Nuffnang Ads

Sunday, April 7, 2013

Pernikahan Puan Syaduss

Assalamualaikum...
It have been a while since my last update hehe..and and at last aku update jugak pasal syaduss kawin..dah dua bulan lebih rasanya syaduss ni kawin hehe..she the very first person in our batch that had married..wow wow macam tak caye kan..rasa awkward bila dia cakap 'my husband itu my husband ini hehe..meanwhile kitorang yang lain still dok cakap balak aku..aku gadoh ngn boyfriend aku..boypren aku itu ini lalala so immature compared to her.. hehe.. alaa wpon dah kawin muka syaduss still cam budak2 je.. macam main kawin2 la plak  

So aku nak cerita la pasal syaduss's precious day..hurmm kitorang dok marah syaduss sbb lambat bgtaw date..yelahh takot ada clash ngn hal lain kan dah tak boleh pergi haa camna? at last syukur sangat2 suma boleh pergi wedding dia except nufaa gemok sebab she was too busy..dia jadi president ape ntah so mmg tak leh nak wat ape hehehe...macam rushing jugak la wedding dia ni suma last minute preparation nasib baik syaza datang awal umah dia so syaza la yang banyak tolong.. aku ngn ilya mmg tak tolong satu habuk la sebab kitorang baru habeh final exam..wedding dia sehari selepas aku punya last paper..abeh2 paper teros aku gerak dari shah alam ngn ilya..

dekat2 nak sampai umah tu syaza call tnya bawak baju kurung dak sebab ada majlis khatam quran umah syaduss..nohhh aku tak bawak!!! mana nak taw depa tak habaq apa pon..ilya pon sama hahaha so hentam jelah dengan baju selekeh dari shah alam tu hehehe..

majlis khatam quran ni simple je family2 je..

cantik tol syaduss malam ni..natural beauty..

last night with her family sebelum 'orang ambil'


syaduss's bestie from uitm arau yang banyak la nolongg



kitorang bergambar sakan laa..malam last syaduss jadi single.. sedih taw actually..huhu tapi apapon we were so happy and proud of her..malam ni ada wat video luahan perasaan bagai hehe..kiranya malam ni nak wat ala2 bachelor night la ngn syaduss..kitorang tido lewat gila kot tolong prepare apa yang patut untuk esok...walaupon rasa wedding yang simple tapi kalot jugakla jadinya hahaha... tolong la lepas ni sapa nak kawin tolong plan setahun awal naaa...adoi.. malam berinai taw jadi camna? syaza inaikan syaduss tatkala dia sedang tido nyenyak atas katil...susah gilaa laa inaikan orang dalam tidoq..mmg tak pernah dibuat orang haha.bukan pa syaduss letih cangat sebab most of the preparation she did it herself.. huhuhu and she need energy for akad nikah tomorrow..pengantin mane leh tido lewat hehe...

esok pagi nya kitorang pon ciap2 la nak pi masjid..dekat depan umah syaduss je..jalan kaki pon boleh hehe...akad nikah je..kenduri besar belum lagi..dorang akan buat kemudian and jemput suma orang...so sape yang tak dijemput masa akad nikah ni jangan la tacing2 taww..hehehe


kat masjid hehehe

saat2 and detik2 butterflies in the stomach... apala yang syaduss rasa masa ni kann? huhu



sebelum akad kena sain contract apa suma dulu..aku pon tak tahu menda apa ni tapi tu la macam undang2 la bila nak kawin hehe..aku tatawla yelahh aku mane penah kawin hehe



aa ni la saat2 bersejarahh..AKAD NIKAH..first time aku tengok akad nikah real punya depan mata hehehe


alhamdullilah semuanya selamat..sah? sah? sah? sahhhhhh

ha dia diaa..sesi air mata harusla ada...hehehe...aku pun sebak gak la time ni rasa macam
nak kawin jugak pon ada kui3



may god bless both of u hehe


sesi sarung cincin so sweet anyonyonyo



time ni lawak..masa nak cium tangan ngan dahi syaduss salam tangan nik cepat gila sampai kena bising ngn cameraman sebab cepat sangat x sempat orang nak snap hehe..pastu ulang balik tergelak2 pulak depa dua ni hehehe

time ni sedih gila sebab yelah selama ni uncle lan yang jaga syaduss lepas ni dah jadi milik
nik..ayah mane yang tak sedih kann?? aku dengar uncle lan cakap ngan nik sebak gile rasa..





syaduss big family...

pengantin baru anyonyo so sweet
herbalife family...nak kawin awal joinla herbalife...sebab apa? 
sebab banyak duit! hehehe...tak payah susahkan parents untuk belanja wedding apa suma


us!!! kononya kitorang ni bajet2 flower girls aka dayang2 la kann..
tema baju turqoise tapi jadi macam hindu plak meriah cangat warnanya hehehe


oh ye lupa plak..nufa gemok sempat datang last minit..dia datang thru pintu suka hati
sebab tu la costume dia macam ni..tapi takpe..menepati tema kahkahkah









suasana dalam masjid...seram sejuk plak rase tngok orang nikah huhu


dah nak balik umah dah...tudung oren tu kak huda..kakak syaduss..kak huda belum kawin lagi taww..skali tgk tak nampak pon macam umo 26 hehe..macam 16 adela hihi..comel cangat..




sampai kat rumah bersanding la kejapp hahaha..bersanding secara x official hehe.. 
masa ni la depa ditemuramah...kui3...macam2 orang tanya..


aku pon nak gak hahaha

her friends from uitm arau



ayah syaduss turut jemput pelajar2 sekolah pondok untuk marhaban
alhamdullilah may god bless their wedding...


ha ni plak hasil kerja syaza auni yang comel...kalo syaza takdak memang takda sapa nak buat
..ni pon x siap decorate lagi..aku snap dulu sebelom habis guest makan hehehe...

Anyway, this is our precious memory..wonder who will be the next..hehehe...
masa kat sini aku dah berangan dah nak wat stail military wedding kalo aku jadi kawen ngan matTerap tu hahaha...awal benor berangan :P... hurmm balik umah haritu mak aku siap tanya..amacam syaduss pregnant dah? kahkah lawak tol soalan..teacher rahmah, mak ieka pon tanya soalan sama kat kitorang..hehe depa ni mmg tak sabaq toi la biaq la syaduss honeymoon duluu hihihi...okaylah takat ni je entry kali ni..

bye~



Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

2 comments:

kynah said...

syaduss cantik sgt..alhamdulillah dah selamat smuanya~

#is it normal when we look at our frens getting married n we'll imagine on ours..hahaha..sebab aku tiba2 berangan turn aku..ahaks :p

iMah said...

reading this, macam aku ade mase wedding jugak...
haha, pdhal xkenal pun..
seronok bace..