Nuffnang Ads

Saturday, April 27, 2013

Berfoya-foya bersama Girlfriendss

Assamualaikum...
Cuti mid sem sudah tiba..aku sangat excited sebab boleh jumpa budak-budak hingusan ni..suma tengah free so bolehla kitorang nak berjimba ahak ahak... yang penting leh gi SORU kat sekolah sambil mengimbau zaman kegemilangan kitorang dulu haha..zaman kegemilangan aka zaman jahiliah kot :P


Ilya tenuk tu mai rumah aku jap..dia tak balik penang dulu yelah buah hati ada kat perlis mesti la nak detim dulu tu..kitorang tidoq umah ieka malam sebelum gi sekolah...semua menyemak rumah ieka tu perkara biasa hehe..syaza ngan syaduss ja takdak sebab syaza tidoq umah tok dier... 


Malam tu kuaq makan kat metropolis arau kehkehkeh





Karaoke kat In-Game aka Bulat-Bulat... orang perlis taw kenapa tempat ni dipanggil bulat-bulat ahaha






laguni ah jadi bila dapat lagu siam sepam kahkah..masuk hantu




naek keta atie yam gi skolah..muatan berat kena dok depan nak kasi space kat 
orang belakang hakhak



Kat perkarangan bangunan teknikal...wat hape tataw la ni hak hak... ilya tu pasaipa tataw kahkah



Kitorang sampai awal sangat so budak2 ni baru start bukak gerai and prepare untuk suka neka camtulah..so kitorang pon merayau-rayau sekeliling kawasan jajahan kat skolah ni haha...









Nilah maksud SORU yang aku cakap tu...overall soru ni ada pesta jualan..students akan bukak gerai macam hari kantin camtula...pastu ada sukaneka etc... memandangkan soru tahun ni serentak dengan ulangtahun ke 40 alumni ASPUTRA so macam lagi menarik la...hari kecemerlangan sekolah pon buat sekali...kira macam event 4 dalam 1 camtu la...ramai gakla dak batch aku datang hehehe..baju merah dalam gambar ni baju batch kitorang la hehe...




antara batch 32 students yang datang..


kitorang ni jadi juri untuk pertandingan ratu and raja teh tarik ahaha... syaza ni adalah bekas ratu teh tarik rumah zuhal(kuning)  ni...legend sekolah ni ...haha...aku? aku pon ada gak..pemenang gerai jualan terbaik soru 2009...ha nampak dak bakat businesswowan disitu? haha..maaf ye...riak yang disengajakan pulak ehehehe....



juri kena dok tempat teduh..hehe



ni la adik aku..pewaris gerai ABC...tapi adik aku maju sikit dia jual ais krim goreng ngan
ice blended...hahaha...kreatif junior2 aku soru kali ni..macam2 depa jual...



tak ketinggalan juga melawat jajahan aspuri kitorang kahkah...ni kat tempat iron baju ni...




dorm pusaka aku ngan ilya since 2005....baik punya dok bergambaq tiba-tiba ada orang bukak pintu dari dalam...rujuk gambar kiri kahkah...


jiran sebelah...dorm pusaka nufak,syaduss ngan ieka...depa ni rumah hijau...aku ngan ilya rumah merah...atie ayam ngan syaza masing2 rumah ungu ngan kuning...dorm depa kat atas...besh dorm ni sebab ibarat lubuk makanan...hahahaha...nufak la sponsor segala jenis makanan dah macam gudang dah loker dia tuh...



kawasan jajahan public fon hahaha...dulu tak ramai bawak fon...mostly bawak 3310 and butterfly ja...nufak la kot canggih sikit pakai se..ieka punya express music pon kira top ah arr dulu haha..






jajahan washing room and cermin diri...dulu senior ja leh tengok cermin ni...haha
junior takleh...hampa nak cermin, pi la dalam toilet nu hehehe...kalo nampak kelibat junior depan cermin ni siapla kena panggil masuk study room untuk sesi 'beramah mesra' hahak... 
tsk tsk tsk tak sangka huduh benor perangai mase skolah :P






dalam kelas 5 bestari....aku sekelas ngan ilya, atie, nufak... 
ieka, syaza, ngan syaduss kelas sebelah...




kat belakang ni la tempat aku ilya ngan atie hahaha...and kitorang memang selalu macam ni dalam kelas...kuat tidoq hahaha..lingkuppp







Petang tu budak2 batch aku semua yang mana datang makan dominos pizza di bawah pohon cemara dihadapan astaka sekolah sambil menyaksikan super senior alumni main kriket di tengah padang panas membara...tudiaaa...haha...aku sponsor 3 kotak pizza sebab ada kupon hahak..yang lain diponsor oleh yang berhormat dato zaki and tan sri pali gemok...tima kasih noo...ayaq plak disponsor oleh dato seri kedeweh kot...hehe







baju pink tu la kedeweh...gambar kiri..
gambar kanan ilya bersama laki dia yb zaki




aby saniy tokey crepe pon ada haa







Dah penat gi sekolah merayau la pulak tempat lain..budak laki batch aku ada games basketball ngan futsal petang tu...malam plak ada dinner alumni...tak join pon sebab kena bayaq rm50 huhuhu dak dok duet..baru ja abeh wet bayaq untuk dinner suksis nanti....hurmm esok tu pi aloq staq plak antaq ilya ngan nufa...syaza balik perak ngan mak dia..dia datang ngan mak dier sebab mak dia datang skali as alumni ASPUTRA....


tataw la ni dok wat pose confident tayang gigi huduh masing...walaupon huduh 
ada nilai seni masing2 taw...paling hebat hat gigi jarang tu la wakaka...




hot stuff ni nufakk yukito!!! taiko besaq ni haha.

