Nuffnang Ads

Friday, November 30, 2012

FUUU Comic #6


Comic by me : MALANG


Comic by me : BABY PUKE


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, November 28, 2012

Syaza Datang Shah Alam

Assalamualaikum...

Haritu kan, syaza merangkap BFF aku merangkap juga president
pondan Perak telah datang menumpang kasih kat shah alam ni hahak..dia dok 
umah sewa ilya..takkan nak dok kolej teratai bunga indah aku ni plak kan..kang tak pepasal kena
join aku turun rokol hahah..sempatla kitorang bertiga dating jap..aku dating kejap2 je
dengan depa sebab aku ada kelas la ada test la..juon tu takpelah sebab dia tengah cuti sem..
ilya plak cuti buat sendiri maklumlah dekan fakulti kejuruteraan elektrik tu bapa angkat beliau..

Ada suatu malam aku sempat lepak pakli jap ngan mereka..cadangnya depa nak ajak pi
uptown malam tuh tapi aku takbleh join sebab aku tak boleh balik lewat sebab aku dok 
kolej plus aku nak kena study untuk test engineering quantities tatkala tuh.

Masa kat pakli kitorang ternampak spesies syaza...cantik gila..tinggi..body mengiurkan..
kulit flawless..tapi suara FAIL! haha... syaza got jealous of her beauty.eh! his.


lepas aku terpaksa balik , depa pi uptown berdua cis cis mentang2 aku ada test..


syaza cool je tapi ilya muka cuak habis..ceh ngan tikus tu pon takot haha

Esoknya baru aku ada chance berjimba jap ngan depa..pi setia city nak makan kat seoul garden punya pasal..Alhamdullilah la kebetulan tenuk tu pon xda kelas pada hari rabu sem ni...so sesuai sangat lah nyer pun...kitorang pi dengan misi nak makan sampai koma je...oh ye tenuk tu adalah ilya..tu memang nama manja beliau sejak sekolah hihi...

inilah tenuk tersebut hehehe
aku memang  failed guna chopstick! T_T guane nak jadi yoona snsd neyhh..huhu

hat nie pose ape tataaw letak daging kat mata camtu haha

ahhh cute nyewwww duckface aku >_<





ce tengok gigi ilya..kat tengah2 tu la selalu lekat daging hahahaha

ULTIMATE pondan pose!! kahkah

suasana hepy la katakannn dengan dok gelak2

anyonyonyonyo

gambar je banyakkk...maaf ye diatas lambakan gambaq..bukan pa aku malas nak pilih2 sangat
main letak je gambar2 huhuhuhu....ah eksperesi ilya ULTIMATE cute!!!! tenuk paling cute dalam alam semesta hehe...




heavennn leh tibai aircream honey dew ngan kelape laut


hat ni memang besh.. KIMCHII~ ahh jakun bebenor first time makan kimchi...aku letak la
carrot to sebab aku mmg suka makan carrot mentah...sedap gak kimchi nie weyy..barula lengkap elemen korea dalam diri aku hakhakhak...

snap picture in toilet time!!!! sooo girls haha

lepas makan tu kitorang beli tingkap jap kat mall tuh..time tuh xda orang sangat..hari rabu..
maybe weekdays yg ramai...rasa cam nak wat runningman plak uh dalam setia city
mall tu..lenggang cangat takda orang pun..hukhukhuk..biasala mall baruw..hurmm
kejap je syaza kat shah alam lepas tu dia dah nak kena balik perak...apepon hepi
sebab syaza datang sini..maklumlaa rinduuu..ha ha ha...hurmm bila lagi nak leh 
jumpa ramai2 tatawla..ayam(atie) sekoq tu lagi la, lama gila kot x jumpa..huhu,,,

lastly..sorry kalaw aku melazer bahan kawan2 aku dalam blog tak kira la sape..
hehehe..bukannya aku tak sengaja tapi memang sengaja pon..hahaha..okaylah..bye :P

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Sunday, November 25, 2012

Makan at Seoul Garden

Assalamualaikum..

