Nuffnang Ads

Monday, September 17, 2012

SUKSIS #6 (Promosi SUKSIS Uitm Shah Alam)


Assalamualaikum

Haritu kitorang kena duty untuk promosi pengambilan anggota baru SUKSIS Uitm shah alam.. skuad aku(skuad 8) skang dah jadi skuad intermediate and kitorang akan dapat adik2 baru..senang kata junior lah kekeke...SUKSIS akan bukak pengambilan setiap tahun...so this time our turn plak kena duty..Promosi tu diadakan dari 11-14 september..sape takde kelas boleh ja datang duty... biasala minggu first  biasanya lecture bukan nak masuk kelas sangat pon hehe...
















Aku duty hari rabu sebab fakulti aku cuti hari Rabu yeahhh~ aku duty dengan nina sebab kitorang sekelas...masa kitorang pegi kat kaunter booth SUKSIS dah ada pegawai and jurulatih yang jaga untuk guide pelajar baru isi borang and terangkan apa yang dorang yang nak tahu pasal SUKSIS..so aku ngan nina join badan beruniform lain terpacak kat pintu masuk sambil tayang muka edarkan brochure kat pelajar baru yang masuk...pakai semat-semat and mekap bagai nak promote suksis punya pasai..haha


nina pakai westmolen aku plak pakai uniform kerja
nie member kitorang dak PALAPES-AIR FORCE..semad kan?
Suma badan beruniform semangat promote masing-masing nyer...mostly ayat yang digunakan nak promote adalah.. dik jom masuk ini dapat kolej free..dik jom masuk ni dapat elaun dik..
student ni pantang dengar benda free mesti interested..haha..then baru kita cerita lebih details kat dorang pasal syarat kelayakan..benefits and ape saje yang dorang nak tahu...bawah nie ada gambar antara badan lain yang telibat..

kor SISPA (Pertahanan Awan)
PALAPES Darat-ARMY
Hari jumaat pon aku duty gak sebab kelas habis awal pkul 10.30..excited punya pasai siap pakai uniform lagi pegi kelas haha..mana taw kot2 pelajar baru kat fakulti nampak bleh promote gak secara tak lansung kan? gitteww..haha..aisyah ngan ayu pon ada sekali sebab dorang pon habis kelas awal hari jumaat...kira meriahla hari jumaat ni sebab ramai ada..anggota lelaki skuad 8 pon ramai turun sampaikan jurulatih ngan pegawai kitorang tak payah jaga booth...
me with aisyah..yunk i cilok gambar ni kat fb u haha
with ayuuuu darlaa
kat kaunter
Actually kan seronok sangat bila leh cerita macam2 pasal suksis kat bebudak nie..haritu ada dorang pelajar ni semangat gila tanya macam2 seolah dia berminat gila2 and komfem nak masuk SUKSIS...berbuih mulot aku cerita itu ini..bila aku tanya nak isi borang ke tak bleh selamba je dia rijek and cakap takpelah terima kasih kak...duhh kuciwa tol hohoho..tapi takpe aku tak rugi pape.. dak tu yang rugi sebab lepaskan peluang keemasan ini..

pelajar perempuan yang berminat sedang isi borang

siap ada pasang banner lagik
Tak sabar nak tahu sape yang akan jadi anggota skuad 9 SUKSIS..

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

13 comments:

Ym.Bundle said...

ada gaya polis betul dah ni..seram lak aku tengok..ekeke..

Ikr@m said...

wah..akak polis.hehe

-gedek! said...

i adore girls in uniform!!!!

khadijah said...

wow aktifnye awak, comel je pakai uniform :) come visit my blog :)

Anonymous said...

..

Anonymous said...

Kak, kta ney dak uitm btch 2013... Bru je msuk... Hehe
Kak, nak tnya la... esok pngmbln 2k kor suksis, pa mcm eh ? Ape je la yg kot2 diorng suru bwat ? Hehe... Xcted ney...
Best ke kak suksis ney ? Sbb ary tue x smpt la nak g pust ko tgk2 booth kat sna...
Aktvti2 kor suksis cm mna eh kak ? He :-D

DaYaH JeLitA said...

hye there..sorry lmbat reply komen..so are you joining suksis or not?

azrimohd shukor said...

assalamualaikum akak polis, berapa kali intake dalam setahun ? sebab we all masuk melalui permohonan via uitm bulan 12 or first januari

DaYaH JeLitA said...

azri : waakaikumusalam..intake setahun sekali..hanya ambil pada intake september sahaja..tapi kalo betul2 komited boleh jumpa pihak atasan and maybe la boleh dipertimbangkan

Anonymous said...

TERIMA KASIH :)

Anonymous said...

Salam..tumpang tanya.macam mana dengan physical fitness untuk masuk kor suksis ni ye? Apa syarat2 nye? Tq

Nurul Fasha Menisan said...

Assalamualaikum.... Boleh saya tahu... Kini pemakaian baju operasi utk pelatih yang seterusnya masih dikekalkan?? Means pelatih 2012/2013, 2013/2014 masih mendapat peruntukan baju operasi?

Fatin Najiha said...

Nak tanya ... klu kos yg tiga tahun boleh apply x??