Nuffnang Ads

Wednesday, April 11, 2012

Apabila Kelaparan

Assalamualaikum...

Petang tadi abeh kelas pukul 4..aku ngan roomate,nina pegi giant jap sebab aku nak 
beli syampoo manakala nina nak beli deodoran  shower gel... pastu tetiba teringat nak wat spageti..
Nak guna pantry tapi tataw okay ke tak pantry kat kolej tu ha..
So lantak la guna jelah apa yang ada dalam bilik..Then kitorang beli apa yang patut..

Okay rakan-rakan rancangan pada hari ini ialah mari memasak spageti dalam water heater
disebabkan kolej tak benarkan students bawak periuk nasik and kuali..

Apparatus and material adalah seperti gambar di bawah:
  • Sosej beli kat Giant satu bungkus dipotong sesuka hati
  • Satu tin sos spageti Prego
  • Spageti sticks sebungkus
  • Seketul water heater 
  • Kakulator saintifik 570
  • Flexible curve
  • Dan lain-lain ahakzz

Sekarang pergi kepada procedure.

  1. Potong sosej
  2. Cucuk spageti stick menembusi sosej macam gambar diatas (idea dari 9gag ahakss)
  3. Masukkan dalam heater
  4. Ulang step 2 & 3 sampai bosan
  5. Sementara tunggu spageti masak online fesbuk kejap
  6. Siap

masuk dalam heater macam nie
rupa bila dah dikeluarkan dari heater
gaul dengan sos prego tadi and jika nak tambah rasa masukkan black pepper
 and salt yang diamik dari mcD minggu lepas punya...
tadaa siap sedia untuk dilahap hahahaha nomnomnom
nie aku punya..aku tambah seaweed perisa wasabi..sedap gak ahakzz
Sebagai kesimpulan, jadilah engineering student untuk kehidupan yang sempoi..haha
bukan aku tanak bawak periuk tapi aku bukannya reti masak pon watpe nak bawak hahak..
aduhh pengakuan yang menjejaskan kegadisan melayu terakhir aku..huhu..
Okaylah bye aku nak p wat report bertimbun ciss ciss

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

9 comments:

Fizint said...

Sakan je die...I'm missing you badly... :(

HAJAR AZMAN :| said...

hakhak,sempoi gileeee

Nicaa said...

wahhh nampak cam sedap je... dh la tgh lapaq ni.. satgi kna pederas p giant gak la cmni.. haha

NoRfArAhiN said...

waa..kreatif gak! hehe. nice entry ;)

luvly mya said...

lol, belaja kat 9gag ke ni cucuk spagetti kat sosej. hahaha

Shawn Razaleigh said...

college student *clap2



noarommm nmpk sedappppppp

Namee Roslan said...

sedap !! hehe. dulu saya masak maggie dalam heater. meletup heater. haha :)

Azreen Shafila Abdullah said...

kreatif & inovatif

Anonymous said...

hi...terjumpa blog awak randomly ....pecah perut pagi 1 ramadhan ni ketawa baca post ni....lawak tapi salute la...kreatif....