Nuffnang Ads

Tuesday, July 31, 2012

Al-Humaira Contemporary

Assalamualaikum...

Kecoh je kat internet pasal pembatalan kontrak Abby Abadi dengan syarikat tudung al humaira tu..
Hurm kesian la jugak kat Abby Abadi.. di sebabkan dia masuk pas dorang dah taknak dia jadi duta..

Actually aku bukan jenis suka amik taw hal artis tapi kalau bab abby abadi aku suka amik taw..
Aku tetap minat kat Abby walau apa pon yang terjadi..even one day dua tinggalkan dunia hiburan aku
akan tetap minat kat dia..kesetiaan aku kepada Inspektor Eliza tak kan lentur..hihikk
Biaq pi lah dia masuk PAS ke BN ke USNO,UNKO,SUPP ke aku tak kesahhh...huhu

Cuma tu lah pasal syarikat Al-Humaira Contemporary aku 
agak kesian dengan syarikat itu sebab tak pasal-pasal
depa kena hentam..konon menutup pintu rezeki Abby...apa la 
cetek sangat pemikiran orang zaman sekarang...
Okeh sekarang aku nak berpantun sikit pasal rezeki supaya hampa faham..

kalau sudah memang rezeki kita,
tiada siapa pon yang boleh usik,
kalau memang bukan rezeki kita,
dalam mulut boleh keluar balik..

Amik kau..pantun bagai aku..haha..bukan ah ni lirik lagu Andy Lala bertajuk rezeki...so takde sape yang 
patut dipersalahkan..bukan ape aku terpanggil nak wat entry nie sebab ada page kat fb

Sampai macam tu sekali nak jatuhkan orang lain.. Aku harap admin page tersebut
sembelit sepanjang hari raya nanti biar dia tak bleh beraya padan muke... if the admin bukan 
muslim...aku harap dia sembelit pada perayaan agama dia akan datang..deepavali ke 
tahun baru cina ke thaipusam ke pesta tanglung ke...eh pesta tanglung perayaan agama ke tak? 

oh ye aku ada post something kat page tersebut..biasalah aku kan takde keje suka menyibuk..kekeke
v
v
cilakak ade jugak yang perli2..huhuhu (aku dah unlike okay page tu)

alaa aku bukan nak sokong sape2 cuma aku rasa aku faham peraasan syarikat al humaira tu..
kalo aku pon aku nak duta yang neutral...betul jugak cakap dorang abby masuk pas sedikit
sebanyak efek bisnes dorang..bukan dorang niat nak sekat rezeki abby..aku percaya rezeki ada 
di mana2 sahaja...memang la nak boikot la ape lah tapi kejap je benda nie...meh nak bandingkan
al humaira dengan sani express...hohhh ape kaitan tudung dengan bas? mesti korang berkata
begitu didalam hati bukan? hehe

dulu sani express pernah kena boikot sebab orang takut nak naik sebab kes excident tu..
yaa termasuk aku tak berani nak naik...tapi sekarang? orang dah tak ingat dah pon pasal 
excident tu and syarikat sani semakin maju..betul tak? daripada orang tak kenal terus famous..
same la macam al humaira nie...daripada orang tak kenal terus terkenal...
femes ah depa lepas nie...sekarang maybe orang boikot la ape lah..
hurmm tengok lah lepas nie apa nak jadi..

Contohnya aku..aku peminat Abby Abadi..tapi apesal aku nak boikot Al-humaira plak?
sebelum nie aku takde la nak usha sangat page al humaira tapi tadi usha2 ada gak yang lawa..
hee hee hee~ well perempuan.. tapi tetap ah tak leh lawan radiusite..huhu

   
ahhh berkenan giler ah tudung dengan shawl nie!! (O_O)

Apepun..semoga Abby Abadi tabah..takpelah kontrak batal pun..lepas nie mesti
ada lagi rezeki yang datang...walaupun dia sokong PAS and aku sokong "Beautiful Nara" aku
tetap minat kat abby..alamak terberpolilitik plak dalam blog...huhu
ahh tahun depan aku dah 21 tahun okayhhh...

