Nuffnang Ads

Monday, February 18, 2013

Hang Out Kat Penang Jap

Haritu kakak aku ajak pi penang..sajela nak pi tengok adik aku,dina yang dok practical kat sana.. Dina practical kat bayview hotel..dia amik kos hotel management and catering kat politeknik..sem 4 dah skrg..kakak aku ni jenis yang busy body  caring cikit. apa yang adik2 dia wat mesti dia nak pantau hehe...so kitorang pon decide nak pi lawat la tempat tinggal dina tuh..kitorang pegi dua hari je..

Kitorang pergi bertiga, aku, kak aku and adik laki aku memandangkan kitorang je yang cuti hehe..mak aku tanak ikut sebab banyak keja..Selelum gerak aku ajak depa breakfast kat kedai cina feveret aku kat kangaq tuhh.. dulu masa zaman sekolah asrama, tiap kali outing aku selalu lepak sini..nacit goreng dia mmg boleh nangis hehe..walaupon kedai cina tapi halal la..tukang masak pon islam,,

nasi goreng siamm nom nom ayam tu sedap tol

time breakfast
Yang excited tu nak naik feri je hehe..actually boleh je nak lalu thru jambatan pulau pinang tapi aku lagi suka naik feri..murah and besh tengok laut...kereta and moto boleh je bawak naik atas fery ni..biasala kalo orang nak jimat minyak kete naikla fery..dah boleh tido jap skali hehe...

gamba atas fery..mesti tak nampak macam atas fery kan? hehe

gambaq kasut. ini semua poyo hahaha
Then bila sampai sana bajet boleh la dok hotel bayview tempat dina keja tuh rupanya dia book motel bajet je kat kitorang haha kedekutz betoi..tapi motel tu dekat je la dengan rumah sewa dia..nak tumpang rumah dia dah penuh takkan nak myibuk plak kan hehe...Then malam tu kuaq makan kat padang kota..tu la motif kami sebenaqnya.MAKAN...hehehehe

dok bergosip ngan dina pasai housemate dia...

kitorang lima beradik..er actually 4 je yang tudung hitam,mashitah tu aku edit la kasi ada dalam gambar nanti dia sedih plak dia sorang takda hahaha... komfem la dia jeles sapa suruh tak balik cuti...

ahh tengok gambar ni meleleh ayaq liuq..udang besaqqq tu..nak lagiiii

Lepas makan gi lepak jap kat tepi tembok padang kota tuh..belakang tu laut hehe...sajela cuci mate tengok orang ramai kat situ..and cuci mata tengok orang dating and drama hari valentine haha..harini 14 Feb so memang banyak laa kapel2 berdrama kat sini..yang takleh belah tu ada akak tu dok paksa adik aku beli bunga ros layu dia...konon leh kasi kat gf..chehh..hurm pukul 1 lebey baru balik motel hee..
posing pondan from adik aku hakhak
another posing gedik pondan hakhak kakak aku tanak join..


Siap nak pi jalan2..sejak balik cuti sem baru kali ni aku conteng eyeliner ngan tempek giffarine..padahal nak pi breakfast kat kedai anne' je pon...


Dina ajak breakfast kat kedai anne'.. anne' tu kena pronounce gaya sebutan yennadey..haha baru betoi..dina memang selalu makan kedai ni..leh sembang2 ngan anne' tu katanya..

aku rasa macam kiut ja amik gambaq stail gigit hujung sudu camtu hahaha...hampa rasa kiut dak? ka nampak macam orang lapaq? ka nak bagi penampaq? hahak ape2 jelah asalkan aku rasa kiut..

Kat depan prangin mall..amik gambaq bajet2 candid and nampak flawless ah gitu..haha...aku tak beli apa pon time shopping...kitorang kakak2 yang mithali hanya belanja adik2 je..baju adik laki aku pakai di atas baru je beli kat 1st avenue sebelah tu..jakun betol lepas beli terus pi toilet tukaq..price tag pon dok ada lagi tu kalaw hampa perasan la..urm memangla tak perasan sebab dok dalam baju dia tu hehe..kitorang pusing2 dekat sini je sebab petang tu diena dah nak kena masuk kerja...

time ni bajet nak pi makan kat sushi king la kan tapi kakak aku telah meragui keharamam and kehalalan nya..samala dina dia pon turut meragui sebab dina ada belajar halal practice.. so macam2 la hujah nya..hehe so kitorang pon makan kat warung sushi je yang diyakini halal setelah menyoal siasat staff kat situ..hehe

at warung sushi

ni feveret aku..wassabeyyy...adik aku tak penah makan...dia calit sikit dia cakap xda rasa apa...so aku cakap kena amik banyak2 baru ada rasa..haha lepas amik banyak memang mengelupur budak tu kahkah...berasaappp...

