Nuffnang Ads

Friday, August 2, 2013

Memori Zaman Sekolah -Kotak Rahsia

Assalamualaikum..

Baru-baru ni aku pindah rumah..so barang-barang memang berterabur.. Jenuhla mengemas taw dak.. 3,4 hari baru siap mengemas..huhu..yang syoknya kan dalam dok kemas-kemas ni terjumpa la kotak rahsia aku!! haaa taw ka apadia kotak rahsia..aku pasti budak perempuan mesti ada satu kotak yang digunakan untuk menyimpan segala khazanah masa zaman sekolah betul dak?? hehe yelah segala surat cinta hampa dulu lahh.. aku pon tak teringat sangat pasal kotak rahsia aku ni hehe...nasib baik mak aku tak amik pi timbang kilo keh2..


Nin diaa kotak rahsia aku?? haha buruk kan? aku bukan macam sesetengah pompuan tu kalo kotak rahsia mesti nak cantik2, wangi2.. ada riben or lace and kaler pink.. tak dak masa okah.. ni  aku amik kotak limau mandarin ja sumbat semua benda hehe..ni dah kemas dah kalo tak mesti nampak cam sarang tikus hehe...



Ni barang2 pakwe lama zaman sekolah hikhik..budak kelate..haish taste aku mmg org kelantan nape tataw.. hurm ni masa form 4 aku pi kem kat terengganu sangkut la ngan dia ni..tu ada kain tu aku ingat lagi kitorang melawat bengkel canting batik..pastu kena lukis la ape2..aku tukar kain aku ngan nik..aku pon tak ingat aku lukis ape atas kain tu hehe...dah takde pape ngan dia tapi sayang nak buang je..hee




Ni pulak segala request and kad and ntah hape2 lagi yang aku dapat dari secret admire ngan abang angkat masa skolah dulu..ade jugak yang kawan2 bagi neh...tergelak sorang2 bila baca balik..hehe...






Ni plak koleksi surat cinta daripada form 1 sampai form 5 habaq ang!! tebal nak mampos... boleh pi binding wat buku ni hahaha...nak baca balik pon tak berbaca banyak sangat..paling sweet skali dulu neh abang angkat aku la..siap men balas surat dalam english lagi..aku baca balik surat dia kan, bahasa dia lagi bagus daripada english aku yang skrg..pehhh terbayang macam mana english aku time form 1 form 2 dulu...aku harap2 dia dah musnahkan surat aku hukhuk..malu sangat aih...

hurm surat yang atas skali tu la koleksi surat aku paling sayang...semua surat2 dia aku letak atas sekali..rindu betol bila baca balik..pikir2 balik camna la kami boleh putus dulu padahal takda masalah apa pon rasanya...hurm takde jodoh nak wat camna...haihh banyak lagila tu surat2 cinta monyet yang tak matured..aku dok gelak sorang2 baca surat orang..camna kalo aku baca balik surat2 yang aku balas?? aduhh mesti rasa cam nak hantuk pala kat dinding





hat ni memang rare! kitorang tulis surat pakai code rahsia baq hiang!! hanya aku ngan dia je paham kod kami hehe
tapi kalau baca balik ni aku tak paham dah pon kena rujuk balik manual baru paham haha...




Ni plak adalah koleksi gambar kodak dulu2..tu ada lagi strip filem yang tak cuci lagi...alaaa sayangnya aku pon tataw gambaq apa tuhh..ada lagi ke kedai yang leh cuci kodak skrg ni?? huhuhu kang bawak filem ni pi kedai gambar mau depa gelak kat aku satgi camna? huhu




Antara koleksi sampul kad raya yang aku simpan laa.. mostly tak simpan pon.. dapat2 je duit raya, koyak sampul, amik duit masuk poket and dengan kurang ajarnya buang sampul depan halaman rumah orang haha...haishh lawak ja mana da kuang ajaq sampai camtu hehe...





Ni plak flyers yang aku dapat daripada rakan2 and scandal2 from SBP lain hehehehe



Antara koleksi kad raya and kad birthday




Beberapa random stuff yang aku simpan...topeng doreamon tu abang jazli wat kat aku masa form 1..masa tu orentasi pelajar form 1..abg jazli ni fasi group aku..masa malam kebudayaan group aku wat sketsa pasal doraemon..aku plak jadi doraemon padahal badan aku sekeping ja pasaipa aku kena jadi doreamon?? huhuhu patutnya aku kena jadi sizuka la hahaha





Ni antara buku contengan masa dalam kelas...actually ni buku catatan masa dalam kelas hehe...tapi tengok2 balik contengan ngan lukisan merapu je banyak hahaha....ada jugak buku diary aku tuh yang tebal kat bawah tuh..haha...aku mana layan diary comel2 hello kitty barbie kaler pink ade padlock sume tuhh.. aku men tibai ja buku nota agama Islam jadikan diary sebab nota yang terbuat pon beberapa helai je huhu..yelahh kalo ustad othman ajaq dia suruh je wat nota tapi mana pernah check pon hihi...tapi kira dalam hati ada taman astakona jugakkan kan aku ni sebab ada tulis diary..hehe puihh~ :P



Hurm pikir2 balik cinta monyet zaman dulu memang legend la kan tulis2 surat cinta wangi2.. hantar2 kad comel2... sekarang suma cinta maya je lebih hehe...tak stail la budak2 zaman skrang... ucapan raya pon men upload dalam fb pastu tag satu kampung..haha...surat cinta lagi la..mana ada dah zaman sekarnag..hehe surat2 aku nanti aku nak simpan tunjuk kat anak cucu aku "hampa suma tengok ni betapa fofular and gatai nya tok hampa bercinta zaman sekolah dulu!" wakaka.. okay bye~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

4 comments:

Dylla Abas said...

ya Allah...sangat mengimbau kenangan!! dulu2 pun ada juga kotak rahsia ni..dan isi2 kotak tu pun elbih kurang je..surat2 cinta, kad2 raya, kad2 bday..negatif gambar!! huhu...mcm nak cari balik kotak rahsia tu :)

DaYaH JeLitA said...

tu la kann? rindu sgt2

Anonymous said...

WOWWW!!!

Muhammad Anwar said...

google psai smstsp, jumpa blog ang.layan ja la