Nuffnang Ads

Monday, February 20, 2012

Peristiwa Kedai Dobi

Assalamualaikum..

Tadi aku telah pergi ke sebuah kedai dobi dekat rumah aku sebab nak dobi
 vest molen Suksis(Voluntary police) aku.. Jurulatih cakap tak leh basuh mesin nanti baju
 dia tak semat dah..Gambar bawah nie yang aku pakai tu lah vest molen tuhh...


Sematkannnn???? Hahaha sapa masuk Suksis ja dapat.. Baju nie macam 
uniform masuk hutan la..ada satu lagi uniform formal yang ada butang tu tapi tak dapat
lagi...Baju nie tak leh basuh mesin sebab poket dia keras macam tudung gegirl dok pakai
tu yang keras kat depan tu...kalaw basuh mesin dia rosak and tak keras dah so tak semat arr..

Nie gambaq masa aku pi kem haritu..entry pasal kem nanti ahh aku buat nak kena edit
gambaq lagi sebab muka aku hitamm gilerr -,- aku kan puteri lilin wakakaka...gambaq atas nie
kira tak berapa nak hitam la sebab baru otw nak pi kem..oh ye moto lc sesat kat tepi
tu moto driver bas dia letak dalam bus..

Okay punya panjang mukadimah skang baru aku nak cerita pasai kedai dobi wakaka..
So aku pon pi lah dobi baju nie setelah tiga minggu terperam dalam luggage aku..bukan
malas ok tapi lupa hahaha.... Kedai dobi tu aku tak pernah pi pon nie first time.

Masa aku pi tu takda orang jaga pon..aku tunggu sat tak keluaq pon tuan dia..
Then aku bagi salam Assalamualaikum kum kum kum kum..
Tak jawab. Bagi lagi Assalamualaikummmmmm mak cik Som ooo
mak cik Sommm nak dobi niehhh....Tak jawab. Then aku masuk dalam rumah
dia.. dia buat kedai dobi bersambung dalam rumah... Pastu aku nampak dia rilekk 
ja dok minum ayaq...cisss pekak ke hape..???

Dia nampak aku masuk dia cakap "nak dobi ka?..kejap2...Pastu tiba tiba!!! aku ternampak ada
 tokong Buddha dalam rumah dia..Whatt??? Tiba-tiba dia kata kat aku.. "Awat bagi salam banyak kali..? awat tak tekan loceng kat depan tu? Saya Siam bagi salam buat apa? Sebab tu saya
tak jawab..sori aa" Cisss...Siam rupanya patutler...Aku ingat melayu sebab nama kedai dia
"DOBI SOM" =.= Dahla aku tak perasan loceng kat depan tu...huhuhu
Besar betul kemaluan aku ketika itu...Sekian..Bye~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

9 comments:

H.J said...

hahaha...siam..patut la.

AiDa SyaFiQa said...

wah! geng suksis nie..

tapi tak dapat pun bju tu..dapat uniform biasa jer :D

nie suksis U mana?

DaYaH JeLitA said...

aida : uitm shah alam :D

DaYaH JeLitA said...

eg : hahaha siot jer -,-

Brown girl said...

hahaha. bagi salam kat siam rupanyaa

HAJAR AZMAN :| said...

Dayah, bkn ko org siam jugak ke? ^__^

mizzkechique said...

hahaha..siam!!!

aBANgZAI said...

NAYA..NAYA.... HAHAHA

Namee Roslan said...

rajinnya dayah join Suksis ! tiap minggu ada training ye ?