Nak cerita la kan..gepren2 kelas aku ni kan, kitorang ade 
makan besar pada hari jumaat..macam mana tu makan besar? urmm 
first, means makan sedap2 and kenyang2 sampai puas hati..
second, means makan-makan untuk orang-orang besar.. #eh
third, takda dah...dua tu je maksud makan besar pada hari jumaat..ha ha ha
selalunya kitorang pegi restoran Pecal Lele kat padang jawa tuhh..sedappp ngat nacit 
ngan ayum dia..lele tu means bila makan kat situ air liur korang mesti melele..hahak
eh tipu je.lele is ikan keli..tapi haritu kitorang terasa jemu plak pecal lele so pi la seoul garden..

aku nek keta ngan gemss cuma ney hakhak


beza gila aku ngan gee..aku gelak gee makan,aku bising gee makan...aku makan gee makan.. hehek

sopan kan aku? beza gila ngan mia..hakhak

see...masih lagi bersopan.. ^^

muka seruis ja sumaa

nampak je senyum cute padahal dalam mulut masing2 penuh makanan dok tengah kunyah tapi stop jap sebab amik gambaq




besh kottt makan kat sini...satu kepala rm28.00 selepas diskaun kad pelajar..then leh makan apa sahaja sesuka hati sebanyak mana pon sampai koma pon takpa..takdak sapa nak marah..nak gelak and bising sesuka hati pon xpa..hehe...paling syok korean beef dia..bakar..fehh mouth watering...kitorang makan haritu ada kot dalam sekor lembu tumbang..hahak



omnomnomnomnom

muka beriman gepreng2 akuhhh

suma nak eksyen ngan spec mia haha


masa aku tengak busy cherry berry depa bizi dok camwhore tapi paling tak tahan angah nyer duckface
bapakkkk cute gilerr weyhhh..muahh

masa ni pon aku dok bisnes tak habeh lagi..so depa pon asal jumpa cermin snap hehe

hat ni dok wat teruja boleh jumpa gambar anak dia

gorjes khen kitorang? khen? khen?

syes tak bohong setiap cermin yang ada kat toilet depa snap haha

ada sapa nampak hantu pocong dak???? arghh... toilet berhantu

Pada hari tu semua telah kenyang mentekedarah di situ..
pasti pergi lagi andainya ada masa and uang..hikhikhik...
cuma aku kempunan kimchi la..siot habis plak tyme tu...baru 
nak bajet snap picture makan kimchi guna chopstick sambil wat muka
cute umpana yoona snsd ahak ahak..takpelah lain kali lahhh...
hee love all my gefren...masa ni sorang takdak iaitu hajar azman..
dia tak join sebab dia demam kura-kura,,huhu..
okaylah nak cerita tu je..tata

p/s : lately internet kolej aku SUCKSSSS..jarang leh online T_T... ni pon pakai bokban ayu


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tuesday, November 20, 2012

Zero To Hero Herbalife

Assalamualaikum..

Balik dari Gambang haritu ingat nak update laju2
tapi internet wat hal plak..tampar laju2 kunk..so skang bawu leh nak update yeayyy~

Aku join seminar herbalife kat Bukit Gambang Resort 17&18 November haritu..
Seronot baq hiang...tak pernah jumpa seminar yang sempoi and happening camni. 
Berfaedah,padat,sendat,berisi.mantap habiss ahh..aku gi sana ngan adik2 aku dua orang 
ni ha..belah kiri tuh 16tahun belah kanan 18 tahun belajar kat UIA.

Add caption
Actually yang join herbalife ni adik pompuan aku, mashitah.. Dia baru je jadi Herbalife Wellness Coach dalam 3 bulan kot..dia la dok ajak kitorang pegi event ni..aku pernah pergi sekali Herbalife Success Training Seminar kat SACC bulan lepas..memang teruja gila ah sebab tu aku nak pergi zero2hero kali ni sebab aku nak belajar lebih mendalam pasal herbalife..



