pon tak perasan bila depa jatuh..padan muka.. takutkan aku lagi.. kacaw aku lagi... then aku blah cepat-cepat balik rumah.. takut oww mana taw depa tu peragut ka perogol ka tapi siyes tadi apa yang berlegar kat otak aku ialah salah sorang tu ialah pensimbah asid berdasarkan raut wajahnya.. aku memang takut perkara tu terjadi.. gulp! Mintak simpang laa..




pesanan penaja: tungganglah dengan cermat ingatlah moto tersayang kang calar kang..huks

Eh apa perkembangan terbaru mamat asid tu eak?? hurmm


Okay lahh..
Tata..titi..tutu~

p/s : lepas nie nak bawak alkali dalam handbag sebagai langkah berjaga-jaga (>_<)'



Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

8 comments:

kynah said...

wey bahaya la,hg ni pun jgn la balik lewat2 sgt.risau gler kot.lg satu,lain kali baca la doa,zikir ka selawat ka.ni duk nyanyi...hmmm dia mai la benda2 tak elok duk kacau..mintak dijauhi la..huhu
lepas ni hati2 tau...aku pun penah kena mcm tu..sumpah takutt giler babengg...

J-Are said...

kahkahkah.. mula suspen, then klako plak.. best2.. anyway, handbag tu kalau nak lebih slamat, letak bawah seat tuh.. bahaya giler letak dalam raga..

pesanan khidmat masyarakat dari :
bachelorcustomerservice.blogspot.com

DaYaH JeLitA said...

@kynah huhuhuhu caring sungguh ang kak..muahh

@J-are aah kann? thanks sbb ingatkan :)

zulhaidi said...

asAl xaJAk dWoraNg meRempit jEw.. bwAk mUtO lC da..koMpem meNang..

pandangkedepan said...

alamak...penyimbah asid punya susu Ex5 dapat nama...sian kat pengguna2 ex5 mcm gua ni...ehehe...

btw selalulah berjaga2...jgn jalan tempat sunyi...anda mampu mengubahnya...cewah...:D

Anonymous said...

ha mka yg bwah 2 yg nk kna smbah dlu la..hahhahah

J-Are said...

your most welcome..

pembetulan sket:

bachelorofcustomerservice.blogspot.com

DaYaH JeLitA said...

@anon ni mesti abang..nak kena ni..hehe

@pandangkedepan opss hehe

@zulhadi takmo takutt nnt eksident..huhu