Nuffnang Ads

Friday, May 20, 2011

Our School's Mini Zoo

Assalamualaikum : D


Harini aku nak citer pasal zoo kat sekolah aku..sekolah dulu laaa kan..sekarang ni aku mana sekolah dah.. sekarang ni aku bini orang dah.(aku tipu haha) by the way dulu aku terpenjara di Sekolah Menengah Sains Tuanku Syed Putra dihatiku .Penah dengar tak nama sekolah ni? cakap la penahh isk..isk... Sekolah rendah pulak Sekolah Kebangsaan Dato' Kayaman.. kaya oww..haha

Biasanya kita tahu dekat sekolah kita ni ada taman sains, kolam ikan, kantin, bilik guru yang ada aircond aku selalu masuk konon nak jumpa cikgu padahal nak merasa aircond sepoi-sepoi bahasa, library dan banyak lagi lahhh... tapi sekolah aku special sebab ada zoo..Nak taw kenape sekolah aku ada zoo??


Kamilah antara haiwan  manja dan jinak yang menginap di zoo


 Sebabnyaa bukanlah sekolah aku ada bela binatang seperti kuda belang ataupun ular anaconda tetapi kawan-kawan aku suka gelar nama-nama binatang sesama mereka sehinnga aku merasa sekolah aku ni dah macam boleh buat zoo..huhuhuhu...kadang-kadang aku pon terpanggil jugak..ciss hahaha..alaaa aku tak sengaja naa...dah daripada form 1 dorang panggil kat mamat tu cengkerik sampai aku pun lupa yang nama sebenar dia saripudin... ala kalaw kawan kita jenis sporting tak pela... biasala zaman sekolah korang mesti digelar ataw menggelar kawan-kawan kannn??? tapi kalaw kena gelaran yang elok-elok tak pela.. contohnya aku dayah jelita..hahahahaha...eh tak tak tak ni aku yang gelar sendiri sebab aku perasan.. cepat semua tampar aku! >_<

Maksud aku kalaw kita nak bagi gelaran nama binatang kat kawan-kawan kita bagi la yang comel-comel... dan pastikan kawan kita boleh terima..bagila rabbit ke..meow-meow ke..nyiaw-nyiaw ke...comel kann?? bukan ape.. sebab panggilan tu akan kekal habaq ang... bayangkanlah kalaw jadi camni..mesti malu nak bagitaw kat cucu kita nanti..

          edward  : tokk..kawan-kawan kat cekolah panggil edy mucang berbulu ayam

          sabariah : alaa sabarla cu biasala kawan-kawan nak bercanda

          edward  : wuuuwuuu..edy cedih tok... (tenyeh hingus kat baju tok)

          sabariah : tok dulu pon kena jugak tapi kita kena sporting laa

          edward  : hah? betul ke? dowang panggil apa kat tok? (semangat nak taw)

          sabariah : gulp! err dorang panggil tok panda gebu je..hehehe (ciss padahal BADAK AIR haha)




Kiter Plakk!



Kalaw kat sekolah aku dulu memang banyak 'haiwan' haa.. cakap je semua ada... daripada mamalia, reptila, amfibia, araknida, insect, bird haihh semua lahh... dinasour ngan naga pon ada kahkahkah... Kalaw yang badan besau-besau tu antara yang femes adalah whale, elephant, hippopotamus, polar bear, rhinoceros  hehe.. Kalaw yang tinggi tu kena la zirafah.. Yang hidung lain macam sikit depa panggil tenuk..Yang pendek comel ayam katik.. ish3..Pastu yang gigi len macam sikit kena panggil arnab.. Tapi takpe la arnab kan comel.... thehehe..

Ada lagi yang dahi lain macam sikit dorang panggil ikan lohan.. ishh apa nak jadi.. Yang warna kulit tak berapa nak fair & lovely dorang panggil orang minyak.. ehh salah kategori orang minyak is not an animal.. maap..maap..thehehe.. kita bercerita pasal animals naa.. Ada jugak yang digelar tikus, lembu, penyu, kura-kura, monyet, keldai, penguin dan banyak lagi kalaw aku tulis sampai tahun depan pon tak habis... Aku pun tak taw apa faktor nya dorang dipanggil sedemikian rupa..huhu.. Tapi ada jugak yang dipanggil kerbau(budak laki) sebab malas mandi.. Padan la muka ang sapa suruh malas mandi..kahkahlah

Tapi yang tak leh belah tu ada jugak yang dipanggil anj*ng or baby.. Ishh keterlaluan sangat kann? Memang kadang-kadang kawan kita tu nampak sporting tapi dalam hati ada taman mana kita tahu kan?? Jangan la panggil dorang macam tu kecian dorang.. Bayangkan korang kena panggil camtu apakah rasa di hati kecilmu?


Tapi kalaw laki playboy digelar BUAYA DARAT aku sokong!!! grrr

Kesimpulannya... kenangan zaman persekolahan memang besh.. hekhek..yang tu satu, yang kedua kita kenala jaga hati kawan-kawan barula kawan-kawan hargai kita dan belanja kita bila dia kaya nanti..ekekeke
Kepada kawan-kawan aku masa sekolah dulu kalaw terbaca jangan ambil hati taw..jangan terasa...aku tak da niat nak point sapa-sapa.. :)



Lasltly aku letak lampiran bagi kanak-kanak tadika belajar sambil baca blog.



RABBIT

        
CHICKEN
DUCK
        
Lastly....


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

SQUIRREL

Okay..daa~
p/s : dulu kat sekolah dorang panggil aku papan..ciss!!! (>_<)
Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

4 comments:

nurfarah farhana said...

haha..papan?awat xhabaq..ehhe

kynah said...

hai papan...haha
aku dulu kena skinhead la,skinny la,boneeto la macam2...
haha

Anonymous said...

npa xbuh lembu skli????

Anonymous said...

papan...hhahahaha...lembu msty da gak..hahahahha..