Nuffnang Ads

Tuesday, August 7, 2012

Aku Accident

Assalamualaikum...

Tadi on the way balik dari kedai ayaq nyok aku EKSIDENT!!!! Sejak aku reti naik motor dari darjah 6 ni la FIRST time aku jatuh moto dengan penuh kemaluan and kesakitan. Dah la aku langgar orabg :( Tadi aku bawak motor lawan arah belah kanan sebab aku nak pi isi minyak and malas nak U-turn sebab jauh.. Agak laju la aku bawak sebab masa tu dah pukul 7..nak kejar masa balik umah bukak posa..dari tempat tu (Behor Temak) amik masa 15 min nak sampai umah aku..Dengan kelajuan tu aku dengan tak sengaja terlanggar sorang apek ni yang tiba2 muncul.. Aku memang tak perasan and tak sempat elak sebab masa tu ada kereta hitam besar kat tepi jalan..kete ape ntah..apek tu muncul di sebalik kereta tu..mesti dia pon tak nampak aku..yalah mesti dia tak expect ada motor datang dari arah kiri..salah aku jugak patutnya aku kalo aku nak bawak lawan arus bawak selow sudah la *tampar kepale aku

Lepas terlanggar apek tu dengan sekelip mata aku jatuh and terseret tergolek tengah jalan..jatuh kena tindih dengan moto...bunyi hon memang bingit...mesti dari kenderaan dari depan..arghh mesti depa maki aku berkandaq...syukur aku tak kena langgar plak dengan kenderaan dari depan...syukur aku pakai helmet sebab kepala aku memang gedebuk atas tar..pusing2 jugakla seketika kepala aku...cermin helmet tercabut terus... syukur aku tergerak hati nak pakai cardigan kalo tak mesti tangan aku luka lagu teruk...dua hari berturut2 sebelum hari ni aku pakai jersi shortsleeve tapi tak cover tangan...harini aku pakai sebab tangan aku dah start gelap kena sunburn..

Masa jatuh tu nasib baik ada ramai uncle-uncle kat tepi tu..depa tu kawan apek yang aku langgar tu rasanya..depa yang mai tolong angkat aku dengan moto ke tepi jalan..lepas tu semua gelabah tanya aku ok ke tak? aku bangun la walaupun kaki sakit...aku kutip selipar apek tadi then tolong angkat apek tu plak...aku bagitaw kat depa aku takde ape2....pastu aku boleh plak pi tanya apek tu uncle sori uncle saya betul2 tak nampak..sakit ke uncle? Sekali dia hembur aku..SAKIT LAA LAGI MAU TANYA!!  Pastu uncle-uncle kat situ redakan keadaan depa suruh aku settle elok2 dengan apek tu sebab dia macam bengang dok salahkan aku..nasib baik ada sorang uncle nie baik dia backing aku jugak dia cakap apek tu pon salah gak lintas jalan tak tengok kiri kanan lansung..hurmmm aku diam tak kata apa..pastu depa suruh aku kol parents..
Aku tak mau sebab nanti depa risau plak...Tapi aku kol jugak mak aku sebab nak bawak apek tu pi klinik sebab perut dia lebam teruk pastu kaki dia berdarah..

Then mak aku datang...sombong gile kot apek tu taknak pegi plak dengan mak aku pon dia marah..dia cakap tak nak pegi dia nak claim insurans la ape lah..hurm biarlah nak wat camna dia degil sangat...kawan2 dia pon tak terkata apa..depa risau kot-kot jadi kes polis nanti aku yang kena...tapi depa kata apek tu tak report kot..hurmmmm nasib baik aku tak berlanggar dengan kenderaan lain kalo tak komfem depa mintak ganti rugi...and nasib baik aku eksident tu depan bengkel moto and kedai besi...uncle-uncle kat situ tolong repair moto aku yang rosak...then aku balik naik kete ngan mak aku sebab kaki sakit..kakak aku yang bawak balik motor..bukak posa atas kereta je....aku ingat aku takde luka ape2 sangat balik rumah bukak baju and seluar baru nampak and baru terasa sakit...tangan aku luka 5 tempat and kaki pon luka..lebam tak yah kata..merata tempat kaki aku lebam teruk...apepun syukur sangat sebab takde luka teruk..tapi time mandi memang pedisssssssssss huhuhuhu....

Cuak giler kot tak pernah aku jatuh motor...dah la aku baru je dengar berita adik kawan kakak aku eksiden motor..teruk giler sampai koma..muka dia luka teruk...nak menangis aku tengok gambar dia...bayangkan kalo jadi kat aku tadi? masyaAllah~ Tapi syesly beberapa hari ni memang serba tak kena..semalam aku nyaris buat dapur terbakar..aku panaskan minyak then tinggal pi online kejap..sedar-sedar rumah berasap baru aku teringat pegi tengok kuali dah keluar api menjulang...boleh plak aku tercegat tak buat ape2 just panggil mak aku umiii apiiii~ Free ja kena marahh berkandaq..bukan ape sumpah aku panik nampak api macam tu...

Malang memang tak berbau..semoga Allah lindungi kami sekeluarga.Aminn~




Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

7 comments:

Insomniac. said...

time2 senja nie mmg penglihatan kita terbatas sikit. lg 1 time lepas subuh. senang kata antara masa nak gelap dan cerah tue la. gotta be more careful next time ye. take care!

HAJAR AZMAN :| said...

Ish nsb kawan aku ni xdek pape. Kalau tak naik sem nt tak jeliteeee daahhhhhh:)

azuha rahimi said...

perghh...ade kecacatan kekal? jatuh la saham,..hihi

DaYaH JeLitA said...

kak M: thanks..lpas ni kna lebih hati2

aja : hukhuk x jelita pon xpa bukan ada sapa nk tgk

juha: boleh pakai bio-oil maa ilangkan parut haha

Anonymous said...

Mcm mane aku blehh lambatt tahu nehhh?? tragiss nau kisahh,nasib xd pape yg terukkk,.

Namee Roslan said...

ish bahaya nya. nasib baik takde kematian. :/ lain kali jangan malas2 ok. u turn saja. nyawa lebih bernilai. :/

Abg Stalker said...

awk x apa2 ke? :O tulang besi urat dawai ni.