Jumpa syaduss kat aloq staq..balik ngan diala sebab dia nak stay rumah ieka untuk sambung intersesi kat uitm nuu...so tinggal aku ieka ngan syaduss jelah kat perlis...aku menghabiskan sisa sisa cuti sem ngan depa dua jelah...bukan watpa pon pi makan je ngan depa...selebihnya spend time kat rumah la teman my mum yang dok sorang2 kat umah tuu..




kat kola perlis makan sutun guren tepun ngan ciput cedut nyum nyum...









Then pi danok kat siam tu jap semata2 nak makan daging bakaq sedap ehehe...dekat ja...tapi serabut cikit sebab kena cop pasport n border pass...pi makan kat luar negara abaq hang hahakk
tomyam siam sebenar...umph









daging bakaq....


Tu jelah nak cerita...ada jugak masa nak jumpa kawan2...nasib baik sebab semua tengah free...so lepas ni tataw la bila pula kitorang akan free and berpeluang jumpa lagi hehe...forever T.A.M.I.... 
okay..bye bye...


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tuesday, April 23, 2013

#Ragam #Calon #PRU13 #GE13

Assalamualaikum...
hai sumer..tudia kemain kan tajuk entry aku suma nak hashtag..
besala aku kan taik twitter and instagram ahahahaha...
okay actually aku terjumpa gambar ni and saja nak share ngan hampa suma
sebab aku rasa cam lawak pon ada ahak ahak...gambar orang-orang kenamaan
yang seiras..hehehe...kebanyakanya aku tak taw nama tapi kenal la hihi

kiri : sapa ntah ngn kuswadinata
tengah : khairy jamaludin and remy ishak. syesly? wekkkk remy hensem kot!! tak samalah
kanan : tak kenal





kiri : zuraidah kamarudin and jepp sepah.. wakkaka
tengah : tak kenal pon
kiri : wakil rakyat mane ntah ngn saerah.. lorhhh tak sama pon





kiri : amir raja lawak and ambiga.. ahaha samala.. maybe depa ni anak beranak ape. xD
tengah : anuaq ngn sape ntah..tak same pon ceh
kanan : tak kenal sape pok cik ni tapi klon dia mcm pernah nmpak berlakon







kiri : rosemah ngn artis ni ape ntah nama dia lupa ah..tapi dia ni derek berlakon jadi belen ahaha..em sama gak la depa ni :P
tengah : dua2 pokcik ni aku kenal tapi tataw nama..em sama2
kanan : dua2 tak kenal




kanan : sape ntah ngn ucop wilcha..samela jugak
tengah : dato shahrizat ngn peah mane ntah ni tak kenal...tapi aku rasa dato shahrizat lebih menyerupai saripah aini..
hampa rasa camtu dak? ke mata aku yg kero? ahak ahak
kanan : dato'seri utama rais yatim ngn ajis satar...memang sama!!
sampaikan masa aku pi RTM haritu aku mati2 ingat gambar rais yatim tu adalah atok ajis satar..
patutla aku pelik apasal gambar ajis satar dok sebelah dato' najib..ahaha
lupa lak rais yatim ni menteri penerangan. ehehehehe




kiri :mustafa ali ngn atok mane ntah...nama tak ingat tapi dok perasan la atok ni selalu berlakon jadi bomoh jahat..
mustafa ali ni pon baru ke cam muka dia sebab femes dengan video spentot tu la menjelang PRU13 ni..huhu
tengah : wan ajijah ngan saripah sahora..caitt tak sama ponn...sapirah sahora jaoh lebey gojes okayyy
kanan : Dato ahmad shabery chek, menteri belia ngn sukan juga merupakan calon parlimen ape ntah kat terengganu..
klon beliau adalah abon! cayalah same2..nanti gamak kata poster nak berkempen tak cukup..leh print gambar abon skali ahak




kiri : nurul izzah ngan intan ladyana.. same ke? hurmmm
tengah : dato seri rafidah ajis and mendiang lydia shum...ekekekeke comel je..daaa
kiri : macam kenal tapi tataw nama la pakcik dia worang ni..

Sekian sahaje klon2 yang aku jumpa...
takda niat nak mempersenda sape2...kalo ada tu tak sengaja la tuhh..ehehe
jadii..bagi siapa yang berpeluang mengundi tu..silalah mengundi..
jalankan tanggungjawab sebagai rakyat malaysia...
bagi peminat remy ishak ke, leh la hampa pangkah khairy
samela tuh macam undi remy untuk ABPBH kann..hahahah
ye dak? ke guane? haha

ehhh lupa plak ada sorang lagi tertingal...

v
v
v
v
v
v
v
v

Datin Seri Dayah Jelita, ahli Parlimen Kilang Gula and klon beliau Rita Rudaini!!

Ahak ahak..boleh laguni? jangan lupa pangkah saya...ehehehe
Okay bye :P



*update correction : pok cik yang aku cakap rais yatim tu sebenaqnya sultan sulu da..ehh apesal banyak sangat klon? haha.. 


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^