nak guna chopstik pon menggeletar hahaha
macam sweet kapel dak? hahak

hampa tengok la makan sushi punya pasai memang jadi macam ni..kalo gigit2 nanti terburai sushi tu...ni tak makan onigiri(nasi kepal) lagi, kalo makan seketul terus tataw la camna mulut aku hehe

Tengok wayang cerita hansel and gretel..mula2 kakak aku tanak tengok sebab kat poster ada gamba witch, weapon, darkness bagai..dia cakap dia takot tengok movie bunuh2 and ganas2...dia nak tengok kerat 14 sebab ada aaron aziz...hello cik kak abis hang taw ka kerat 14 tu cerita macam mana?? aku bagi taw la kerat 14 ni macam cerita mona fendy yang kena kerat 18 tuhh... ha terus dia 'gulp' and agree to watch hansel and gretel yang ternyata sangat beshhhhh...

Lepas tu makan lagi..ktrg makan teochew cendol and laksa penang..aku makan Cheong Fun..sedapp ouh...kalo sapa penah makan teochew cendol memang sedap ah...lagi sedap dari cendol fatinnaz corner yang femes kat perlis..hehe








Then hantar dina pergi kerja..lepas tu kitorang pon balik laa...nak ferry lagi..weee...syok bleh nak ferry sampai boleh berangan nak wat wedding atas ferry neh...yelah nak wat wedding atas cruise takot tak mampu..ferry tambang gak jadi pilihan haha..berangan je lebih...


Thats all..bye bye...


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Saturday, February 16, 2013

Examination Result #3

Assalamualaikum..

Semalam aku pegi jalan2 kat penang ngan adek beradik aku hehe..lupa terus kot result keluar 15hb..huhu..actually ingat tapi masa cuti ni aku tak amik taw tarikh sebab aku nak menghayati cuti sem sepuas2 nya...nasib baik la memember anto mecej tnya result pagi tadi..hehe

Tapi aku tanak check sebab first tadak internet. second tanak bagi spoil mood masa nak berlibur ngan depa hehe..mana la taw kot ada fail kan teros tak lalu nak makan...
ni gambar smlm kat padang kota..abaikan pose tu yer kahkah
Oh ye bawah ni exam result untuk semester 3 pengajian aku..baru je check..baru sangatt sebab baru sampai rumah...ingat nak tido dulu sebab letih kot tapi umi aku tak sabaq2 suh check..mula2 aku nak suruh umi je tolong checkan tapiii umi nak on laptop pon tak reti kehkehkeh... :P

Hurm tapi sedih la sebab umi expect aku dapat dekan..huuuu...ala umiii nanti ur daughter will make it to the dean list...ada lagi 5 sem huhu...
Ni dia result..merosot gak la..tapi syukur sangat2 takda G suma LU ja hehe..aku memang rasa nak fail dah determinate huuu...syukur lulus walaupon ataih pagaq :P.. tak sanggup la hoii nak merepeat peat peat peat peat peat..eh salina gomeh plak.. tapi kann yang geram tuh hydraulics ngan materials.. pasaipaaa aku tak dapat A?? T_T aku siap dok wat riak kat roomate aku, ayu ngn ilya yang aku komfem dapat A.tudia la dok wat over confident leh hehehehe..

Ape pon macam biasa azam untuk sem depan nak dapat 4flat hehe..okay bye~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, February 13, 2013

SUKSIS #3 (Kem Tahunan Gunung Datuk)

*entry terperam

Banyaknya entry terperam hehe..ni bukti pemalas update :P Okay so aku nak cerita pasal kem tahunan suksis uitm hehehe...masa ni kitorang junior lagi and this is our first kem tahunan :).. Kem ni kat Gunung Datuk negeri 9...diadakan around februari 2012... lama dah..dah setahun dah hehe..masa ni cuti sem..baru lepas final exam..besh gila rasa aku telah wat sesuatu yang berfaedah semasa cuti sem hehe...


dalam bas semasa bertolak...tak leh belah moto lc pon join sekali hehe...actually ni moto
driver bas..dia nak kena balik awal sebab ada hal..

