Nuffnang Ads

Saturday, April 6, 2013

SUKSIS #8 (Family Day SUKSIS UiTM Shah Alam at Port Dickson)

*entry terperam

Assalamualaikum...
Pada september 2012 kitorang menerima anggota baru dalam family suksis ni... mereka adalah skuad junior iaitu skuad 9..hehe tak sangka kitorang dah inter...so biasanya untuk junior akan diadakan kem induksi yang macam orentasi la sikit untuk depa mengenali suksis ni..tapi disebabkan kitorang dan senior busy untuk latihan kawalan kerhormatan tu, tak sempat nak atur program untuk depa..

Apepon kitorang tetap cari masa untuk wat induksi..at last induksi skuad 9 dibuat serentak dengan family day suksis..wat sehari je kat port dickson..tetapi untuk skuad 9 kitorang sempat wat aktiviti kejap malam sebelum gerak ke port dickson tu hehe...aktiviti biasa2 je bahagi kumpulan and beberapa sesi memperkenalkan suksis untuk dorang...semua ni hasil kerjasama pegawai, senior dan kitorang, inter...


program pada malam tersebut..baju2 putih ni adalah junior..depa baru masuk so tak buat baju lagi..
kira baju putih adalah sinonim dengan junior...semua anggota suksis pernah merasa menjadi junior 





berkumpul untuk gerak ke port dickson...





duta Giffarine haha...nak pi main pantai harusla letak giffarine sekilo kat muka..
giffarine tu jenama siam...produk kecantikan..




sampai sana ada taklimat from tuan Hasrul...

Kat sana kitorang wat explorace and sukaneka... kitorang dan senior handle explorace untuk junior and pegawai handle sukaneka untuk semua orang yang datang..untk explorace kitorang wat mission untuk setiap checkpoint...kena jawab soalan berkaitan suksis..kalo tak dapat jawab kena denda..denda plak bukan sebarang denda...fear factor baq hang wakakka...syok gila tengok reaksi budak2 junior ni..haha




salah satu check point yang angker..hahaha...dorang tataw apa ada dalam tu..kalo tak boleh jawab soalan kena
pick coin 5 sen dalam kotak tu..kat checkpoint ni memang takda sapa lepas dari kena denda sebab soalan memang susah



nila kandungan kotak tersebut..ha hang gagau la cari coin 5 sen dalam tu sampai dapat





checkpoint ni kena pasang aksesori dekat uniform suksis...memang merapu betol
la dorang pasang..haha yelah tak biasa kan..denda kat sini kena minun air peria kalo
salah pasang aksesory...sedappp wooo air peria hahahaha




checkpoint yang aku jaga.. soalan nya 'nyatakan 5 nama ketua polis negara' hahaha
ko mampu jawab soalan ni? kalo tak leh jawab kena menari gangnam stail ramai2 tepi pantai tu haha
tu aku dok pegang fon sebab aku play lagu gangnam style lettew .....




ni la antara kumpulan yang jadi mangsa...ada yang menari sampai kedalam air hahahah




salah satu denda di checkpoint..kena cat muka rakan





denda terkejam kat checkpoint..cari coin dalam kotak ni...sapa terpegang katak tu
memang melompat sakan la...budak lelaki pon ada yang terjerit2 cam pondan hahaha




ha ni aktiviti bebas...yang kena kambus tu cik azizi..jurulatih kitorang...anak2 dia
la punya keja nehh...kurang asam betoi hahaha..siap pacak batu nisan lagi...adoiii




solat zohor kat sini je..atas tikar sebab surau penuh..dah la sempit..last skali
kitorang decide nak solat ramai2 atas tikar...nyaman rasa dengan angin pantai bertiup~




lunch time...sodapppp...petang ada sukaneka plakk


makan makan makannnnnn



ni lepas sukaneka..aku group pepel...rujuk kepada ikat kepala tu hehehe...memang matching la dengan baju..
ni gambar selepas sukaneka..kitorang dapat tempat ke berapa ntah..yang pasti tak menang hahaha






sukaneka tarik tali hiyargkkkkkk






acara pijak belon kat kaki kawan..last men stand win..tapi dah jadi macam wrestling dah weyy hahak




acara sedut air laut sampai licin wakakakakka




haha sebenarnya sedut air laut pastu masukkan dalam botol ni..
kumpulan mana yang penuh dulu kira menang la...masinn giler weyhhh




acara lari dalam keadaan kaki terikat




ni anak cik hisyam..comel kan??? kann?? comel kan hat dok dukung tu hakhak








habis sukaneka adalah acara main air...hahaha...pantai ni kawasan tanjung taw...
so air sebelum pasang memang cetek sampai ke tengah laut..memang syok la main air sampai tengah laut tapi
still tak lemas hehe




kanak2 pakcik makcik ribena








sebelum balik sempat lagi kitorang main banana boat..hehe ni gambar google...tak sempat nak amin gambaq banana
boat...memang bodoh level 9000 la sapa bawak camera naik banana boat ni hihi...

Anyway we had a really good time together...jurulatih bawak family dorang masing2...alumni suksis pon ada..senonot ah..lepas ni harap2 ada lagi aktiviti yang menguatkan bonding macam ni hehe..

Okay.bye~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

1 comment:

kynah said...

kalau aku,smpai ke sudah aku takkan berjaya amik coins dalam bekas yg ada katak!!!!

ulat kecik2 tu bleh gagah lg but not mr froggie...wuwuwuw