Sekian.bye~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, July 25, 2012

T-Shirt Maker | Auditra Production

Assalamualaikum..
Harini aku nak beriklan sikit...hehe

Firstly tengok product dibawah..
v
v

Ini adalah antara product yang di terdapat di Auditra Production

Antara product lain yang terdapat ialah
  1. JERSEY FOOTBALL/ BASKETBALL
  2. T-SHIRT READY MADE/ CUSTOM
  3. FLEECE SWEATER
  4. JACKET
  5. FI-SHIRT/ CORPORATE
  6. BUTTON BADGE
  7. NON WOVEN BAG
  8. SILK SCREEN PRINTING
Gambar dibawah menunjukkan beberapa product yang ditempah oleh pelanggan
v
v
ni jersey kelas aku yang ditempah kat Auditra









































BERMINAT?


Sebarang pertanyaan dan tempahan boleh dirujuk ke facebook page mereka
banyak lagi gambar yang boleh dilihat di facebook page Auditra
boleh juga jika mahu emelkan pertanyaan or tempahan ke email : aarprod@gmail.com
Anda boleh terus ke Auditra Production dengan klik link dibawah..
http://www.emocutez.com
Jangan Lupa tekan like ye~
Bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Monday, July 23, 2012

Bagaimana Hendak Menjaga Hati

Assalamualaikum..

Today aku nak cite sket macam mana nak jaga hati orang dalam masa yang sama kita berlaku jujur..ala aku pon bukan pandai sangat pon..kadang2 ada jugak buat orang terasa...however aku akan cite lah dari segi experiences and pengamatan pada tingkah laku manusia...chewahh ada gaya mcm ahli psikologi tak? kui3

Membahan dan Dibahan
Dalam hubungan dengan kawan2 biasalah kalaw kena bahan kan... kena kutuk ke ape. tu lah yang akan mengeratkan silaturrahim.. gittew.. we malaysians..we state the obvious.. so dont easily feel offended.. kalo hitam orang panggil bontot kuali ke arang ke wat derk jelah..gelak2 ke..tak pon bahan dia balik.. baru lah kamceng kan?memang xda life la kalo orang takut nak bergurau dengan kita sebab sensetif sangat.. come on la..tapi nak kita bahan orang tu tengok orang la jugak and lagi satu jangan over..contoh macam mmber kita OKU selamber atok kau je hoiii pekak!! ehh pekak memang la tak dengar kan?..ala kes lain la buta ke kudung ke huhu..tengok gambar bawah nie..


Kawal emosi
Kadang-kadang ada member bergurau terlebih2..so kita kena control la..senyum je..maybe dia tak sengaja syok sangat membahan..jangan la dok terasa lebih2..tak elok dok terasa lebih2..kalo terasa pon cuba fikir positif.small matter je...lainla kalo dia wat kita terasa berulang-ulang dengan benda yang sama..so u should let them know but remember to avoid harsh words..tapi kalo benda kecik pon nak terasa get lost la weyh..u just ruined ur friendship..kalo terasa sikit2 terasa kejap sudah la tak payah la simpan dalam hati lama2 nanti akan mewujudkan perasaan benci..aku ada experience la dulu ada MINAH ni terasa pasal benda kecikkk je..and she told me like dayah aku terasa pasal that day bla bla bla.. then i was like gile babi ape pasal tu pon nak terasa but for the sake of our friendship i apologize to her..but then here come the awkwardness between us..see? so at the end of the day our friendship ruined because of her egoist..i dont mind coz i have lots of friend way better and sporting than her.

