Nuffnang Ads

Monday, April 30, 2012

Its All About Trust






and lastly
.
.
.
.
.



Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Friday, April 20, 2012

Memories


It’s sad when the person who gave you the best memories, becomes a memory.

Inspiration__1_by_dzuzepe-d4wvtnm_large

7088288663_5ca74acd4b_z_large


98abac010003a0d24f8f2ded_large

Now you just somebody that i used to know...


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Thursday, April 12, 2012

Apabila Kelaparan Part 2

Assalamualaikumm..

Hehehe kemain la part 2 plak kann? haha 
Oh ye by the way aku memang selalu lapar dalam
bilik... so semalam aku ngan roomate wat sushi yaww.... Just beli seaweed
and tuna.. actually topping(chewahh guna word topping gittew :P) dia aku nak letak 
ketam yang panjang2 ada stripe warna oren dgn mayonis tapi mayonis mahal la plak...
so beli tuna sudah...yaa aku memang kedekut hahak..

Benda yang diperlukan adalah.. tuna, seaweed, and nasik

nie seeweed perisa wasabi terangkatt bebb... beli kat giant... kena beli yang dalam peket
macam nie senang sebab dia dah potong..
untuk topping aku pakai tuna..kalaw ang rajin beli la sardin  ayam brand and gaul dengan mayonis..
tak pun ketam belang oren putih tu gaul dengan mayonis... jangan ang bajet cupcake plak nak letak topping cream ke hape... haha..boleh jugak ang nak letak topping ikan salmon mentah macam kat sushi king tu.. gasak ang la kan nak letak ikan puyu mentah ke ikan keli mentah ke kan..

seterusnya nasik..aku bedal amik nasik kat cafe uitm je..patutnya dia ada nasik khas untuk
sushi...nasik tu melekit sikit...tapi nie kira okaylah..dalam gambar nie actually aku nak kepal nasik nie
tapi takut tak menjadi so aku kepal dengan plastik pembalut buku aje..hahak..oh ye basuh la dulu
plastik tu..actually sepatutnya ada acuan dia tapi acuan aku punya acuan ada kat rumah...

macam nie ha rupa acuan dia..

then bila dah kepal nasik balut la dengan seaweed

then letak la tuna..letak la banyak2 kasi melimpah baru yummy...

tadaaa...cantik kan aku buat??? kann??? ok ngaku jelah cantik
walaupun aku tau korang kutuk dalam hati... -,-
ghasak arr buruk ke idak asalkan licin masuk perut muahaha...


Okay tu jer nak cerita..semoga menitis air liur baca post ni..bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, April 11, 2012

Apabila Kelaparan

Assalamualaikum...

Petang tadi abeh kelas pukul 4..aku ngan roomate,nina pegi giant jap sebab aku nak 
beli syampoo manakala nina nak beli deodoran  shower gel... pastu tetiba teringat nak wat spageti..
Nak guna pantry tapi tataw okay ke tak pantry kat kolej tu ha..
So lantak la guna jelah apa yang ada dalam bilik..Then kitorang beli apa yang patut..

Okay rakan-rakan rancangan pada hari ini ialah mari memasak spageti dalam water heater
disebabkan kolej tak benarkan students bawak periuk nasik and kuali..

Apparatus and material adalah seperti gambar di bawah:
  • Sosej beli kat Giant satu bungkus dipotong sesuka hati
  • Satu tin sos spageti Prego
  • Spageti sticks sebungkus
  • Seketul water heater 
  • Kakulator saintifik 570
  • Flexible curve
  • Dan lain-lain ahakzz

Sekarang pergi kepada procedure.

  1. Potong sosej
  2. Cucuk spageti stick menembusi sosej macam gambar diatas (idea dari 9gag ahakss)
  3. Masukkan dalam heater
  4. Ulang step 2 & 3 sampai bosan
  5. Sementara tunggu spageti masak online fesbuk kejap
  6. Siap

masuk dalam heater macam nie
rupa bila dah dikeluarkan dari heater
gaul dengan sos prego tadi and jika nak tambah rasa masukkan black pepper
 and salt yang diamik dari mcD minggu lepas punya...
tadaa siap sedia untuk dilahap hahahaha nomnomnom
nie aku punya..aku tambah seaweed perisa wasabi..sedap gak ahakzz
Sebagai kesimpulan, jadilah engineering student untuk kehidupan yang sempoi..haha
bukan aku tanak bawak periuk tapi aku bukannya reti masak pon watpe nak bawak hahak..
aduhh pengakuan yang menjejaskan kegadisan melayu terakhir aku..huhu..
Okaylah bye aku nak p wat report bertimbun ciss ciss

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, April 4, 2012

Miss Them

Assalamualaikumm..

Tadi baca blog adik aku..rajin benar beliau update
semenjak ada blog nie haha...pastu aku tengok pic siblings aku yang lain..

hurmm apa yang bermain dalam fikiran aku
adalah > "lawa dan hensem rupanya adik-adik and akak aku"
ahahaha...kepada kak, diena, tah and mamat kalaw hampa terbaca
entry nie anggapla aku termakan pil khayal kerana terpuji hampa..ahakss...

kakak sulung aku
adik aku

adik aku
adik lelaki tunggal bongsu tonggong busuk hahahaha
Okay bye nak pi mandi..

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Sapa Penah Makan Sagon Kelapa???

Assalamualaikum..

Takde angin takde ribut tetiba teringat sagon kelapa..hahaha
mengidam la pulakkk weyhh...mana nak cari kat shah alam nie? huhu
ada jual lagi tak eak pada zaman eraglobalisasi yang serba membangun
kini dengan gagasan satu malaysia yang didokong oleh rakyat melaysia..
alamakk melalut plak karangan aku hahak..

oh ye..korang tau ke sagon tu ape?? mesti ramai tataw...selalunya budak
kampung cam aku nie je yang pandai makan..oh ye sagon tu sejenis makanan ye 
rakan-rakan..dibuat daripada kelapa..ada jugak orang panggil sagun, sagung, dan 
serbuk telur semut...huhuhu


nie ha rupa sagon yang paling legend sekali...
bungkusan dia plastik ais krim pastu simpul kat atas..
bila nak makan budak2 ayu biasanya bukak simpulan atas tu elok2
tak pun gunting dengan cermat...manakala budak brutal macam aku
neyh..(ahakkksss) akan gigit dengan ganas kat belakang plastik pastu 
curah banyak-banyak dalam mulut pastu pergi batuk dengan kuat depan 
muka kawan2..keji keji kan perangai? hahahaha

elehhh korang pon mesti penah buat nyerr...aku berani kerat kuku ahhh...
ada jugak yang jual dalam packing yang kemas sikit tapi tak cool ahh
macam plastik ais krim..huhuhu
  
okay nak citer pasal
sagon ni jer...ngidam la pulak...
menggamit memory betul..hee~
okay bye..


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tuesday, April 3, 2012

Muhasabah Cinta

Assalamualaikum..






Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^