ramai gila orang dalam 3500 orang lebih yang join

speaker herbalife femes kalah artis beb..suma orang berebut amik tandatangan termasuk adik aku haha
ni gambar daripada kamera murah aku...huduh siot..kamera letak filem berjela tu
lagi elok kan gambaq dia.tapi aku suka gambar ni sebab ada gambar Ibu Damean speaker dari
Indonesia.. Ibu damean ni salah sorang president team herbalife kat indonesia..
umor dia 50lebih tapi awet muda siotttt....sebab apa? sebab herbalife laaa...huhu

trademark ibu damean paling syok adalah "Luarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrbiasa" and "Apa Boleh Buat"
kahkahkah sumpah aku gelak setan bila teringat...sepanjang ibu damean cakap memang
nak putus usus besar aku asik dok gelak je...aku mmg tak control dah sebab suma orang macam tuh hahahaha...

aku ngan adik2 aku dok tempat tengah2 sebab tu tak nampak jelas sebab kitorang
daftar lambat sikit..masa kitorang masuk dewan dah penuh tempat depan..dah la depa 
jenis tanda tempat satu row kerusi baq hang...sapa mai satu kampung ha tandala utk 1 kampung.
tapi nasib ada screen besar..syes untung sapa dok depan stage..speaker2 herbalife
kalo cakap memang semangatkalo hang pi event herbalife sumpah release tension... 

Seumur aku first time aku jumpa golongan yang sangat luar biasa... aku tak sabar 
nak jadi a part of the team...apa yang luar biasanya??? tak taw nak habaq..kalo aku cerita 
pon bukan hampa nak faham...hampa kena experience sendiri...kena pegi sendiri event herbalife..
tapi aku nak cerita jugak apa yang luarbiasa pasal event herbalife n herbalife sndri~

  1. Speaker2 yang luar biasa..semangat depa kuar biasa..kata2 depa luarbiasa.. kalo speaker2 ni jadi lecture aku,komfem aku dapat 5flat beb..memang tak kan tido dengar depa cakap..
  2. Hampa akan dengar cerita2 yang menyentuh hati bagaimana orang2 dalam herbalife bangkit dan merubah hidup depa.
  3. Bila ada music secara otomatik suma akan tepuk tangan ikut beat musik macam jadi penyakit dah..
  4. Suma orang berlari2 nak amik tandatangan speaker2 yang luarbiasa tersebut..padahal mereka bukan artis...kenapa? sebab mereka adalah orang2 yang luarbiasa dalam herbalife
  5. Hampa akan diperkenalkan dengan produk2 Herbalife yang luarbiasa..sebelum ni aku hanya taw herbalife ni produk nak kuruskan badan je.Rupa2nya banyak lagi produk yang LUARRRRBIASAAA.
  6. Cara bercakap ngan attitude orang yang buat Herbalife ni luarbiasa sangat..
  7. Muka orang2 yang consume produk herbalife ceria and berseri2...ini mmg sangat luarbiasa...ni memang kenyataan..hampa akan nampak kalo pi event and jumpa dorang.. body takyah kata la suma body memang lawa...depa macam ada satu aura yang luarbiasa...
  8. Pendapatan orang yang wat bisnes ni secara telus mmg luar biasa
  9. Herbalife bisnes yang telus and penuh dengan etika..seriesly...sebabtu herbalife bertahan sampai sekarang..dah berpuluh-puluh tahun dah..and termasuk Malaysia, kira ada lebih kurang 86 negara yang ada Herbalife..
Sebenarnya banyak lagi yang aku boleh cerita pasal Herbalife..kalo sapa2 berminat nak tahu apa itu herbalife leh tunggu update aku selepas ini sebab lepas ni aku akan banyak bercerita pasal herbalife..huhu...sebenarnya zero2hero dah bukak sebelah mata aku tentang herbalife..insyaAllah aku akan terus ikot event herbalife kalo ada masa..aku nak penuhkan ilmu di dada.. 

