Nuffnang Ads

Tuesday, August 21, 2012

Aku Accident Part 2

Okay aku accident lagi..kalini edisi raya =,=!

sebelum kejadian

Baru je seminggu aku eksident haritu..luka haritu baru je kering...tup2 eksident pulakkk..adehh sudah jatuh ditimpa tangga tercucuk selumbar..hurmm..kejadian masa raya first..aku baru balik beraya dari umah ieka..aku nek moto dengan adik aku,diena..but this time not my fault..tak kan la aku nak bawak loq laq lagi baru ja excident..aku punyala berhati-hati..on the way balik rumah tu ada budak ni tiba-tiba main belok je dengan tak bagi signal..main redah je..aku pon terlanggar la tak sempat nak elak..dah la takde lesen helmet pon tak pakai..budak form 1...lepas2 aku jatuh terseret tu...aku terus bangun tak sedar pon ada luka terus aku sound budak tu bawak moto macam apa lagi...

Budak tu punya gabra nangis2 mintak maaf kat aku..dia merayu jangan bagitahu parents dia...then aku dah start pening aku suruh dia call parents dia..then orang ramai mula kerumun..depa tolong angkat dua bijik moto dok tergolek tengah jalanraya...adik aku plak nangis tepi jalan sebab sakit..masa tu aku perasan kaki ngn tangan aku kuar darah meleleh dah...aku dok tepi jalan and call mak aku..kitorang nak balik kampung sebenarnya petang tu..hurmm kansel la dah jadi camni...then parents budak tu datang..rumah dia dekat je...orang yang berhimpun kat situ tolong angkat aku dengan diena masuk kereta...on the way pi hospital tahan jelah sakit dalam kereta.. mak aku yang baru sampai satu kereta follow kereta pakcik tuh...dah la dia singgah isi minyak..aduhh tahan jelah..dekat 40minit jugakkla baru sampai hospital...

Sampai2 tu fuhh meriahh kot unit kecemasan macam ada rumah terbuka...semua berbaju raya...ramai jugak yang accident raya first macam ni..mostly accident motor..lelaki yang ramai tuh...bukan ape yang meriahtu family and sedara2 mangsa la.


Sampai2 staff tu balut dulu then cucuk kancing gigi kat bahu kitorang then tunggu giliran untuk jumpa doctor..

adik aku macam trauma sebab terkejut kot..dia tak pernah accident..dia luka kat bahu and lutut..

sementara tunggu turn..lama jugakla tunggu sebab ramai orang...adik2 aku asik snap gambar je..
dia cakap alaa hang mesti nak update blog kan?? -,- 

Baju aku koyak kat belakang berlubang..kat pinggang pon koyak..memang tak leh pakai dah..sedeyh tol..adik aku plak pakai baju aku sebab baju raya dia pakai balik kampung..untungla baju raya dia tak rosak..dua2 pasang baju aku terpaksa buang..baju purple tu actually aku beli kat kakak aku..tapi sebab baju raya aku tak siap lagi so dia bagi pinjam dulu...sayang tol kakak aku pon tak sempat pakai lagi :( hurm masa kat sini jugak pakwe adik aku datang..selama ni dia nak sorok sangat pakwe dia..now semua dah kenal..muka dia memang nampak sangat risau..
muka risau bf adik aku


muka risau mad ngn kakak aku


muka ceria adik-adik aku..cehhh -,-

Hurm then kitorang kena panggil masuk dalam..aku dah berdebar-debar dah takut kena jahit..doktor tu tekan2 tempat luka aku arghh memang sakit sangat..dia nak check ada patah ke tak...seluruh badan dia tekan2..then aku kena x-ray siku..adik aku plak pengsan masa nak x-ray..bonus bibir pecah, muntah and siap terkencing..suma risau sangat...luka dia tak sempat cuci lagi...bila dia sedar dia tak ingat apa yang terjadi..dia hairan napa dia ada kat hospital...suma risau kat dia sebab dia kena tahan wad... aku plak kena proceed gi cuci luka...

