Nuffnang Ads

Friday, August 31, 2012

Kronologi Muhammad Sayuthi

Ha ha ha tadi dok sort gambar2 terjumpa gambar lama adik aku..kelakar siot muka dia zaman dolu2.. Ternyata budak laki muka, tinggi, badan.suma cepat berubah..perempuan mostly same je kan?..aku? dari form 1 sampai sekarang sama je..tinggi tak berubah..berat tak berubah...kalo ada pon sekilo dua dok main turun naik jer..ciss..maybe yang bertambah hanya kejelitaan kot.. warghkahkkahkah ohok3..excuse me..


masa baby..aku tadak memory sangat time adik aku baby sebab time ni aku umur aku
dalam 3 or 4 tahun camtu..


5 tahun


7 tahun



11 tahun


12 tahun


13 tahun


13 tahun


14 tahun


15 tahun

LATEST : 16 TAHUN
|
|
|
v
 now dah tinggi dari aku..kuaq ngn dia mesti orang ingat boyfren ha ha
Sapa berkenan habaq mai...kbai~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

FUUU Comic #2


DOTA


AISKRIM
COMIC BY : Dayah Jelita


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Sunday, August 26, 2012

Iftar Collections

Takde gambar nak update pasal raya..so aku update pasal puase ajelah..huhu
Sepanjang bulan Ramadhan haritu banyak kali jugakla bukak posa kat luar..ada yang aku snap gambar ada yang tak sebab terlalu focus mentekedarah kui3...so aku cite kat mana yang sempat snap gambar jelahh..huhuk

SM Sains Tuanku Syed Putra
Mak aku dapat jemputan bukak posa kat sekolah sebab dia ahli PIBG..so aku teman la..leh jumpa cikgu2 and junior2 ngan adik keparat aku haha...
nie ha budak tuh hehehe...

Sonok leh jumpa cecikgu suma...tapi ada jugak cikgu yang panggil aku sakinah...tu kakak aku lah.. taw la dulu kakak aku student contoh aku plak student honaq..mana nak ingat student cam aku haha...takpe cikgu tak ingat kita takpe asalkan kita ingat cikgu..betui dak?

Yang penting aku femes di kalangan junior wakaka~

akma..salah sorang junior yang baik dan cantik mcm aku..eh!


antara junior2 yg aku sempat jumpa sebab depa nie prefects so depa makan meja depan dekat ngan meja aku..aku makan semeja ngan cikgu2...dulu kemain benci dining hall skolah aku skang rindu plak..kekeke

dalam surau yang baru dibina kat skolah...jeles tol zaman aku dulu takdak surau cantik camni... ada pon surau dekat tingkat 4 hostel..bilik aku plak ground floor..so memang rrrajinnn la kan aku naik surau...okay alasan~


Restoran Andaman
Pegi ngan ieka masa dia balik perlis kejap untuk ujian MUET...


jiwa aku memang jiwa orang siam kot...memang aku tataw nak makan benda lain selain TOMNYUM NYUM NYUM! hehehehe..puah~

Mai Cafe
Dua kali aku bukak posa sini sebab apa yang ada sini suma beshh gilaa kot..aku memang suka tempat yang workers suma guys..first bleh cuci mata hahak..second guys wat kerja bagus..kalaw pekerja pompuan leceh depa bukan reti nak layan customer elok2..bukan nak kata la tapi banyak dah aku dok jumpa macam tu..and lagipon nampak cool je kan kalo suma pekerja laki..

First aku bukak posa sini sebab teman adik aku ngan gepren dia..then reunion bukak posa bebudak batch akuh..




Restoran Yasmeen
Bukak posa ngn Syaduss, Ieka, Aby, Apit ngan memember dia dak sport rec uitm arau..bising gila kot kedai mamak la katakan..tapi syiok...and aku syiok sebab terjumpa cikgu kesayangan aku kat sini iaitu cikgu yuseghi <3<3




Pizza Hut
Last day posa aku bukak posa dengan my love kat sini...hikhikhik..(gelak gedik)


try set ramadan pehh nampak macam sedap siyotttt apanama ntah seri kasturi camtulah

dapat2 rupa camni huduh bebenor..ciss memang dasar..laut.. betul.. biasalah iklan memang
camtu..huhu..nasib baik sedap hihihi...