Terlalu Menjaga Hati
Ini perlu dielakkan sebab akan menimbulkan ketidakikhlasan dan ketidakjujuran dalam perhubungan...contoh la kan contohhhh. kalaw kapel awek tanye si pakwe i cantik  tak i slim tak? demi nak jaga hati dia pon jawab ehh cantik sangat slimm sangat padahal muka si girlfren macam rusmah mashur badan macam adibah noor..contoh lain in situasi our friend dress up for her first date then need our opinion and tanya how do i look weyh? Nak jaga hati bff punya pasal pehh cantik giler ah komfem mamat tu ajak nikah terosss padahal dalam hati kita sedar dia pakai macam badut sarkis..ape salahnya berterus terang and betulkan stail dia tuh..dia nak terasa pon maybe sikit je...dia akan lagi terasa kalo orang lain tegur dia cakap fashion dia hancuss...One more thing kalo kita terlalu nak jaga hari semua benda nak puji nampak sangat macam nak mengampu..kan?

Berlaku Jujur
This point linked to what i mentioned before lah...jangan nak menjaga hati sangat kita kena jujur..Jaga hati tu boleh tapi jangan kerap sangat kena balance la jugak.. Contohla kan taste ko tak sama ngan member ko..bila shopping dia tanya ko ok ke tak baju yang dia pilih sume ko nak bangkang ko cakap tak elok tak sesuai...tak ke berangin member ko tuh?..maybe elok pada mata dia tapi tak elok pada mata ko..so nak selamat cakap je lah kalo aku,aku tak minat tapi kalo ko suka beli jelah.. Tapi kalo ternyata di mata kita memang tak sesuai sesangat cakap terus terang lah..samelah bila kita rasa member kita salah tegur jelah..takkan nak biarkan selamanya dia dalam kejahilan..fuhh rasa cool wat ayat camni kehkeh...tapi syes ahh tak salah nak jaga tepi skirt member rapat kita sendiri..hurmmm susahkan nak jaga hati orang? same goes to me..always in dilemma..but  sokay as long as kita ikhlas everything will turn out smoothly.. 

Menerima Pujian
This is very difficult rite? Selalu speechless bila orang puji...Tips dari aku satu je..DONT DENY IT jika betul apa yang orang tu cakap kita haris akui apa orang kata tapi jangan sampai nampak terlalu bangga or terlalu merendah diri...

contoh 1: ehh bapak lawa gila hang adui
terlalu bangga : laa baru taw ke..aku memang lawa pon hang ja hudoh
terlalu merendah diri : eh takde lah aku tak lawa pon..hang lagi lawa nak mampos..pelikla apesal hang cakap aku lawa? aku tak lawa lansung la..rambut megi..hidung kemek..kening ceramuk blablabla...

lagi orang nyampah adelah jawab camni..kann?
sepatutnya : terima kasih.alhamdullilah anugerah Allah
sepatutnya : thanks.hang pon

contoh 2 : wahh pandai gilerr hang 5 flat siott
terlalu bangga : baru taw ka? aku memang dilahirkan genius..tak study pon leh dapat 5 flat
terlalu humble : takdelah aku tak pandai pon..nasib aje ni..

sepatutnya: Alhamdullilah la..tak sia2 berjaga malam
sepatutnya: Alhamdullilah la apa yang aku baca naik
sepatutntya : Semua nie atas usaha and jasa lecture and rakan2 yang byk mmbantu

nak humble tu boleh tapi jangan la keterlaluan..orang dah puji kan? akui jelah..kalo nak deny pon biarla seminimum yang mungkin..if ur too humble nampak sangat macam takde self esteem..aku pon kadang2 tak pandai nak terima pujian gak..bila orang cakap aku cantik ke pandai ke mula la blushing tak taw nak jawab ape cisss...tapi pelan2 la belajar menerima pujian..

Tumblr_lord1qk2xf1qio615o1_500_large
Thats all from me if u dont agree with me i tak kesah u can go and write ur own entry...i write based on my opinion and sorry for my harsh word aku memang tak reti nak ber A.Samad Said..huhu..sorry again if i ever offended u guys..Eh kemas kan entry aku kali ni siap ber-justifed gittew? Haha! Bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Saturday, July 21, 2012

Natural Beauty Contest II - Abg Stalker

Assalamualaikum...

