Nuffnang Ads

Sunday, October 14, 2012

FUUU Comic #4



ITS RAINING



 MOUSE


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tuesday, October 9, 2012

Kad Diskaun Siswa

Alhamdullilah tadi dah berjaya amik kad diskaun siswa kat Bangunan Budi Siswa 
uitm..ramai betol orang beratur...macam biasa guna taktik menyelit la sebab nak cepat
hehehe...keji betol kan?

Inilah rupa Kad Diskaun Siswa 1Malaysia yang baru aku amik tadi..
baru lagi..bau kedai lagi haha

Kad ni diberi bertujuan utk mengurangkan kos sara hidup pelajar-pelajar IPTA and IPTS
seluruh negara...ouh thanks kerajaan...aku memang suka benda diskaun..bercahaya mata aku..

Berikut adalah antara barangan yang boleh mendapat potongan diskaun.

B
̲U̲K̲U̲ ̲/̲ ̲A̲L̲A̲T̲ ̲T̲U̲L̲I̲S̲
• Mph Bookstores (10% Off)
• Imlaq Book Centre (10% Off)
• Borders (10% Off)
• Rona (5% - 20% Off)
• Kiang Trading (10% Off)
• Koperasi Dewan Bahasa Dan Pustaka Malaysia Berhad (5% - 15% Off)
• Koperasi Kedai Buku Universiti Malaya Berhad (3% Off)
• Koperasi Universiti Sains Malaysia Berhad (2% - 10% Off)
• K.L Commercial Book Co. (M) Sdn Bhd (10% Off)
• Kmk Resources Sdn. Bhd. (10% Off)


̲K̲E̲L̲E̲N̲G̲K̲A̲P̲A̲N̲ ̲S̲U̲K̲A̲N̲ ̲/̲ ̲P̲E̲R̲A̲L̲A̲T̲A̲N̲ ̲/̲ ̲P̲A̲K̲A̲I̲A̲N̲
• Bata (10% Off)
• Koperasi Keluarga Dato' Haji Hashim Mamat Kuala Terengganu Berhad (10% - 45% Off)
• Texline Lino (5% - 10% Off)
• Prominent Million Sdn Bhd (Mizi Sports) (10% Off)


̲K̲L̲I̲N̲I̲K̲ ̲K̲E̲S̲I̲H̲A̲T̲A̲N̲ ̲/̲ ̲O̲P̲T̲O̲M̲E̲T̲R̲I̲ ̲/̲ ̲C̲E̲R̲M̲I̲N̲ ̲M̲A̲T̲A̲
• Poliklinik An-Nisa' (20% Off)
• Qualitas Health (10% Off)
• Focus Point (20% - 50% Off)
• Menara Optometry (10% - 60% Off)


̲M̲A̲K̲A̲N̲A̲N̲ ̲D̲A̲N̲ ̲M̲I̲N̲U̲M̲A̲N̲
• Kfc (5% Off)
• Daily Fresh (10%)
• A&W (50% Off)
• Coffee Berry (20% Off)
• The Chicken Rice Shop (Student Meal At Rm9.90NETT)
• Restoran Kenny Crab (10% Off)
• Sweet Chat (Rm12.90NETT Meals)
• Legend’s Claypot Briyani House (5% Off)
• Dubu Dubu Seoul Food (Rm16.90NETT Meals)
• My Java Coffee (10% Off)
• Pancake House International (Rm5.++ @ 2PCS Classic Pancake)
• Station One Product (5% Off)
• Gloria Jean’s Coffees (10% Off)
• Bangi Kopitiam (10% Off)


̲P̲E̲N̲G̲I̲N̲A̲P̲A̲N̲ ̲D̲A̲N̲ ̲P̲E̲N̲G̲A̲N̲G̲K̲U̲T̲A̲N̲
• Ancasa Hotels & Resorts (10% Off)
• Tune Hotels Regional Services Sdn Bhd (25% Off)
• Leo Express Hotel (20% Off)
• Koperasi Al-Taqwa Kampung Kisap Langkawi Berhad (2% - 15% Off)
• Koperasi Guru-Guru Melayu Kedah Berhad (15% Off)
• Koperasi Majlis Guru Ugama Menengah Berhad (5% Off)
• Koperasi Melayu Berjawatan Kerajaan Negeri Sembilan Berhad (15% Off)
• Rakyat Travel Sdn. Bhd. (Special Rate)
• Rapid Kl (50% Off)
• Mas (25% Off)
• Firefly (50% Off)


