Nuffnang Ads

Tuesday, May 24, 2011

Filem Cun Memang Cun Habaq Hang

Assalamualaikum..

Hai sapa dah tengok cerita Cun lakonan Maya Karin tu?? Besh kan kan kan? Ni aku nak review la sikit.. Alaa aku baru je buat blog tengok cerita nie sebab tu la baru nak buat review ..Sobss.. Sepatutnya aku review filem Kongsi ke Nur Kasih ke..Haih ketinggalan betol aku tapi ahhh ader gua kesah? ekekekeke

Haritu masa cerita ni baru-baru keluaq kat pawagam aku pon keluar la dengan 'seseorang' sebab nak pi tengok wayang. Nak buat caner haritu je kitorang free.. Masa tu tak decide pon nak tengok citer apa sebab ala kitorang keluar pon sebab nak menghabiskan masa bersama makan suap-suap tangkap-tangkap gambar dan bergurau senda di khalayak ramai.. Alang-alang cerita Cun keluar haritu kitorang pon singgah la Jitra Mall..


Then nampak la poster Cun nie

|
|
|
|
V




Lantas aku pun... "Waw! cambest jer abang jom la kita tengok.. Jom la abang naa?..Dah la ada hero dia boyfriend nomber dua cayang thehehe" pastu kami pi la beli tiket tapi malang tak berbau tiket dah habis yang ada pun yang pukul 7.. sobss.. nanti balik lewat umi marah pulakkk :'(
           


Akhirnya kami pon tengok la cerita nie dah cerita ni je tinggal yang tayang awal

|
|
|
|
V

=_=! si dia minat citer lawan

tak ape la choi lipat ni pon besh sebenarnya cuma aku terkilan sebab tak dapat tengok  cun


Selepas lebih kurang dua minggu.....


Aku pun tengok berpeluang tengok yakni semalam sebab baru amik kat kawan... Ceh dari tadi dok merapu sekarang baru nak review...apala dayah.. =_=  Okay cerita dia memang besh sangat especially dengan pelat kedah(aku orang perlis) yang menjadi dan lawak nak mati aku gelak sampai menangis haa...

Korang memang patut tengok.. Aku hairan gak kenapa ada orang cakap cerita cun nie tak besh...Maybe dorang tak suka kot gandingan Maya Karin dengan Remy Ishak.. Yelahhh kan ramai yang suka Remy Ishak dengan Tiz Zaqyah kan kan kan?.. Weh lepas ni aku nak p tengok Nur Kasih pulakk laa.. Hehe..


Okay memperkenalkan watak feveret aku!!

v
v
v
v
v
v

[Kuntum Renjong]



Aku memang suka gila lahh Faezah Elai bawak watak kuntum renjong nie.. Lawakk sangat-sangat...
Sampai ada facebook fanpage lagi haa untuk dia nie antaranya Kuntum Renjong Hahaha pastu ada lagi page pasal dialog-dialog dalam citer tu yang tak leh belah..Contohnya klik sini dan sini dan sini

Cerita ni pasal Luna Latisya (Maya Karin) yang tensyen dengan kerja kat K.L pastu lari balik kampung Kuntum Renjong kat kedah sebab nak tenangkan hati.. Pastu jatuh hati dengan Atan a.k.a Setan (Remy Ishak) hero kampung tu laaa... hehehe.. Sekali imbas macam citer Cuti-Cuti Cinta la pulak sebab gadis bandar tangkap cintan dengan jejaka kampung.. ye dak??? 

Now, mempersembahkan antara scene-scene feveret aku yang menyebabkan rahang aku rosak sebab gelak kuat sangat hahahahaha.. ni ada dialog tak sama naa ngan pic sebab pic nie ja yang aku jumpa yang besh huhu..



Weyy bedah tonggek jom kita rempit! ada bran????




lepas ni kan ada bedah tonggek ngan eton yang naik skuter merah jatuh dalam bendang hahaha
pastu kuntom kata "pirahhh hang kata hang terer"



yehaaaa kuntom renjong dah balik!!!




woihhh Bedah Tonggek ni Kuntom Renjong dah balik mai la kita gelek!!!


Overall aku boleh kata memang berbaloi sapa yang tengok kat wayang sebab gambar dia cantik dengan sawah padi yang menghijau kalah pemandangan belakang rumah aku huhu... Lepas tu cara dorang tunjuk suasana riang ria indahnya desa memang menjadi... Ending pon besh..huhu...

Okayla takat ni jelah aku bukan taw sangat nak review-review filem ni haha... Macam ni jelah yang aku mampu tulis sobss... Lastly aku hadiahkan watak pencuci mata kat korang naaaa....



v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Yo! Gua la Bedah Tonggek.. Jom kita battle gelek ada brannn???


Okay.daa~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

2 comments:

Ummi Atthiyah ILS said...

name x boleh belah. hahahah

Anonymous said...

mmg best la cta cun...tp org yg wt entry ni mst cun lg..kn3???