Okay bye tunggu Ramadhan next year plak..i love ramadhan sebab makanan tersangat nikmat pada bulan yang mulya ini.. :)


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Saturday, August 25, 2012

FUUU Comic #1

Disebabkan aku nak delete gambar2 ni dalam facebook aku so aku upload kat blog jelah...
Ni semua karya bangang aku...lukis pakai paint time takde keje kui3..

-PARKING-



-PUASA-


akan menyusul lagi.......


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tuesday, August 21, 2012

Aku Accident Part 2

Okay aku accident lagi..kalini edisi raya =,=!

sebelum kejadian

Baru je seminggu aku eksident haritu..luka haritu baru je kering...tup2 eksident pulakkk..adehh sudah jatuh ditimpa tangga tercucuk selumbar..hurmm..kejadian masa raya first..aku baru balik beraya dari umah ieka..aku nek moto dengan adik aku,diena..but this time not my fault..tak kan la aku nak bawak loq laq lagi baru ja excident..aku punyala berhati-hati..on the way balik rumah tu ada budak ni tiba-tiba main belok je dengan tak bagi signal..main redah je..aku pon terlanggar la tak sempat nak elak..dah la takde lesen helmet pon tak pakai..budak form 1...lepas2 aku jatuh terseret tu...aku terus bangun tak sedar pon ada luka terus aku sound budak tu bawak moto macam apa lagi...

Budak tu punya gabra nangis2 mintak maaf kat aku..dia merayu jangan bagitahu parents dia...then aku dah start pening aku suruh dia call parents dia..then orang ramai mula kerumun..depa tolong angkat dua bijik moto dok tergolek tengah jalanraya...adik aku plak nangis tepi jalan sebab sakit..masa tu aku perasan kaki ngn tangan aku kuar darah meleleh dah...aku dok tepi jalan and call mak aku..kitorang nak balik kampung sebenarnya petang tu..hurmm kansel la dah jadi camni...then parents budak tu datang..rumah dia dekat je...orang yang berhimpun kat situ tolong angkat aku dengan diena masuk kereta...on the way pi hospital tahan jelah sakit dalam kereta.. mak aku yang baru sampai satu kereta follow kereta pakcik tuh...dah la dia singgah isi minyak..aduhh tahan jelah..dekat 40minit jugakkla baru sampai hospital...

Sampai2 tu fuhh meriahh kot unit kecemasan macam ada rumah terbuka...semua berbaju raya...ramai jugak yang accident raya first macam ni..mostly accident motor..lelaki yang ramai tuh...bukan ape yang meriahtu family and sedara2 mangsa la.


Sampai2 staff tu balut dulu then cucuk kancing gigi kat bahu kitorang then tunggu giliran untuk jumpa doctor..

adik aku macam trauma sebab terkejut kot..dia tak pernah accident..dia luka kat bahu and lutut..

sementara tunggu turn..lama jugakla tunggu sebab ramai orang...adik2 aku asik snap gambar je..
dia cakap alaa hang mesti nak update blog kan?? -,- 

Baju aku koyak kat belakang berlubang..kat pinggang pon koyak..memang tak leh pakai dah..sedeyh tol..adik aku plak pakai baju aku sebab baju raya dia pakai balik kampung..untungla baju raya dia tak rosak..dua2 pasang baju aku terpaksa buang..baju purple tu actually aku beli kat kakak aku..tapi sebab baju raya aku tak siap lagi so dia bagi pinjam dulu...sayang tol kakak aku pon tak sempat pakai lagi :( hurm masa kat sini jugak pakwe adik aku datang..selama ni dia nak sorok sangat pakwe dia..now semua dah kenal..muka dia memang nampak sangat risau..
muka risau bf adik aku


muka risau mad ngn kakak aku


muka ceria adik-adik aku..cehhh -,-

Hurm then kitorang kena panggil masuk dalam..aku dah berdebar-debar dah takut kena jahit..doktor tu tekan2 tempat luka aku arghh memang sakit sangat..dia nak check ada patah ke tak...seluruh badan dia tekan2..then aku kena x-ray siku..adik aku plak pengsan masa nak x-ray..bonus bibir pecah, muntah and siap terkencing..suma risau sangat...luka dia tak sempat cuci lagi...bila dia sedar dia tak ingat apa yang terjadi..dia hairan napa dia ada kat hospital...suma risau kat dia sebab dia kena tahan wad... aku plak kena proceed gi cuci luka...