̲S̲A̲L̲U̲N̲ ̲/̲ ̲P̲U̲S̲A̲T̲ ̲/̲ ̲P̲R̲O̲D̲U̲K̲ ̲K̲E̲C̲A̲N̲T̲I̲K̲A̲N̲

• Foot Master (30% Off)
• Paris Hill (30% Off)
• Proactiv (5% Off)
• Clara (10% Off)
• Koperasi Putri Terbilang Malaysia Berhad (5% - 20% Off)

̲P̲R̲O̲D̲U̲K̲ ̲I̲T̲

• Koperasi Celcom Berhad (2% - 5% Off)
• Koperasi Pegawai-Pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Berhad (10% Off)
• Ifamily (15% Off)


L
̲A̲I̲N̲-̲L̲A̲I̲N̲

• Bkz Bikerz (Special Rate)
• Roller Star Arena (10% Off)
• Double Site (10% - 15% Off)
• Koperasi Kakitangan Maktab Kerjasama Malaysia Berhad (2% - 5% Off)
• Koperasi Kolej Kemahiran Tinggi Balik Pulau Berhad (4% Off)
• Mydin (Special Rate)

Sape yang tak dapat sila jeles..kui3
Okay..bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Monday, October 8, 2012

Lip Swap

can you tell which is the real me and nina?





Takde keje aku nih..haha

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Sunday, October 7, 2012

The One Direction Free Ticket Giveaway

Assalamualaikum...

Okay jangan tertipu dengan tajuk di atas..saje nak wat  gempak sikit konon ada OneDirection ada wat giveaway...that menatang giveaway tu is actually a SCAM.
Tadi aku dapat offer giveaway ni thru twitter..memang aku tak percaya la kan..
lagipon aku bukannya buluq sangat ngan onedirection sebab minat sikit ja.. kalo BIGBANG
mungkin goyang la jugak sikit haha...

dan ini terjadi beberapa minit setelah aku tweet bnda ni


so nampak tak permainannya di situ??
aku wat entry ni in case ada sesapa yang bendul pi percaya...
untuk keterangan lanjut teruskan membaca...

************************

Have you been contacted on Twitter or Facebook, and told that you’ve won free tickets to One Direction in concert? Perhaps VIP backstage passes? Before you circle your calendar, you may want to look at the fine print. Let’s take a look at what’s going on here.
Bottom Line:
It’s nothing more than a “rewards” program that is nearly impossible to complete. Keep reading for more details.
The Twitter account I saw today was @Jamarby and the name “1D Ticket Giveaway,” which at that time had sent 22 tweets, all of them promising tickets to a few users at a time. Here are some of their tweets:
  • 2 Tickets for you. You Won
  • Hey Fan You Won some tickets!
  • 1D fan you won!
  • You Won. Grab your One Directlon tickets now

Trying to figure out how to get these tickets entails a rather lengthy wild goose chase.
This Twitter account links to getonedtickets.com on its bio. Clicking on this link will send you to s3-eu-west-1.amazonaws.com/oned/tickets.html. This site tells you that you need to connect with Facebook  in order to claim your free tickets.
Mousing over that Facebook link shows a URL of onedticket.info, but when you click it, it forwards you to a Facebook app called 1D VIP Contest, 1D Ticket Giveaway. You will then be asked if it’s ok for the app to post on your behalf. You should always be very careful letting any app post for you. I really didn’t want to, so in this case I used an old Facebook account  just to see what happened.
After I approved the app, I was sent to prizeplacepalace.com, also apparently associated with onlineprizecentral.com and membersrewards.org. This is where I finally found the answer I was looking for – it’s nothing more than a rewards program. This means you must register and complete several “sponsored” offers, fill out a credit application, and get three friends to complete the entire process.
Don't count on any One Direction tickets from this place
Source:HERE

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, October 3, 2012

SUKSIS #7 (Kawalan kehormatan Majlis Perhimpunan Kor Suksis IPTA Lembah Klang)

Assalamualaikum..
Harini aku free x dak keje sok aku nak update sampai lebam.. haha padahal tulis ciput je gambar je lebih..oh ye entry ni akan ada gambar berjuta lemon.. Haritu suksis uitm terlibat dengan kawalan kehormatan untuk ketua polis negara sempena Majlis Perhimpunan Kor Suksis IPTA Lembah Klang and after that ada Majlis Pelancaran Program Kepolisan Komuniti Kampus (3K) kat DATC..

