Nuffnang Ads

Sunday, June 26, 2011

Akibat terlupa sembahyang Isya'

Assamualaikum...

Haa nie aku baru bangun tido daripada mimpi ngeri...huhuhu.... tadi lebih kurang 12.45 balik dari makan kat kedai with my family aku penat terus landing atas katil sampai zzzZZ...lansung tak terlupa sembahyang Isya'.. nasib baik mimpi ngeri tadi buat aku terjaga...Aku pun cepat-cepat pi amik wudu' and solat Isya'.. Wuihh tak dapat bayang kalaw aku meninggal dalam tidur dalam keadaan tak solat Isya' =S

tak yah nak letak pic tidur sangat la naa dayah oi :P


Hurm lepas solat tadi ingat nak sambung tidur tapi dah tak ngantuk dah..tetiba rasa nak buang tebiat tulis blog tetengah malam buta ni and cerita pasal mimpi tadi..baik aku berjaga japgi terus solat Subuh pastu sambung tido balik sampai ke pagi esoknya semula haha...Aku mimpi biasa jer... memang ngeri tapi aku selalu rasa mimpi-mimpi aku ni ada kaitan dengan kegiatan yang berlaku pada siang hari pada hari itu dan benda sekeliling yang sedang dirasakan tatkala sedang tidor itu...


Contoh 1
semalam aku tengok cerita Piranha yang ikan ganas-ganas tu kat lappy... seram betol aku tak    sanggup tengok sampai habis...then terbawak-bawak dalam tidur aku mimpi kena gigit dek ikan tu :-\


Contoh 2
aku mimpi terjatuh dari bot and lemas dalam laut.. bila terjaga rupa-rupanya aku nak terkucil sangat-sangat terus lari ke bilik air


Contoh 3
masa jatuh dalam laut tu tiba-tiba segerombolan ikan Piranha datang ngap tangan kanan aku sampai tinggal tulang..wuuuu sumpah takut gila!! bila terbangun aku terus belek tangan aku..fuhhh nasib baik ada lagi tetapi tangan aku tersangatlah kebas sebab aku tidor dalam keadaan tertindih tangan kanan aku..


haa..kan?? ada perkaitan dengan keadaan sekililing..memang normal ke camtu? korang jadi camtu tak? huhuhuhu... Selalunya aku mimpi buruk sebab terlalu penat or terrrrtinggal solat Isya'..

Ntah pape la cerita pasal mimpi pulak..orang lain pon mimpi jugak tak der pon cerita dalam blog..kecoh je aku kan?hekhekhek... "hishh dah berjaga tak ngantuk lagi tuh pi la buat sunat Tahajud ker ada baik jugak nie tak tulis blog pulak" <-- kata hati kecil ku saat ini..

Okaylah nak pegi kacaw ahli keluarga aku yang sedang nyenyak tidor..nak buat-buat kejut sahur..hikhikhik...

daa~
Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

6 comments:

white_hornet90 said...

hahaha..tu laa,next time usahakan solat awal waktu ya..huhu

chu-in said...

hehe. chu-in pon penah jdi cmnie. gve me 5 sket! :)

DaYaH JeLitA said...

@white_hornet hehe baik..
@chu-in hahaha yes!! ada geng

pandangkedepan said...

pasni x leh lupa2 dah...ehehe

kalau nak elak mimpi ngeri pastikan sebelum tidur ada org wish "sweet dream"...ehehe...

tp lebih afdal bace doa je...:D

Anonymous said...

mimpi yg baik2 xdak ke???
mimpi brsma bf ke apa ke>>

DaYaH JeLitA said...

amboi anon cam kenal je anon tu..haha