cuci luka ni la saat paling seksa sekali..first dorang dok cakap pasal siku aku  yang berlubang tu..doktor cina tu suruh jahit tapi dorang cakap takleh sebab skin loss..lagi pon kat siku kalaw jahit nanti mudah tercabut stitches tuh...yang tak tahan tu dia tekan2 and korek2 lubang tu...ssssss....sakit ngat...pastu masa cuci luka dia tonyoh zapp zapp camtu sebab nak buang kotor tar jalan yang dok melekat kat kulit aku..masa cuci tu aku menggelupur la haii...sampai doctor tu pening ngan aku..dorang gelak2 siap..dia tanya umur berapa..aku gtaw la 20..then dia cakap la besaq dah pon menggelupur macam budak kecik.. aku tahan je nak nangis.. aku mintak nak cuci sendiri dia tak bagi..huhu...dia cucuk punggung aku sebab aku macam tak tahan sangat...then proceed zapp zapp tonyoh luka..takde efek pon cucuk ubat tahan sakit tu...masa cuci kat kaki ter tertendang-tendang aku..huhu...dah tak tahan sangat aku suruh dia stop...aku cakap taknak cuci dah..then dia letak iodine..dorang bising2 la jugak sebab ramai patient lagi aku plak dok merengek..dorang cakap sakit ni sikit je...sakit beranak nanti lagi berganda-ganda..then i was like GULP!! huhu...aku tak bagi tahu ada lagi luka kat pinggang huhu..tak sanggup dah aku...lepas tu pegi jumpa doctor amik ubat suma...syukur takde patah ape2...hurmm

then pergi wad tengok adik aku yang tengah mereng tuh..huhu..doktor ru tanya macam2 dia jawab macam orang tak betul je...kesian sangat tengok pakwe dia..mundar mandir je..dia segan kot dengan family kitorang sebab tak pernah jumpa,,,nsib baik aku kenal sebab diena pernah cerita kat aku..time tu bf aku la teman and sembang dengan dia...bf aku bleh plak dok gelak2 wat lawak cara dia lah..huhu...nseb baik la dia ada takde la suma orang stress sangat..pastu member aku ieka ngn atie datang melawat..kira beraya kat hospital la seharian huhuhu...jiran-jiran pon datang tengok...terharu aku..huhukk..

family budak yang terlibat tu pon datang..dorang tunggu sampai suma settle..kesian pulak aku tengok..muka memang risau takut kitorang jadi apa2...dorang tinggalkan anak dorang kat rumah sebab nak tengok kitorang...segala nenek tokwan cucu sedara-mara dorang suma datang..betapa baiknya keluarga nie..dorang nak tolong repair moto aku...bagi duit lagi beli baju baru helmet baru...suma dorang tolong settlekan...yelah kalo jadi kes polis habisla dorang budak tu ape satu pon takde...lagipon aku pon takdala nak report polis..bukan boleh ape..sakit bukan nak hilang pon..lagi pon melayu-sama melayu...boleh settle cara baik...\
bukan ape cina yang aku langgar haritu report polis kot! geram giler aku padahal kitorang dah settle baik2.. gamak dia report polis...nak claim insurans la tuh padahal bukan luka teruk pon..dasar cina anjing...aku bukan  nak kutuk kaum cina tapi aku nak kutuk apek tu sorang jelah...sombong sangat..27.8 ni aku kena pergi balai settle kes dulu...adehh macam2..

nie pon aku takleh jalan sebab kaki aku bengkak..pijak je sakit sampai ke otak..huhuhu..doakan aku cepat sembuh..aku tak suka susahkan orang...sekarang nie memang terpaksa susahkan orang...nasib baik kakak aku nie memahami dia banyak tolong..ikat rambut,pakai baju suma dia buat sebab lutut kiri aku takleh bengkokkan..kaki kanan plak takleh menapak...tangan kiri takleh genggam...siku kanan takleh bengkok...suma cukup pakej penyiksaan kaki dan tangan aku :(


                        lutut kiri                           tangan kiri(gunting kasi kuar darah je

kaki kanan :(

siku n pinggang  :(
Raya yang tak besh dalam sejarah :( bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tuesday, August 7, 2012

Aku Accident

Assalamualaikum...

