Nuffnang Ads

Tuesday, August 27, 2013

Life Lesson

laugh until your body aches,
cry until you start to shake,
live like the world is yours to take,
and love as though your heart wont break.



Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Saturday, August 3, 2013

Examination Result #4

Assalamualaikum and selamat bersahur suma...

Wah dah tak sangka aku sedang update result sem 4.. Means dah 2 tahun as civil engineering student kat uitm hehe.. Hurm actually semalam tak leh tidoq cuak result punya pasal.. selalunya aku tak kesah pon siap lupa lagik hehe.. kalini risau lebih plak..lepas sahur tadi ingat nak tunggu pkul 9 sebab katanya kul 9 baru boleh check tapi tgk facebook member2 dok post status bersyukur jee apa lagi aku check emel laluhh hehe

jeng jeng jeng
.
.
.

Haha nak jeng3 plak macam gempak plak result tu..tara ni jelah result aku..hehe..lebih kurang sem lepas ja haish tak da perkembangan lansung la..tambah2 subjek ECS dari dulu dok C tu laaa kot la nak jadi C+ ka kann..haish kena usaha lebih ni malu ngat aih result camni hehe...apepon Alhamdullilah sebab semua lulus...harap2 kawan2 aku dapat result gempak2 belake...hurm tahniah kepada yang dapat DL..hampa deserve result yang padan ngan usaha hampa...

Apepon thanks banyak2 kepada kawan2 and lecture2 yang membantu aku..takda dorang ni tak leh gak nak dapat result camni..silap2 boleh fail hehe..hurm thats it result aku..so result dah kuaq leh la aku tidoq and raya ngan aman lepas ni..okay nak pi sambung tidoq hehe...sapa tak check lagi pi check kaih! bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Friday, August 2, 2013

Memori Zaman Sekolah -Kotak Rahsia

Assalamualaikum..

Baru-baru ni aku pindah rumah..so barang-barang memang berterabur.. Jenuhla mengemas taw dak.. 3,4 hari baru siap mengemas..huhu..yang syoknya kan dalam dok kemas-kemas ni terjumpa la kotak rahsia aku!! haaa taw ka apadia kotak rahsia..aku pasti budak perempuan mesti ada satu kotak yang digunakan untuk menyimpan segala khazanah masa zaman sekolah betul dak?? hehe yelah segala surat cinta hampa dulu lahh.. aku pon tak teringat sangat pasal kotak rahsia aku ni hehe...nasib baik mak aku tak amik pi timbang kilo keh2..


Nin diaa kotak rahsia aku?? haha buruk kan? aku bukan macam sesetengah pompuan tu kalo kotak rahsia mesti nak cantik2, wangi2.. ada riben or lace and kaler pink.. tak dak masa okah.. ni  aku amik kotak limau mandarin ja sumbat semua benda hehe..ni dah kemas dah kalo tak mesti nampak cam sarang tikus hehe...



Ni barang2 pakwe lama zaman sekolah hikhik..budak kelate..haish taste aku mmg org kelantan nape tataw.. hurm ni masa form 4 aku pi kem kat terengganu sangkut la ngan dia ni..tu ada kain tu aku ingat lagi kitorang melawat bengkel canting batik..pastu kena lukis la ape2..aku tukar kain aku ngan nik..aku pon tak ingat aku lukis ape atas kain tu hehe...dah takde pape ngan dia tapi sayang nak buang je..hee




Ni pulak segala request and kad and ntah hape2 lagi yang aku dapat dari secret admire ngan abang angkat masa skolah dulu..ade jugak yang kawan2 bagi neh...tergelak sorang2 bila baca balik..hehe...






Ni plak koleksi surat cinta daripada form 1 sampai form 5 habaq ang!! tebal nak mampos... boleh pi binding wat buku ni hahaha...nak baca balik pon tak berbaca banyak sangat..paling sweet skali dulu neh abang angkat aku la..siap men balas surat dalam english lagi..aku baca balik surat dia kan, bahasa dia lagi bagus daripada english aku yang skrg..pehhh terbayang macam mana english aku time form 1 form 2 dulu...aku harap2 dia dah musnahkan surat aku hukhuk..malu sangat aih...

hurm surat yang atas skali tu la koleksi surat aku paling sayang...semua surat2 dia aku letak atas sekali..rindu betol bila baca balik..pikir2 balik camna la kami boleh putus dulu padahal takda masalah apa pon rasanya...hurm takde jodoh nak wat camna...haihh banyak lagila tu surat2 cinta monyet yang tak matured..aku dok gelak sorang2 baca surat orang..camna kalo aku baca balik surat2 yang aku balas?? aduhh mesti rasa cam nak hantuk pala kat dinding





hat ni memang rare! kitorang tulis surat pakai code rahsia baq hiang!! hanya aku ngan dia je paham kod kami hehe
tapi kalau baca balik ni aku tak paham dah pon kena rujuk balik manual baru paham haha...




