Nuffnang Ads

Tuesday, May 17, 2011

Peraturan 5 Saat


        Motif pic aku nak habaq yang ni adalah 5 saat tp terlebih sikit plakk.. -,-
   Just ignore okayy...pic ni je yang aku jumpa..huhu


                                                            
Hai....lama tak update blog aku nie...3 hari lame ke? wakaka...hurmm mesti korang tertunggu-tunggu entry baru aku kan?? haha ceh macamla ada orang baca blog sedih aku nie..sobss...tak per asalkan aku syok sendiri nulis blog..

Hari ini tajuk blog adalah peraturan 5 saat..taw ape?? Ni peraturan yg aku ikut dalam sebuah komik jepon adaptasi bahasa melayu bertajuk aku x ingat dahh..hahaha... Peraturan tu macam ni...aku bagi contoh situasila naa...contoh bila ada biskut Jacob Black yg kita sedang pegang atau sedang baru nak masukkan dalam mulut tiba2 opps adik korang lari2 tiba langgar korang lalu dengan slow motion biskut tu jatuh ke lantai..oh tragis...sobss...Jadi apa tindakan korang?

Korang mesti fikir nak pi lempang je adik korang tu sebab biskut precious kesayangan korang yang tak sempat dijamah jatuh plak angkara dia..Jangan! sebab korang bleh selamatkan lagi biskut korang tu actually...Haa...di sini la Peraturan 5 Saat kita bleh amalkan...Caranya jangan pegi lempang adik korang dulu tapi.....      
                     1...2...3...4...5...

dannn Zaasssss!! dengan sepantas kilat korang pegi kutip biskut korang tu..Make sure biskut tu berada di lantai tidak lebih dari 5 saat..Kalau lebih dari 5 saat korang tak leh amik sebab dah dikira kotor..

Peraturan ni boleh jugak dipraktik untuk makanan lain seperti gula-gula ker...buah epal ker...ape-ape jelah yg logik di fikiran korang..Kalaw yang tak logik tu macam ni laa contohnya...contoh je tau..

  1. Biskut yang korang baru nak makan tiba2 terjatuh dalam lumpur... jangan la korang cepat2 kutip.. pastu sengih2 fuhh nasib baik sempat 3 saat je siap bersalut coklat lagi..
  2. Korang sedang menghayati eskrem dalam kon..tiba2 opss terlanggar kaki sendiri lalu eskrem jatuh atas kaki Gu Jun Pyo(rujuk pic bawah)... dengan pantas korang jilat eskrem tu atas kaki jun pyo sbb nak praktik Peraturan 5 saat..
  3. Nasi kandar baru je curah kuah campur tetiba Bront Palarae langgar abis tumpah ke lantai..takkan nak kutip nasi bertaburan tu


lawanya jun pyo aku tak kisah jatuh atas kaki
aku nak jilat gak eskrem yang jatuh tu >_<

Err yang eskrem jatuh atas kaki tu aku amik dari babak dalam citer Boys Over Flower...
Okay harap korang faham..and kalaw tak ragu2 dengan peraturan ni amalkan la yerr..aku pon ragu2 gak pada mulanya tapi ah biarlaa..hehehehe...rasionalnya menurut komik tu kuman tak sempat hinggap dalam masa 5 saat..ntah betul entah tidak..tapi aku amalkan jer sbb cambesh jer... sayang kot lolipop yang abang cayang kasi terjatuh...ekekekekekeke

okay..daaaa~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

10 comments:

kynah said...

wahahaha..serius styleeeee...
wey sapa kata xdak org baca blog hg?
hari2 aku tggu hg update tau...
nti post la lg bnyk2...
love it! =))

jaja said...

hahahahahaaa.comel jep!!!=D

nurfarah farhana said...

hehe..baguih gak..bleh try..jap2 nak tya..mata si artis kat atas tu memg bulat ka??

DaYaH JeLitA said...

haha..mana ada mata edit tu nak bagi nampak muka cute la tuhh..hehe

Fathin Ain Aziz said...

mana de kiut dayah ! menakutkan ade lahh :P habis tak comel dah jun pyo orangg ngehngeh :B

Anonymous said...

jgn kate 5 saat...dh jtuh sejam lbeyh pon gua kutip mkn buat xtwu je....kih3

paih said...

hahaha tergelak jgk la ak baca td..

アヌム ちゃん said...

aaa..kalau x diragui tahap kebersihannya boleh la kutip balik..hehee :)

Sudi2 la visit me @ frommetoyou eh..arigatou..(^____^)

Benrauf said...

kuman tak sempat hinggap dalam masa 5 saat? canggih tol.

dhilla nazli said...

ahaha... asal mata jun pyo tu cmtuh??
menakotkan je