Nuffnang Ads

Wednesday, September 28, 2011

Manusia Purba Ditemui Di Zaman Moden

Assalamualaikum..

Dewasa kini yakni pada zaman eraglobalisasi yang serba canggih ini... (chewah mukadimah aku boleh dapat A+ nie karangan BM)...dunia semakin maju kan?? majoriti orang kaya-kaya belaka la kan?

Tapi perasan tak manusia pulak semakin kembali ke zaman batu? kecian ish3...

Firstly messy hairstyle
Memang la kalaw kena gaya nampak la stail jugak nak nak boypren aku kim hyung jung wat gaya messy pehhh lentok wa! hahak... sape kutuk bintang aku jagala! tapi kalaw messy yang macam berok tu style ker?? dah macam manusia purba aku tengok...

v
v
v
yo wassak orang atas? nak join
manusia purba takpa sebab tak da sikat rambut apatah lagi salon untuk teknik rebonding..huhu

Secondly pakaian tak cukup kain
Kalaw nak kata kat mat salleh lantak depa la kan depa memang kafir tapi apa nak jadi kalaw orang Melayu Islam pakai semuanya tak cukup kain? tak dak duit sangat ka nak beli baju? selalunya pakaian nie kain makin sikit harga makin mahal...nie aku letak gambar contoh mat saleh.kalaw letak gambar orang melayu kang sentapp..hahak

              
               "nasib baik baru lepas shave ketiak hihik"      "eh dia nie kalaw masuk ratu cantik zaman batu mesti menang"

Orang purba takpa la zaman depa mana ada jakel gedung jual kain..zaman depa mana ada mesin jahit canggih nak jahit baju...depa nak bogel pon rilek sudaa...huhu

Thirdly suka pakai animal clothing
Yang nie artis gedik and mak datin kerepot selalu la pakai kononya gojes arr pakai bulu-bulu camni...tambah tambah kat malaysia nie lagi la pelik...negara panas tapi bajet bersalji nak pakai bulu-bulu..bulu sendiri tak cukup ka? ehh? tak baik taw binatang seperti cheetah dsb makin pupus lagi nak amik bulu and kulit dorang...


Artis-artis hollywood lagi lah tidak berperikebinatangan... mentang-mentang la dorang kaya... suka sungguh sokong memakai pakaian kulit/baju binatang..kalaw yang tak ori tak pe..yang ori  yang kita kena anti sebab binatang sekarang makin pupus...

Nanti bawak cucu aku pi zoo yang ada hanyalah ayam itik dan lembu..acaner? kecian dia tak dapat tengok cheetah zirapah or rimau..hukhukhuk

Okay.babai~
p/s: kalaw lah aku boleh naik mesin masa doraemon, teringin nak bagi manusia purba pakai bra dan spender..hihik

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

9 comments:

Fatin said...

Hahaha , ade lebih kurang mcm cik dayah jelita neh takk ? hihikkk . ehh comel jugak laa org dulu duluuu tuh --' hihihii

Meow Aizawa said...

betul2..haha

Razil Tahir said...

zaman skrg nie memang org macam kembali ke zaman silam.. zaman jahiliah... zaman purba... huhuhuhu
btol cakap anda.. :)

El-Janna said...

hahah betul tu^^ macam2 pesen

Shawn Razaleigh said...

saja buat tak cukup kain utk pengudaraan maksimum di bahagian ketiak





awrrr.

nick dot anis said...

hahhah skrg i suka messy hair..i pon jadi manusia purba kott haha.

nice entry dear:-)

EG said...

hahaha

Namee Roslan said...

hahahha, yang pakai swimming suit pi shopping tu mmg lah zaman purba. haha

Saddila said...

haha zaman sekarang kak .

dunia da terbalik .

nasib nasib nasib -__-''