Ni plak adalah koleksi gambar kodak dulu2..tu ada lagi strip filem yang tak cuci lagi...alaaa sayangnya aku pon tataw gambaq apa tuhh..ada lagi ke kedai yang leh cuci kodak skrg ni?? huhuhu kang bawak filem ni pi kedai gambar mau depa gelak kat aku satgi camna? huhu




Antara koleksi sampul kad raya yang aku simpan laa.. mostly tak simpan pon.. dapat2 je duit raya, koyak sampul, amik duit masuk poket and dengan kurang ajarnya buang sampul depan halaman rumah orang haha...haishh lawak ja mana da kuang ajaq sampai camtu hehe...





Ni plak flyers yang aku dapat daripada rakan2 and scandal2 from SBP lain hehehehe



Antara koleksi kad raya and kad birthday




Beberapa random stuff yang aku simpan...topeng doreamon tu abang jazli wat kat aku masa form 1..masa tu orentasi pelajar form 1..abg jazli ni fasi group aku..masa malam kebudayaan group aku wat sketsa pasal doraemon..aku plak jadi doraemon padahal badan aku sekeping ja pasaipa aku kena jadi doreamon?? huhuhu patutnya aku kena jadi sizuka la hahaha





Ni antara buku contengan masa dalam kelas...actually ni buku catatan masa dalam kelas hehe...tapi tengok2 balik contengan ngan lukisan merapu je banyak hahaha....ada jugak buku diary aku tuh yang tebal kat bawah tuh..haha...aku mana layan diary comel2 hello kitty barbie kaler pink ade padlock sume tuhh.. aku men tibai ja buku nota agama Islam jadikan diary sebab nota yang terbuat pon beberapa helai je huhu..yelahh kalo ustad othman ajaq dia suruh je wat nota tapi mana pernah check pon hihi...tapi kira dalam hati ada taman astakona jugakkan kan aku ni sebab ada tulis diary..hehe puihh~ :P



Hurm pikir2 balik cinta monyet zaman dulu memang legend la kan tulis2 surat cinta wangi2.. hantar2 kad comel2... sekarang suma cinta maya je lebih hehe...tak stail la budak2 zaman skrang... ucapan raya pon men upload dalam fb pastu tag satu kampung..haha...surat cinta lagi la..mana ada dah zaman sekarnag..hehe surat2 aku nanti aku nak simpan tunjuk kat anak cucu aku "hampa suma tengok ni betapa fofular and gatai nya tok hampa bercinta zaman sekolah dulu!" wakaka.. okay bye~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Exam Dah Habis Yeah

Assalamualaikumm...^^

Hai hai suma...emm mood cam ceria and excited je kan? tajuk pon dah ceria tapi malangnya tajuk sudah basi dekat sebulan exam habis baru nak update entry gembira habis exam kahkah...buku2 and nota2 pon ntah2 dah selamat timbang kilo oleh makcik cleaner teratai hehe....takpalah update jelah..gambaq2 ni dah ada dalam draft dah pon heee...

Actually takda ceria tara mana pon..esok result exam kuaq! gulp! mintak2 yang baik2 semuanya result aku.. huhu...actually sekarang aku tengah cuti sem  kat rumahku syurgaku..bahagia betol dikelilingi orang yang tersayang dan berpuasa dirumah..paling bahagia mata aku sudah tak sakit melihat buku2 akademik..hehehe..so good to be home!

ni gambar masa habis exam ape ntah kitorang gi tengok despicable me.. kali ke dua aku tengok
cerita tu memang syiok tengok pi la bapa kali pon tak bosan hee



gepreng2 tersayang...rindu la plak kat hampa dua bulan tak jumpa hukss


Bawah2 ni la khazanah2 aku untuk semester 4 ini huhuhu...khazanah la sangatkan..esok result kuaq ntah2 ada salah satu khazanah di bawah ni aku kena belek balik sem depan..haisyyy mintak simpang weyyy takmo2! Haishh aku yang saspen sorang2 tulis entry ni huhu.. Antara buku2 bawah ni ada dua buku yang aku pinjam iaitu buku BEL and ETHNIC RELATION! Buku ni memang tersisih la daripada hidup aku..dah la pinjam, tak bukak plak tu hehe..Sem depan aku nak pulangkan balik kat tuan dia supaya dapat dipinjam and disisihkan lagi oleh generasi seterusnya kekeke...Ayat memang yakin sangat je ni kannn lulus subjek ni..takpa2 amik risiko..huhuhu












ni gambaq takda motif pon...tengah study subjek untuk last paper..
mood dah swing pi gatai boh inai plak kan..lepas ni nak pegang buku camna tangan ada inai?
last2 pi tidoq hehehe..passion untuk last paper dah menurun..dalam otak ingat nak balik umah je hehe...

last paper! eksyen ja ni! answer booklet dah antaq aku dok contiang kertas soklan je tu hehe

muka ceria paper dah habis!! yeayyh...
Jumpa lagi next sem! Enjoylah sepuas2nya cuti sem anda..Aku harap baki cuti sem aku tak spoil kerana result exam ESOK huhuhu...wish me luck! bye~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Sukan Antara Kolej (SUKOL)

Assalamualaikum...