cuci luka ni la saat paling seksa sekali..first dorang dok cakap pasal siku aku  yang berlubang tu..doktor cina tu suruh jahit tapi dorang cakap takleh sebab skin loss..lagi pon kat siku kalaw jahit nanti mudah tercabut stitches tuh...yang tak tahan tu dia tekan2 and korek2 lubang tu...ssssss....sakit ngat...pastu masa cuci luka dia tonyoh zapp zapp camtu sebab nak buang kotor tar jalan yang dok melekat kat kulit aku..masa cuci tu aku menggelupur la haii...sampai doctor tu pening ngan aku..dorang gelak2 siap..dia tanya umur berapa..aku gtaw la 20..then dia cakap la besaq dah pon menggelupur macam budak kecik.. aku tahan je nak nangis.. aku mintak nak cuci sendiri dia tak bagi..huhu...dia cucuk punggung aku sebab aku macam tak tahan sangat...then proceed zapp zapp tonyoh luka..takde efek pon cucuk ubat tahan sakit tu...masa cuci kat kaki ter tertendang-tendang aku..huhu...dah tak tahan sangat aku suruh dia stop...aku cakap taknak cuci dah..then dia letak iodine..dorang bising2 la jugak sebab ramai patient lagi aku plak dok merengek..dorang cakap sakit ni sikit je...sakit beranak nanti lagi berganda-ganda..then i was like GULP!! huhu...aku tak bagi tahu ada lagi luka kat pinggang huhu..tak sanggup dah aku...lepas tu pegi jumpa doctor amik ubat suma...syukur takde patah ape2...hurmm

then pergi wad tengok adik aku yang tengah mereng tuh..huhu..doktor ru tanya macam2 dia jawab macam orang tak betul je...kesian sangat tengok pakwe dia..mundar mandir je..dia segan kot dengan family kitorang sebab tak pernah jumpa,,,nsib baik aku kenal sebab diena pernah cerita kat aku..time tu bf aku la teman and sembang dengan dia...bf aku bleh plak dok gelak2 wat lawak cara dia lah..huhu...nseb baik la dia ada takde la suma orang stress sangat..pastu member aku ieka ngn atie datang melawat..kira beraya kat hospital la seharian huhuhu...jiran-jiran pon datang tengok...terharu aku..huhukk..

family budak yang terlibat tu pon datang..dorang tunggu sampai suma settle..kesian pulak aku tengok..muka memang risau takut kitorang jadi apa2...dorang tinggalkan anak dorang kat rumah sebab nak tengok kitorang...segala nenek tokwan cucu sedara-mara dorang suma datang..betapa baiknya keluarga nie..dorang nak tolong repair moto aku...bagi duit lagi beli baju baru helmet baru...suma dorang tolong settlekan...yelah kalo jadi kes polis habisla dorang budak tu ape satu pon takde...lagipon aku pon takdala nak report polis..bukan boleh ape..sakit bukan nak hilang pon..lagi pon melayu-sama melayu...boleh settle cara baik...\
bukan ape cina yang aku langgar haritu report polis kot! geram giler aku padahal kitorang dah settle baik2.. gamak dia report polis...nak claim insurans la tuh padahal bukan luka teruk pon..dasar cina anjing...aku bukan  nak kutuk kaum cina tapi aku nak kutuk apek tu sorang jelah...sombong sangat..27.8 ni aku kena pergi balai settle kes dulu...adehh macam2..

nie pon aku takleh jalan sebab kaki aku bengkak..pijak je sakit sampai ke otak..huhuhu..doakan aku cepat sembuh..aku tak suka susahkan orang...sekarang nie memang terpaksa susahkan orang...nasib baik kakak aku nie memahami dia banyak tolong..ikat rambut,pakai baju suma dia buat sebab lutut kiri aku takleh bengkokkan..kaki kanan plak takleh menapak...tangan kiri takleh genggam...siku kanan takleh bengkok...suma cukup pakej penyiksaan kaki dan tangan aku :(


                        lutut kiri                           tangan kiri(gunting kasi kuar darah je

kaki kanan :(

siku n pinggang  :(
Raya yang tak besh dalam sejarah :( bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

10 comments:

iMah said...

pedih sume tu..
nengok pun da rase sakit da..
moge baik-baik aje ye..

lia kamalia said...

alahai kesiannya :( nampak sakit betei . sabaw jela . huhu

Laila Majid said...

ya allah ngerinye.
awak kuat jugak la menahan cuci luka tu.
harap cepat sembuh ye.

HAJAR AZMAN :| said...

sian ko dayah. sedih aku bace sobsob. takut aku ko dah tak comel cm dlu. dgn bparut sane sini :)))))

Ily Rusli said...

get well soon kak dayah :)

Ewnie said...

sian nyaaaaaaa dayahhhhhh get well sooonnnnnn

dzafira said...

Sedih baca kisah ko eksident ni.. Takot.. Sampai luka2 darah2 mcm tu sekali.. Pedih... Moga luka2 ko cepat sembuh dayah...

hafiz said...

teruk jugak luka tu..mujur x koyak rabak sana sini..moga cpt sembuhh..

hafiz said...

teruk jugak luka tu..moga cepat sembuh..

Anonymous said...

Lepas ni bawak kete je. hee