Nuffnang Ads

Sunday, January 13, 2013

Kuasa Make Up

Assalamualaikum...

Just nak share some photos aku jumpa dalam internet..Make up mampu mengubah segala galanya..so hampa jangan dok tertipu dengan kecantikan seseorang tu especially artis2 yang mekap tebai sebelas inci tu..lagi satu kepada yang tak konfiden  ngan diri hampa apa salahnya mekap kalo mekap mampu naikkan confident untuk berhadapan dengan society...kan?? kadang2 penampilan diri penting jugak..takkan nak pi kerja selekehh jer..even muka tuh memang  dah natural beauty pon tapi kalo kusam tak guna jugak...

Pastu, jangan la dok mengata kat orang yang suka mekap tuh konon nak bajet lawa ke ape kan...dah dia suka mekap biar lah kat dia asalkan mekap tu tak rupa opera cina kann....tapi mekap tu jangan la over plak sampai kan nak pi kedai beli asam keping pon pakai bulu mata palsu kejadah? hang nak ngorat sapa? lain la rozita che wan..dia tak konfiden kalo tak pakai buluw matew pelesu dia tuhh...hehe...

eh dah melalut plak karangan aku...moh le kita tengok gambar...



Aku sendiri pon suka mekap sebab rasa cam lawa baq hang bila mekap ahak ahak...yolahhh aku mana la natural beauty..tapi kadang2 je aku mekap kalo ada event ke ape..kadang2 aku mekap kalo tiba2 terasa nak conteng muke hehek...kalo dating jarang mekap sebab matTerap aku tuh meluat tengok aku pakai eyeliner terlajak lukis katanya haha...alahh dia bukan taw pon apa tuh seni eyeliner haha...

macam ni la terlajak lukis yang aku cakap tuh..cehh elokk je aku rasa..haha..tataw la kot orang lain nampak pelik 

Btw meh nak tunjuk perbezaan mekap ngan tak mekap...haha..sebab tu aku suka mekap... :P aku tak payah habaq la kot mana satu hantu kak limah and mana satu megan fox hakhakhak... tengok la sendiri perbezaannya..belah kanan tu masa raya bila ntah..aku malas nak mekap..belah kanan tuh masa photoshoot ngan member aku...


Okaylah nak cerita tu ajer..babai~ :P

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

7 comments:

echa takashimaya said...

kite make up tapi pakai bedak je.hehe.

missa said...

terbaek lah dayahhh ! hahaha

Namee Roslan said...

sangat hebat kuasa mekap. nak plak ada contact lenses besarkan bji mata tu :D

HAJAR AZMAN :| said...

Pic ke 4 tu takleh blaaaa

DaYaH JeLitA said...

echa : okay lah tuh..yang tu pling simple

missa: yuhuuu jahh

namee: kann..hat tu la aset haha

hajar : mmg pon hahak

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

iMah said...

fuh..
ni rase nak main mekap jugak ni..
>_<