Nuffnang Ads

Wednesday, October 3, 2012

SUKSIS #7 (Kawalan kehormatan Majlis Perhimpunan Kor Suksis IPTA Lembah Klang)

Assalamualaikum..
Harini aku free x dak keje sok aku nak update sampai lebam.. haha padahal tulis ciput je gambar je lebih..oh ye entry ni akan ada gambar berjuta lemon.. Haritu suksis uitm terlibat dengan kawalan kehormatan untuk ketua polis negara sempena Majlis Perhimpunan Kor Suksis IPTA Lembah Klang and after that ada Majlis Pelancaran Program Kepolisan Komuniti Kampus (3K) kat DATC..

Tuan hasrul maklum benda ni time cuti sem lagi..Kitorang skuad inter skuad 8 bapak excited la.. kawad senjata kot..dah la tak pernah kawad senjata sebelum ni..tapi yang menyedihkan aku accident time raya and kaki injured teruk..aku risau sangat kot2 takleh nak kawad tapi Alhamdullilah sempat elok time bukak sem..ada la rasa ngilu geli geli sikit time kawad tapi tak sempat nak merasainya sebab lenguh usung M-16 tuh lagi terasa..berat beb.. kitorang masuk sem 10.9 and latihan start from 11.9 smpai 21.9 petang malam.. D-day nya 22hb.. walaupon penat tapi seronotz kowtz...ada sekali tuh pakat menari gangnam style time latihan..lol penyakit betoi..haha

ni gambar masa latihan..
latihan malam..muka ngantukz.. esok tu aku bantai tdo lam klaz..huhu


bila time break tinggal camni senjata tengah panas...bila nak sambung balik latihan hampa bayangkanla kesejukannya..fuhh


semad kot..i likee


time break komfem minah2 nie menggedik amik gmbar termasukla minah hat ditunjuk ngan arrow kaler kunin tu.haha


serius naw muka aku.. "jangan sapa kaco gwa,sapo kaco gwa tembak ngn M-16 neh"
muka wani belah kiri sekali tak leh belah..tiap kali tgk mesti aku hambur gelak setam..sorry wani


M-16 .kau ade? xD


agih senjata time nak mula latihan..

Wlaupun latihan agak teruk..tapi bila memikirkan elaun..wahhh M-16 yang berat tu terasa macam bawak belon ke..kui3..ni plak gambar pada hari kejadianya..semua nampak kacak dan jelita (ehem) sekali dengan uniform..tambah plak pakai mafla (aku panggil napkin) ngan bulu ngn belt putih..fehh hensem sangat..bulu tu yang bulu ayam pakai atas beret tp aku tataw term betul dia eja camna huhu..tengok lah gambar bawah nie..
kalis ta!!



ni pic curik kat fb PDRM..KPN tuh.. 


sesi bermesra dengan KPN and Dato' Sahol..muka i paling gedik nyah



hormat ta!!




hero



pegawai baris..syok oh leh pgang pedang..zasss~



itu pisau tu kitorang panggil benet..salah teknik leh injured tangan.. kalo kena susah nak elok sebab
benet nie berbisa..



masa KPN lalu depan aku, aku menjeling2 beliau..bangge seyh


semadd



ramijoh pon datang..dia suksis UM..syoknya jumpa ramijoh... alkisahnye kann..pada hari itu aku pitam time Tan Sri KPN tengan berucap..malu taktaw nak habaq la...sedih macam nak nangis pown ade... berlatih teruk pitam plak..tataw la nape dah nak pitam kan nak kata ape dah..5 orang termasuk aku kawalan yang pitam.. detachment tak yah kata la ramai nya yang pitam tu leh wat satu platun lain dah hoho... pastukan lepas budak2 kor pertahanan awam yang duty harituh bawak aku g belakang aku pon terjumpala ramijoh...rupanya beliau pon pitamm...wakakaka high 5..
so pada hari itu aku menjadi sedikit femes sebab yelah i kan orang kuat suksis nyah tapi boleh jatuh tetumbang.. owh my pride hurt..sobzz...memang syok la kan kena bahan,,okay foine~ -,-


selepas suma bersurai
 
masuk paper yaw


bawah ni plak koleksi solo hihik


Kalo diberi peluang nak je wat kawalan kehormatan lagi..seronok taw dak..
sesungguhnya wa tak nyesal masuk suksis..okaylah nanti bila2 i update pasal
suksis lagi..bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

9 comments:

Mizz ErMa said...

wah, sume nampak segak berpakaian uniform..hihi

kynah said...

nak kata hg artis cam Abby Abadi yg berlakon jadi polis,tidakk...
nak kata hg memang polis betui,tidakk...
nak kata hg ketua polis?? ouhhh lagi tidakkk...hahahahaha...
BTW,YOU LOOK DAMN GORGEOUS YAHHHH!!! seriously hang nampak macam artis,polis sebenar yg cun plus muka student tu tetap ada..hewhew
ouhh FYI AKU JELES SBB HAMPA ADA KAWAD SENJATA....
im dying for that since ages kottttt.....dari zaman skolah lagi..hahahah...
nice photo la yahhhh...Proud of you!!!

ct waniey said...

Tahniah2 dr warga Suksis UTeM...:)

azuha rahimi said...

walaweh suksis... mcm mane nk join kak?

DaYaH JeLitA said...

@azuha : paling penting ketinggian kena lepas hahaha

Anonymous said...

SUKSIS UITM !! Bestnya dapat buat kawalan kehormat .......

Idris Yusuf said...

suksis UITM untunglah dapat jumpa KPN

Anonymous said...

ohsem!
btw, 8th pic bukan 'Kalis ta' ye.. KALIH TA. =)

Anonymous said...

nak b'kenalan dgn cik dayah jelita...haha.salam dari palapes udara uitm S.A