Tadi on the way balik dari kedai ayaq nyok aku EKSIDENT!!!! Sejak aku reti naik motor dari darjah 6 ni la FIRST time aku jatuh moto dengan penuh kemaluan and kesakitan. Dah la aku langgar orabg :( Tadi aku bawak motor lawan arah belah kanan sebab aku nak pi isi minyak and malas nak U-turn sebab jauh.. Agak laju la aku bawak sebab masa tu dah pukul 7..nak kejar masa balik umah bukak posa..dari tempat tu (Behor Temak) amik masa 15 min nak sampai umah aku..Dengan kelajuan tu aku dengan tak sengaja terlanggar sorang apek ni yang tiba2 muncul.. Aku memang tak perasan and tak sempat elak sebab masa tu ada kereta hitam besar kat tepi jalan..kete ape ntah..apek tu muncul di sebalik kereta tu..mesti dia pon tak nampak aku..yalah mesti dia tak expect ada motor datang dari arah kiri..salah aku jugak patutnya aku kalo aku nak bawak lawan arus bawak selow sudah la *tampar kepale aku

Lepas terlanggar apek tu dengan sekelip mata aku jatuh and terseret tergolek tengah jalan..jatuh kena tindih dengan moto...bunyi hon memang bingit...mesti dari kenderaan dari depan..arghh mesti depa maki aku berkandaq...syukur aku tak kena langgar plak dengan kenderaan dari depan...syukur aku pakai helmet sebab kepala aku memang gedebuk atas tar..pusing2 jugakla seketika kepala aku...cermin helmet tercabut terus... syukur aku tergerak hati nak pakai cardigan kalo tak mesti tangan aku luka lagu teruk...dua hari berturut2 sebelum hari ni aku pakai jersi shortsleeve tapi tak cover tangan...harini aku pakai sebab tangan aku dah start gelap kena sunburn..

Masa jatuh tu nasib baik ada ramai uncle-uncle kat tepi tu..depa tu kawan apek yang aku langgar tu rasanya..depa yang mai tolong angkat aku dengan moto ke tepi jalan..lepas tu semua gelabah tanya aku ok ke tak? aku bangun la walaupun kaki sakit...aku kutip selipar apek tadi then tolong angkat apek tu plak...aku bagitaw kat depa aku takde ape2....pastu aku boleh plak pi tanya apek tu uncle sori uncle saya betul2 tak nampak..sakit ke uncle? Sekali dia hembur aku..SAKIT LAA LAGI MAU TANYA!!  Pastu uncle-uncle kat situ redakan keadaan depa suruh aku settle elok2 dengan apek tu sebab dia macam bengang dok salahkan aku..nasib baik ada sorang uncle nie baik dia backing aku jugak dia cakap apek tu pon salah gak lintas jalan tak tengok kiri kanan lansung..hurmmm aku diam tak kata apa..pastu depa suruh aku kol parents..
Aku tak mau sebab nanti depa risau plak...Tapi aku kol jugak mak aku sebab nak bawak apek tu pi klinik sebab perut dia lebam teruk pastu kaki dia berdarah..

Then mak aku datang...sombong gile kot apek tu taknak pegi plak dengan mak aku pon dia marah..dia cakap tak nak pegi dia nak claim insurans la ape lah..hurm biarlah nak wat camna dia degil sangat...kawan2 dia pon tak terkata apa..depa risau kot-kot jadi kes polis nanti aku yang kena...tapi depa kata apek tu tak report kot..hurmmmm nasib baik aku tak berlanggar dengan kenderaan lain kalo tak komfem depa mintak ganti rugi...and nasib baik aku eksident tu depan bengkel moto and kedai besi...uncle-uncle kat situ tolong repair moto aku yang rosak...then aku balik naik kete ngan mak aku sebab kaki sakit..kakak aku yang bawak balik motor..bukak posa atas kereta je....aku ingat aku takde luka ape2 sangat balik rumah bukak baju and seluar baru nampak and baru terasa sakit...tangan aku luka 5 tempat and kaki pon luka..lebam tak yah kata..merata tempat kaki aku lebam teruk...apepun syukur sangat sebab takde luka teruk..tapi time mandi memang pedisssssssssss huhuhuhu....