sesampai di tapak perkhemahan..apa lagi pasang khemah lerrr


baru first day dah ada yang surrender..ni salah sorang anggota skuad aku...dia ni lemah cikit..huhu


first night..bahagi kumpulan..pecah2 ais...and macam biasalah..cipta nama kumpulan..logo kumpulan..motto dan yang
sewaktu dengannya..ala macam standard kem la kann...ni kumpulan aku cemut meyah hihihihi...kecil2 berapi..aumm..


ni aktivi perang...kena cari base sendiri..kena buat strategi la untuk perang..pakai daun2 untuk camouflage la kann.. pastu weapon kitorang peluru kertas celup water colour haha nak wat cam paintball takda bajet..hihi...so susun pertahanan..hantar
risikan bagai la..memang syok la hehehe   




ni lepas game perang...grup aku kena denda..dok ralik perang tak sedar bendera kumpulan hilang..tu la
bendera yang ada gambar semut merah tu la...hohoho...pegawai amik..huwaa...adala 2 3 kumpulan yang kena rendam sebab
tak jaga amanah panji2 tuu..ha ko jangan main2 dengan bendera tu..walaupon kain putih conteng ngan marker pen ja ponn
rasa sedih and geram kot bila kena amik...


so this is another activity there..hiking! kitorang naik gunung datuk..semput jugakla 900meter ++
memang seronot cangat taw...setiap kumpulan kena bawa nasi and air untuk makan atas puncak sana..
so gilir2 la antara grup members untuk galas..turn aku galas pulak tak sampai 5 minit haha pastu pass kat
budak laki...haha lembik! 



team aku cemut meyah yeahh...ni masa checkpoint rehat tapi kitorang tak rehat pon...berenti amik gambaq ja haha..
okay tipu..rehat gak laa..hihi



ada jugak aktiviti kemasyarakatan kat sana..kitorang beramah mesra dengan penduduk kampung kat masjid
sembahyang jemaah, baca yasin and makan malam sama2..hehe..baju pepel tu aku la mata tak larat nak celik huu..

acara mara lasak...lari berkumpulan sejauh beberapa kilometer ntah... dekat checkpoint ada tugasan..
depends on pegawai kat checkpoint tu la...kalo mereka jenis strict memang tak lepas ko dari checkpoint haha...
Alhamdullilah la group aku selamat sampai..walaupon catatan masa tak memuaskan..sebab aku..pancit! huks!


aktiviti kemuncak adalah pertandingan kawad..so ni masa practice ni ha..aku jadi skuad
leader dok depan tu tempikk sampai sakit tekak aku ha..hoho.. 


tibanya pertandingan kawad..tudia kemah keming naa..tengok la sapa skuad leader wakakaka
btw kumpulan aku dapat tempat kedua *kembang idong



latihan untuk persembahan malam kebudayaan..grup kitorang dapat dikir barat..

grup aku la ni...aku kat belakang tu dok merapu apa tataw la ngan tak ingat lirik hahaha

persembahan tarian oleh grup yang kena buat tarian..ada 3 main persembahan yang
suma kumpulan kena buat iaitu tarian, boria and dikir barat...sape dapat tarian syok la
leh mekap and pakai lawa2...aku ni memang suka sangat la bab melawa conteng2 muka ni hihihi
tapi dah dapat dikir barat goreng jela hehe



tapi takpe aku rasa cam tetap gojes berpakaian sebegini wakaka
malam persembahan adalah enjoy and santai sangat2..aku makan tak hengat ah..dengan baju melayu nya..sampai ke sudah aku tak tukar baju..rasa hensem sangat hihihi..malam ni jugak ada penyampaian hadiah untuk pertandingan2 yang ada..pastu ada karaoke...aku tak berpeluang 'menyumbang' suara malam tu sebab sakit tekak suara habis guna masa pertandingan kawad huhuhuhu..rugi btol aku nak nyanyiiii *hentak kaki

esoknnya last day hari penutupan..vip2 pegawai polis kawasan ni datang la untuk majlis penutup ni..masa ni aku tak masuk detachment sebab jadi tukang bawak sijil hihihi...bukan ape..aku demam kot..tak kan nak masuk baris..kang pitam caner? haaa :P




last day..nak balik dahhh

persembahan seni mempertahankan diri oleh senior2 semasa majlis penutupan



selepas acara penutup kitorang berbaris untuk memberi hormat kepada pegawai polis yang datang tu


sorakan semangat SUKSIS Uitm Shah Alam


yeahhh sangat yang dinantikan..nak balik dohhh..bye bye gunung datuk~


gambar kenangan untuk masuk frame hihi

sampai sini saje..
will update more about suksis's activities...
bye~
Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^