Nuffnang Ads

Sunday, September 16, 2012

Kaki

Haritu aku ada post pasal aku accident..aku injured kat kaki, tangan, and pinggang..
now nak tayang gambar kronologi penyembuhan kaki aku..range masa adalah 3 minggu duh 
nak elok..tapi scar tataw bila nak ilang sob2...harap2 sebelum aku nikah sebab nak pakai
inai kat kaki huahuahua

hari kejadian..dalam keta nak pi hospital..luka masih FRESH..

second day lepas bukak balutan

hari ke 4. masa nie bapak sakettttzzzz


hari ke 6. dok bengkak tang tu la xda perubahan


hari ke 8.dah kering tp sakettt lg


hari ke 11



hari ke 13



hari ke 17


hari ke 24 kot
kesimpulannya.berhati2 di jalan raya and gunalah MEDERMA untuk hilangkan parut
bye~

p/s: ramai kata merderma berkesan..nnt aku nak pakai and wait and see hasilnya 

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

6 comments:

Erynn Anyssa said...

kak dayah,erynn pun macam kak daayah jugak,eksiden dekat kaki,tapi erynn punya teruk lagi sebab kena jahit.sampai sekarang scar masih tak hilang even dah pakai macam2 product.harap2nya bila nak jadi raja sehari nanty scar tu hilanglah..hehe

DaYaH JeLitA said...

adusss sakinyaaa..nsib baik kak dyh x kena jahit

zorro said...

kesian awak ^^

Ym.Bundle said...

aku eksiden dulu tang muka makan tar..dah macam komeng jadinye..ekeke..makan setahun gak la baru hilang sepenuhnya..

*tak pakai apa2 pon..masa luka je sapu iodin..

Nora_Aniza said...

saya ada parut gak, keluar isi lagi. parut jadi hitam. berkesan ke mederma utk parut lama macam saya ni?

DaYaH JeLitA said...

insyaAllah..berdasarkan pengalaman kawan2 sy parut tu boleh hilang..tapi amik masa..asalkan konsisten sapu mederma..sy pon akan cuba jugak..tapi xdala hilang 100%..dalam 70% tu boleh la