Nuffnang Ads

Thursday, April 12, 2012

Apabila Kelaparan Part 2

Assalamualaikumm..

Hehehe kemain la part 2 plak kann? haha 
Oh ye by the way aku memang selalu lapar dalam
bilik... so semalam aku ngan roomate wat sushi yaww.... Just beli seaweed
and tuna.. actually topping(chewahh guna word topping gittew :P) dia aku nak letak 
ketam yang panjang2 ada stripe warna oren dgn mayonis tapi mayonis mahal la plak...
so beli tuna sudah...yaa aku memang kedekut hahak..

Benda yang diperlukan adalah.. tuna, seaweed, and nasik

nie seeweed perisa wasabi terangkatt bebb... beli kat giant... kena beli yang dalam peket
macam nie senang sebab dia dah potong..
untuk topping aku pakai tuna..kalaw ang rajin beli la sardin  ayam brand and gaul dengan mayonis..
tak pun ketam belang oren putih tu gaul dengan mayonis... jangan ang bajet cupcake plak nak letak topping cream ke hape... haha..boleh jugak ang nak letak topping ikan salmon mentah macam kat sushi king tu.. gasak ang la kan nak letak ikan puyu mentah ke ikan keli mentah ke kan..

seterusnya nasik..aku bedal amik nasik kat cafe uitm je..patutnya dia ada nasik khas untuk
sushi...nasik tu melekit sikit...tapi nie kira okaylah..dalam gambar nie actually aku nak kepal nasik nie
tapi takut tak menjadi so aku kepal dengan plastik pembalut buku aje..hahak..oh ye basuh la dulu
plastik tu..actually sepatutnya ada acuan dia tapi acuan aku punya acuan ada kat rumah...

macam nie ha rupa acuan dia..

then bila dah kepal nasik balut la dengan seaweed

then letak la tuna..letak la banyak2 kasi melimpah baru yummy...

tadaaa...cantik kan aku buat??? kann??? ok ngaku jelah cantik
walaupun aku tau korang kutuk dalam hati... -,-
ghasak arr buruk ke idak asalkan licin masuk perut muahaha...


Okay tu jer nak cerita..semoga menitis air liur baca post ni..bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

7 comments:

Namee Roslan said...

wah sedap gila !! teruja !!! :D nak satu !!!

IdaRaida said...

nyam2..sedap..:)

nanti nk try la.. :) hihihi

Mk Syahir said...

nampak sedap..sila pos sebungkus xD

echa takashimaya said...

ok.noted.lepas ni boleh try :)

Anonymous said...

Dayah hi mesti hang peturun ilmu dari Sensei Ooi ni

rerehalim said...

lah.camtu je ke buat sushi? ingatkan susah gilee

Unpredictable me (Fieza) said...

pergghhh best sushi.
nak try gak ah wt senirik O.O
*meleleh