Disebabkan blogger Mate Saye Bulat tag aku.. aku pon joinla contest nie...
Sekadar suka-suka..support penganjur...tak menang pon takpa..eh tapi nak menang ahh
tipu la sape cakap xnak menang haha..

ini banner contest..kalo anda rasa nak join klik banner ni..jom ah join kasi meriah...

Ni ha gambar aku yang terlalu natural beauty bapak beauty aku tanpa edit dan mekap adoii nyepun! hahak~
v
v
v
v

harap sape sape yang terbaca entry ni dapat komen support aku sebab sebahagian
penilaian adalah berdasarkan komen anda..anon tak dikira.. komen lah ape pon aku tak kesah..
and tiada paksaan..pleaseeeeeeee~ *hentak kaki

and aku nak kena tag 2 orang..
kalaw hampa dua rajin join lah..
tak nak pon tak pe cerah peluang aku nak menang wakaka~


Sekian..Good Luck to me!
Bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Rumah Manis Rumah

Assalamualaikum and salam 1 Ramadhan..

Akhirnya keluar jugak aku daripada belengu kemalasan ni...
Malas gila nak update..banyak yang bertangguh so now aku hupdate harung sumua sekali habis
cerita..all in one...haritu masa habis exam aku nak tulis pasal kegembiraan habis exam tapi malas punya pasai hape pon tak jadi...hurmm walaupon exam 4 payyyper sahaje this sem tapi stress tu bagaikan nak beranak baq hiang...sumer killer subjek...nie ha buku2 nya... aku ambil gambar kenangan siap2 mane taw lepas ni jadi arwah plak kan?


hampa tengokla suma buku MECHANICS..macam mana kepala aku tak botak tengah? haha
buku merah tu memang aku tak pernah sentuh aku habaq awai2..wat rugi duit ja beli huhu..dah la tebai..mahai.. tapi nasib baik buku fotostat ajer hehe... oh ye ada satu lagi subjek engineering survey tapi tak dak buku sebab aku tak beli..taw dah tak kan sentuh punyer..huhu

lepas habis exam macam besa aku jadi kain buruk sampaikan nak kemas barang pon malas..last2 bila2 stor dah nak tutup baru aku gabra..apepon now aku dah kat rumahku syurgaku ibuku bidadariku katilku peraduanku hahaha.. besh gila...cuti sem kali ni besh sangat sebab leh puasa,terawih and raya kat rumah..
peluang yang jarang datang...

Aku adela plan beberapa perkara yang aku nak buat untuk menghabiskan cuti ini yeah.. samaada berfaedah atau tidak aku tidak kesah asalkan aku bahagia kui3...

  1. Semestinya nak spent time ngan family semaksima yang mungkin..
  2. Tolong mak aku semaksima yang mungkin
  3. Belajar masak.. okay setiap kali cuti sem inilah plan aku tapi hampeh wakaka
  4. Belajar drive.. okay aku taw aku memang loser..hanya taw merempitz sana sini tp x reti drive..tak pa nak gelak kat aku silakan..
  5. Cover balik tidur aku yang terhalang and terbantut oleh study week sampai meninggalkan kesan eye-bag macam lebam kena tumbuk ciss...
  6. tgk tu bapa kilo dok ada eyebag arghhh
  7. Nak habiskan siri novel Ramlee Awang Murshid 6 buah dok ada..setelah berzaman aku tak berpeluang baca novel asik baca buku ilmiah sahaje haha
  8. ni ha siri yang aku nak habiskan...
  9. Menjual kat bazar ramadhan ngan abah aku jual som tam ngan kerabu kaki ayamm..ahhh dah la first day posa harini...terbayang somtam pon dah kecur air liur aku demm...huhukk
  10. Nak tengok cerita vampire diaries season3 and variety show lelaki berlari sampai habis...
  11. Nak azam posa penuh memang tak la kan hukhuk..so aku nak pi terawih sekerap yang mungkin..
  12. Nak wat ape lagi hahhh??? tataw dah nak plan ape...huhu..entah2 yang diatas ni pon tak terjalan..
  13. Oh ye aku plan nak study satu sabjek structure untuk sem depan..nak mintak notes kat senior..ni plan saje lah tak jadi pon tak pe hahaha
  14. Nak beraya rumah cikgu2 and member2... okay hat ni tak payah masuk dalam senarai pon tak pa sebab memang aku akan beraya pon tetiap tahun hahaha...
  15. Oh ye ada satu lagi,,aku nak masuk pertandingan esei tulisan jawi..hampa jangan gelak weyy... aku serius ni sebab aku memang suka masuk pertandingan yang dapat duit...maklumla aku kan mata duitan...sapa nak masuk gak leh KLIK SINI
Hurmm dah la aku pon tak tau nak tulis ape dah..penat dah menulis..almaklumklah puasa..letih...hehehehe
Nanti aku update lagi macam2 benda nak tulis..bye~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Friday, July 6, 2012