Cuak giler kot tak pernah aku jatuh motor...dah la aku baru je dengar berita adik kawan kakak aku eksiden motor..teruk giler sampai koma..muka dia luka teruk...nak menangis aku tengok gambar dia...bayangkan kalo jadi kat aku tadi? masyaAllah~ Tapi syesly beberapa hari ni memang serba tak kena..semalam aku nyaris buat dapur terbakar..aku panaskan minyak then tinggal pi online kejap..sedar-sedar rumah berasap baru aku teringat pegi tengok kuali dah keluar api menjulang...boleh plak aku tercegat tak buat ape2 just panggil mak aku umiii apiiii~ Free ja kena marahh berkandaq..bukan ape sumpah aku panik nampak api macam tu...

Malang memang tak berbau..semoga Allah lindungi kami sekeluarga.Aminn~




Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Friday, August 3, 2012

Examination Result #2

Assalamualaikum..

Okay aku baru bangun and lupa lansung harini 3.8.2012 -tarikh result keluar
Tengok fon berjuta mesej orang tanya result? hohhh???
Dengan jantung nak terkeluarnya aku check...

hasilnya
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
result aku teruk kayhhh
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

http://www.emocutez.com
why??? why?? why ada C???
okay tak yah heran nape..padan muke aku...ponteng kelas...ngate kat lecture..
serve me right..huhu..sape tanya aku dapat berapa aku tanak reply mcj..huhu..

Apepun syukur ah takde fail sebab aku ingat solid mechanics tu akan failed..huhu
fluid mechanics plak memang tak sangka nak dapat A- sebab aku ingat akan dapat teruk..
sayang lecture aku, aku tahu mesti dia tolong..thanks Dr. Eunher Shin..nama dia
dekat-dekat dengan Eunhyuk hihik <3 muka plak macam Yoo Jaesuk..

Takpelah nak pergi bazar dah ni..nak menjual pastu berbukak japgi aku nak makan ayam golek,
sontam, murtabak,sate,ayam percik,cendol pulut Fatinazz,badak air berendam and suma 
yang ada kat bazar tu bagi menghilangkan lara di hati..huhuhu

Sayonara ANC~ kita takde jodoh.






Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Thursday, August 2, 2012

Langkah Keselamatan Elak Pecah Rumah Ketika Meninggalkan Rumah

Berikut adalah langkah-langkah keselamatan yang perlu diambil

1) Cat rumah seperti balai polis warna biru putih sebab pencurik allergi dengan balai polis.. komfem perompak tak berani jeling pon.. xD
teratak bonda
2) Bela lalang sampai panjang ke leher dekat halaman rumah..pastu letak perabot-perabot yang dah rosak kat luar rumah nak bagi nampak efek seram rumah berhantu..nak pergh lagi bela pokok menjalar biar memanjat dinding rumah...pastu kat tingkap depan umah gantung la telekung ke ape..kalo boleh nampak macam gambar bawah ni kira pass ah


3) Gantung notis sebesar mungkin RUMAH UNTUK DISEWA/ RUMAH UNTUK DIJUAL sebab pencurik tak kan masuk rumah kosong..

4) Bela haiwan untuk menjaga halaman rumah anda...kalo boleh takmo anjing...paling kureng pon harimau, singa or buaya..

Okehh suma tu tips merapu..hahak..tapi nak buat boleh jugak, aku tak jamin pape..atas tangungjawab sendiri..okeh di bawah baru tips yang digalakkan..
  1. Berfikir macam pencuri. Ini menjadikan anda lebih kreatif dalam meningkatkan keselamatan rumah.
  2. Jangan lupa kunci pintu rumah anda.Gunakan padlock yang kuat.
  3. Kunci tingkap anda juga.Pasang grill untuk lebih selamat
  4. Jika anda berpindah ke rumah yang pernah diduduki, tukar kunci asal.
  5. Bila anda tiada di rumah, pasangkan lampu, tv atau radio. Gunakan suis automatik untuk aktifkannnya.
  6. Tutup tirai terutama pada malam hari.
  7. Lapor kepada polis jika ada perkara yang mencurigakan di sekitar perumahan anda.
  8. Pasangkan lampu keselamatan di laman rumah.
  9. Pasangkan alarm sistem. Kalau mampu pasang CCTV
  10. Tukarkan kunci, jika anda kehilangan anak kunci.
  11. Jangan tinggalkan kunci pendua di luar rumah. Boleh tinggalkan kat jiran yang dipercayai.
  12. Maklumkan pada jiran ketika ketiadaan anda di rumah.
  13. Jangan tinggal notis ketiadaan anda di rumah

Jangan takat sayangi nyawa..harta benda kena sayang jugak.Sekian~

sumber: facebook

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^