Just nak cerita pasal SUKOL haritu..this is the first and last aku masuk sukol mewakili teratai.. kenapa? sebab sem depan aku dah pindah dok mawar...hurm rasanya memang tak berpeluang dah la masuk sukol.. kalo dok mawar ni aku malas nak aktif2 dah kumpul kupon suma tuh sebabbb its kolej mawar..haha.. diskriminasi tol kan? padahal dulu masa sem 1 mawarla tempat berteduh aku... dasar lupa diri! bukan ape teratai ni special sebab 1) takda gate 2) the only college which had boys and girls 

Okay back to sukol..actually setiap kali ada sukol or SAF(Sukan Antara Fakulti), aku la sembang kuat sekali nak masuk itu, nak masuk ini last2 tak masuk pon..bila orang tanya, 'eh hang cakap nak masuk basket?' then jawapan aku yang popular sekali 'tu laaa aku terlepas tarikh nak daftar '..haha padahal tak mau ngaku hangat2 taik ayam!

So kali ni aku berazam nak masuk basketball.. rajin ow turun training petang2 hahak.. padahal sebelum tu member2 dok ajaq joging ptg2 punyala malas...petang2 kerja membuta dalam bilik..hehe.. tapi takpa sebab aku memang enjoy main basketball..nak kata terer tu dak la sangat..tapi boleh la takat main muhong2 kekeke...

team basketball teratai with the manager..ada manager siap baq hiang! yg dua kanan bawah tu junior aku
kat smstsp dulu..team basker sekolah gak dulu hehe..

team basket teratai oyeahh... by the way kitorang kalah peringkat kumpulan...hehe kalah takpa
yang penting enjoy...

Setelah kalah game basketball...kitorang lupakan pasal basket and pulun berlatih rugby plakk..pehh dengaq ganas dak aku men rugby?? padahal kalo tengok aku ni lemah lembut ayu sopan santun je kan?? kannn??? kann??? hak hak hak... tak dak aih bukan main contact rugby yang ganas tu...men rugby touch ni.. rugby touch ni sempoi2 ja macam main aci ligan ja..aci ligan tu men kejar2 la macam hampa dok main time tadika dulu hehe... 

umm by the way bukan pulun berlatih sangat pon..berlatih pon kurang dari 24 jam..tak target pingat sangat pon just untuk memeriahkan suasana..ha gituu...malu la weyy kalo teratai tak hantaq team...katanya kolej budak badan beruniform..takkan suma lembik sampai takda penyertaan..actually tak da sorang pon dalam team rugby ni yang pernah main...so kitorang berlatih bersungguh2 supaya tak nampak blurr dalam padang nanti hehe...

time berlatih..



team rugby teratai..actually half drpd team ni adalah from team baskerball haha...dah kalah kan, pi main rugby plak hee



dok khusyuk tengok team lawan main sambil mengkaji strategy depaa...chewaahhh  

suma muka macam team main congkak je kan? takde rupa macam player rugby pon hehe
eh tapi bawah kanan hujng skali tu memang terer...dia la scorer team ktrg hehe

bersama manager yang juga coach kitorang

lawan lari untuk penentu tempat ke3 and 4 kumpulan A.. boleh plak wat lawan lari hahaha tak leh belah betol
alaa bukan ape actually masa ni dah tengahari panas terik sangat ref pon dah nak penat..kitorang pon masing2 dah penat so both team just agree.. and teratai menang yeay! leh masuk semi final..




team anggerik ka seroja ntah aku pon tak ingat tapi depa sgt friendly and sokong teratai hehe

Alhamdullilah setelah separuh hari bertanding akhirnya kitorang berjaya memenagi silver medal..dapat naib johan yeayyy!! ada jugak medal untuk berbangga tunjuk kat anak cucu nanti ahaks!

Apapun aku sangat enjoy and tak menyesal sikit pon join sukol..wlaupon time ni ada test..aku abaikan test sekejap and focus untuk game...kalo aku amik test dalam keadaan tak prepare tak guna jugak hehe...and walaupon ramai lagi baloq liat nak menyumbang something untuk kolej..aku harap at least aku dah ada sikittlaa membalas jasa teratai, tempat yang aku menumpang selama ni..aisehh ayat tacing la plak kui3..hmm mau tak tacing sem depan kena dok mawar..haishh...

So, kepada yang akan menetap di teratai..jagala kolej teratai elok2..bersyukur dengan apa yang ada.. kalo rasa tak suka dok teratai bgtaw kat aku meh aku pi dok hehe...sekian~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^