Nuffnang Ads

Friday, May 27, 2011

Contest "Header Menarik"

Assalamualaikum...


Semalam masa aku ambil angin kat belog sape ntah aku jumpa link pasal contest nie.. Baru ku tahu rupanya blogger-blogger suka wat contest. Aku nie dah la suka gila join contest..Lepas ni sapa wat contest mai promote kat aku kalaw rajin gerenti aku masuk naa..hee~  Daripada kecik aku suka join contest dalam magazine ke newspaper ke dengan sedikit harapan akan menang padahal tak penah menang pon =.=

Yang aku selalu menang pon pertandingan melukis poster.huhu tapi tak per sebab aku join actually sebab seronok2 jeww..Pada saat ini aku sedang join contest "Header Menarik"  daripada sini :




Kalaw korang confident header korang cantik menarik da boom and nak join mudah je firstly tekan  SINI

Then, pandai-pandaila berdikari untuk ikut step-step yang telah ditulis dalam belog beliau yer..


Okay tibalah saat yang dinantikan......

mempersembahkan header belog aku yang sangat menarik

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

err scroll atas balik boleh tak sebab aku baru 
teringat yang header mmg dah ada kat atas.. hihi maap2 :P




dah tengok? cantik tak? thehehe Okay kalaw nak taw header ni aku buat sendiri yaww...bangge2 (idong kembang kempis) Baru je buat fresh lagi tak cayer try pegi bau.. Alaa aku bukan reti macam mana diorang wat header animasi gerak2 pastu siap sparkling bagai..huhu.. So,aku  buat macam budak tadika jelahh macam kolaj tu main tampal-tampal jer....Cara nak buat mudah je... Mai aku cerita...

  • Firstly google gambar-gambar yang comel dalam internet antaranya macam nie: 



yang nie rumput kat bawah tu


yang nie gunting yang atas belah kiri tuhh





huruf-huruf aku kerat daripada sini laaa




lolipop yang tumbuh kat celah-celah rumput



ama-ama yang berkeliaran kat atas tu







payung yang aku pegang tu







kasut yang aku pakai kat atas tu



ehh ehh termasuk plak thehehe :P


  • Secondly, crop, kerat, hiris, blender dan goreng menggunakan kreativity dan imaginasi ada sendiri menggunakan paint dan adobe photoshop
  • Thirdly, masukkan dalam blog
  • Lastly kalaw dah yakin menarik macam aku( sebenarnya ala kadar je) masuk la contest macam nie hakhakhak


Saksikanlah behind the scene header aku yerr ^^

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v












and siap!





Okay nak tag kawan jap,




Okay.. daa~






Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

5 comments:

syaduss said...

bongok la gamabq lidi hang tu.. =.=

Anonymous said...

stai la dayah~~

TheOnlyAein said...

thanks sudi join ;)

Anonymous said...

I am actually happy to read this webpage posts which carries
tons of useful data, thanks for providing these data.

Also visit my weblog - vakantiehuis huren

Anonymous said...

ouhh hahaha