Kalaw hampa pi event, bukan takat dapat ilmu pasal herbalife tapi banyak lagi yang hampa akan dapat..contohnya nak bergaul and berkomunikasi dengan orang, cara berbisnes, tips kejayaan, motivasi, cara hidup sihat, halangan dalam hidup and macam2 lagi pasal benda yang boleh membantu dalam kehidupan and mematangkan pemikiran..nama pon herbaLIFE.
Buktinya ada sikit..hampa perasan dak cara aku tulis blog kali ni bukan main beretika and penuh dengan kesopanan and kesusilaan? hahahahahahahah ni la penangan Herbalife!!! Luarrrrrbiasaaaa
Aku harap lepas ni banyak benda lagi yang aku boleh berubah..huhuhuhu


Oh ye nak tayang gambar jap ah...haritu ada dinner bertemakan Black Diamond..
Sebab tu pakaian suma kelaammmm je tapi yang penting aura herbalife menampakkan
suma yang ada malam tu bersewri-sewri nyahhh..ahakkss
mamat, mashitah ngan hanim

meja kitorang...sedappp kenyang kedarah malam ni


tiga beradik

gambar feveret akuh ngan mamat

tiga gadis ayu...kecuali kat kiri sekali..ayu ke dak wey??? hakhakhak ayu la kannn? :P

3 gadis yang tak pernah kenal mengenali antara satu sama lain...tapi sebab adik aku punya nak capub (cari publisiti) ajak
dia orang girl ni yang kebetulan shawl sama ngan dia ajak tangkap gambaq hahak...okay and depa ni femes seketika sebab
sumaorang tetiba kumpul dok tengok and amik gambaq depa yang luarbiasa ni hahahaha

dua2 umor 16 tahun..kira muda la sebab kalo nak start herbalife kena umor 18 tahun tapi depa dua terlebih semangat..hhuhu..tak pepasal kena kenen2..hehe

ni paan..dia dah lama gakla wat herbalife.. paan merangkap senior suksis aku.. thanks paan sebab kasi tumpang kerete..hehe

ni BFF aku syaduss itik tonggek... syadus is the very first person yang introduce herbalife kat aku.. in the future if aku berjaya dengan herbalife, syaduss la org yang akan aku terhutang budi sampai bila2..aminnn

tiga beradik ni lagiiii

us with Dr khadijah, President team herbalife beb..

nyummm makanan sihat

model gigi pelesu..hihik

jakun tol berok dua ekoq ni

ada gaya Wardina saffiyah dok??? hahakkk wakluuu

with nik, hot stuff herbalife merangkap laki syaduss. haha

 Besh sangat dengan herbalife...aku akan series ngan herbalife tak lama lagi...and aku harap kami 5beradik akan wat herbalife sama2 nanti supaya susah senang kami bersama...dengan herbalife kami akan selalu berjumpa...salah satu sebab aku tertarik ngan herbalife sebab aku taw dengan herbalife our family bonding akan jadi lebih strong...

Ni la idola aku.. Haji Allen Peter.. income dia ngan family dia setiap bulan
lebih daripada RM300k aku bajet2..semua atas usaha keras depa selama 6 tahun... and
paling besh pasal family peter ni depa sentiasa bersama susah senang...
bak kata wife dia, semakin depa bizi, semakin rapat depa,
semakin banyak masalah,semakin rapat depa..hope family aku pon sama nanti..
tengok tu bapa ramai dok ada amik tandatangan..adik aku pon sama lari laju la nak p amik sain 

ni baju zero2hero..aku beli sebab cantik and sebab duit baju ni akan disumbangkan kepada anak yatim..so secara tak lansung kira aku bersedekah la kan? dak la bukan nak heboh kata aku sedekah..cuma nak share jeee


ni anak2 yatim yang dijemput khas oleh herbalife..
masa ni depa wat persembahan nyanyi lagu nasyid ape ntah ada lirik
dia camni "oh ayahh oh ibuu, dengarlahh..rintihann dah luahan hatiku yang dahaga kasih..jiwaku rasa tersiksa..ketandusan,,kasihmu" haa masa depa nyanyi part ni berkaca mata aku..sobssss

 Sekian, inilah first entry aku pasal Herbalife yang amazing ini..
banyak lagi yang aku akan cerita...and banyak lagi yang hampa perlu taw...
tunggu taw..ini baru permulaan...ini baru 5% tentang apa sebenarnya herbalife..
huhu..okay..byee~


p/s : hampa baca dak aku dok cerita apa? ke main scroll tgk2 gambar pastu belah..huhuhu


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^