Tuan hasrul maklum benda ni time cuti sem lagi..Kitorang skuad inter skuad 8 bapak excited la.. kawad senjata kot..dah la tak pernah kawad senjata sebelum ni..tapi yang menyedihkan aku accident time raya and kaki injured teruk..aku risau sangat kot2 takleh nak kawad tapi Alhamdullilah sempat elok time bukak sem..ada la rasa ngilu geli geli sikit time kawad tapi tak sempat nak merasainya sebab lenguh usung M-16 tuh lagi terasa..berat beb.. kitorang masuk sem 10.9 and latihan start from 11.9 smpai 21.9 petang malam.. D-day nya 22hb.. walaupon penat tapi seronotz kowtz...ada sekali tuh pakat menari gangnam style time latihan..lol penyakit betoi..haha

ni gambar masa latihan..
latihan malam..muka ngantukz.. esok tu aku bantai tdo lam klaz..huhu


bila time break tinggal camni senjata tengah panas...bila nak sambung balik latihan hampa bayangkanla kesejukannya..fuhh


semad kot..i likee


time break komfem minah2 nie menggedik amik gmbar termasukla minah hat ditunjuk ngan arrow kaler kunin tu.haha


serius naw muka aku.. "jangan sapa kaco gwa,sapo kaco gwa tembak ngn M-16 neh"
muka wani belah kiri sekali tak leh belah..tiap kali tgk mesti aku hambur gelak setam..sorry wani


M-16 .kau ade? xD


agih senjata time nak mula latihan..

Wlaupun latihan agak teruk..tapi bila memikirkan elaun..wahhh M-16 yang berat tu terasa macam bawak belon ke..kui3..ni plak gambar pada hari kejadianya..semua nampak kacak dan jelita (ehem) sekali dengan uniform..tambah plak pakai mafla (aku panggil napkin) ngan bulu ngn belt putih..fehh hensem sangat..bulu tu yang bulu ayam pakai atas beret tp aku tataw term betul dia eja camna huhu..tengok lah gambar bawah nie..
kalis ta!!



ni pic curik kat fb PDRM..KPN tuh.. 


sesi bermesra dengan KPN and Dato' Sahol..muka i paling gedik nyah



hormat ta!!




hero



pegawai baris..syok oh leh pgang pedang..zasss~



itu pisau tu kitorang panggil benet..salah teknik leh injured tangan.. kalo kena susah nak elok sebab
benet nie berbisa..



masa KPN lalu depan aku, aku menjeling2 beliau..bangge seyh


semadd



ramijoh pon datang..dia suksis UM..syoknya jumpa ramijoh... alkisahnye kann..pada hari itu aku pitam time Tan Sri KPN tengan berucap..malu taktaw nak habaq la...sedih macam nak nangis pown ade... berlatih teruk pitam plak..tataw la nape dah nak pitam kan nak kata ape dah..5 orang termasuk aku kawalan yang pitam.. detachment tak yah kata la ramai nya yang pitam tu leh wat satu platun lain dah hoho... pastukan lepas budak2 kor pertahanan awam yang duty harituh bawak aku g belakang aku pon terjumpala ramijoh...rupanya beliau pon pitamm...wakakaka high 5..
so pada hari itu aku menjadi sedikit femes sebab yelah i kan orang kuat suksis nyah tapi boleh jatuh tetumbang.. owh my pride hurt..sobzz...memang syok la kan kena bahan,,okay foine~ -,-


selepas suma bersurai
 
masuk paper yaw


bawah ni plak koleksi solo hihik


Kalo diberi peluang nak je wat kawalan kehormatan lagi..seronok taw dak..
sesungguhnya wa tak nyesal masuk suksis..okaylah nanti bila2 i update pasal
suksis lagi..bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

FUUU Comic #4

EXAM



QWERTY


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^