Nuffnang Ads

Friday, August 2, 2013

Sukan Antara Kolej (SUKOL)

Assalamualaikum...

Just nak cerita pasal SUKOL haritu..this is the first and last aku masuk sukol mewakili teratai.. kenapa? sebab sem depan aku dah pindah dok mawar...hurm rasanya memang tak berpeluang dah la masuk sukol.. kalo dok mawar ni aku malas nak aktif2 dah kumpul kupon suma tuh sebabbb its kolej mawar..haha.. diskriminasi tol kan? padahal dulu masa sem 1 mawarla tempat berteduh aku... dasar lupa diri! bukan ape teratai ni special sebab 1) takda gate 2) the only college which had boys and girls 

Okay back to sukol..actually setiap kali ada sukol or SAF(Sukan Antara Fakulti), aku la sembang kuat sekali nak masuk itu, nak masuk ini last2 tak masuk pon..bila orang tanya, 'eh hang cakap nak masuk basket?' then jawapan aku yang popular sekali 'tu laaa aku terlepas tarikh nak daftar '..haha padahal tak mau ngaku hangat2 taik ayam!

So kali ni aku berazam nak masuk basketball.. rajin ow turun training petang2 hahak.. padahal sebelum tu member2 dok ajaq joging ptg2 punyala malas...petang2 kerja membuta dalam bilik..hehe.. tapi takpa sebab aku memang enjoy main basketball..nak kata terer tu dak la sangat..tapi boleh la takat main muhong2 kekeke...

team basketball teratai with the manager..ada manager siap baq hiang! yg dua kanan bawah tu junior aku
kat smstsp dulu..team basker sekolah gak dulu hehe..

team basket teratai oyeahh... by the way kitorang kalah peringkat kumpulan...hehe kalah takpa
yang penting enjoy...

Setelah kalah game basketball...kitorang lupakan pasal basket and pulun berlatih rugby plakk..pehh dengaq ganas dak aku men rugby?? padahal kalo tengok aku ni lemah lembut ayu sopan santun je kan?? kannn??? kann??? hak hak hak... tak dak aih bukan main contact rugby yang ganas tu...men rugby touch ni.. rugby touch ni sempoi2 ja macam main aci ligan ja..aci ligan tu men kejar2 la macam hampa dok main time tadika dulu hehe... 

umm by the way bukan pulun berlatih sangat pon..berlatih pon kurang dari 24 jam..tak target pingat sangat pon just untuk memeriahkan suasana..ha gituu...malu la weyy kalo teratai tak hantaq team...katanya kolej budak badan beruniform..takkan suma lembik sampai takda penyertaan..actually tak da sorang pon dalam team rugby ni yang pernah main...so kitorang berlatih bersungguh2 supaya tak nampak blurr dalam padang nanti hehe...

time berlatih..



team rugby teratai..actually half drpd team ni adalah from team baskerball haha...dah kalah kan, pi main rugby plak hee



dok khusyuk tengok team lawan main sambil mengkaji strategy depaa...chewaahhh  

suma muka macam team main congkak je kan? takde rupa macam player rugby pon hehe
eh tapi bawah kanan hujng skali tu memang terer...dia la scorer team ktrg hehe

bersama manager yang juga coach kitorang

lawan lari untuk penentu tempat ke3 and 4 kumpulan A.. boleh plak wat lawan lari hahaha tak leh belah betol
alaa bukan ape actually masa ni dah tengahari panas terik sangat ref pon dah nak penat..kitorang pon masing2 dah penat so both team just agree.. and teratai menang yeay! leh masuk semi final..




team anggerik ka seroja ntah aku pon tak ingat tapi depa sgt friendly and sokong teratai hehe

Alhamdullilah setelah separuh hari bertanding akhirnya kitorang berjaya memenagi silver medal..dapat naib johan yeayyy!! ada jugak medal untuk berbangga tunjuk kat anak cucu nanti ahaks!

Apapun aku sangat enjoy and tak menyesal sikit pon join sukol..wlaupon time ni ada test..aku abaikan test sekejap and focus untuk game...kalo aku amik test dalam keadaan tak prepare tak guna jugak hehe...and walaupon ramai lagi baloq liat nak menyumbang something untuk kolej..aku harap at least aku dah ada sikittlaa membalas jasa teratai, tempat yang aku menumpang selama ni..aisehh ayat tacing la plak kui3..hmm mau tak tacing sem depan kena dok mawar..haishh...

So, kepada yang akan menetap di teratai..jagala kolej teratai elok2..bersyukur dengan apa yang ada.. kalo rasa tak suka dok teratai bgtaw kat aku meh aku pi dok hehe...sekian~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

2 comments:

Aku Penghibur said...

wahh uitm jugak ??? saya pernah wakil kolej jati

DaYaH JeLitA said...

yaka? hehe men apa?