Loving Animals- Soo Cuweet

Tadi selongkar gambar jumpa gambar hewan2 nie..
ntah bila aku simpan..huhu

rabbit and anjing omey2


hat nie biawak kot


elephant


teddy bear


nate beruk wif nate buwong


cimpanzi kot


tiger 


aku tataw natang pa


kucing ngan babi gueina...


monkey and rimau giler romantik


swan stabilo


memeow again


pingu pingu


lembu..mad?..lembu?..mad? wakaka


squirrel  


urmmm..hat nie musang kan?


memeowww kawai 


sarah jessica parker


cat dog


hanjing


tikus dan kucing rasanya nie


tak tahu...macam memerang je


ikan guppy...kalaw salah sekalipon aku tetap nak kata ikan guppy


ulaqqqq berlingkaqqq....larikkkkkkkk


katok..


tikus? ntah

and the last one feveret sepanjang zaman
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
nokharommmmmm comey nak mampuih habaq ang!!!! oink3!!!
wakakakakakaka~

hoih! tak baik gelak babi ni xda salah pon taw tak!!

okay setakat ini sahaja pelajaran kita pada hari ini ye kanak2..
minggu depan kita sambung pelajaran lain plak ye..daa~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Thursday, July 5, 2012

My Life As A Civil Engineering Student

Assalamualaikum..

Memandangkan aku dah nak tamat first year as a civil engineering student (aku tengah final exam week hoihh) so aku nak update la sikit apa yang ada setahun ni ha..apa ada eak? apa la ada sangat kan? haha..Aku memang minat engineering sejak sekolah menengah lagi and im a technical stream student..masa skolah dulu apa yang aku tahu pasal engineering adalah innovation, technology, invention, problem solving and macam2 lagi lah..

Tapi bila masuk u engineering adalah > PHYSICS , CALCULUS, MECHANICS.. ciss okay fine kena pura2 minat gak..hahaha...  tapi overall okay la as long as ikhlas belajar..hurmm sem lepas rilek sikit but sem nie macam tough sikit sbb most subject yang aku blajar adalah mechanics..huhu

Apa yang hampa mungkin imagine about civil engineering adalah ini 
v
v
This is surveying...aku memang suka ah wat natang nie..haha mesti korang pernah nampak kan orang pernah wat benda nie..selalunya tepi2 jalan adala mat bangla dok teropong2 camni kan?? 

haa korang jangan ingat depa dok skodeng apa plak..actually,they are doing surveying..survey nie macam kita nak ukur sesuatu area tu punya tinggi, bearing, distance, angle, elevation and etc..selain tu stuff like contouring, maping suma tu is a part of surveying ...btw kena ada skill oww wat bnda nie..so jangan pandang rendah kat mamat yang dok wat survey tepi jalan tu ha.. ada yang pro sampai dapat gelaran Surveyor. kat depan nama dia akan ada Sr. Kalaw doktor Dr. ha camtulah...

nie lecturer aku. Sr. Zahrulaili. Sr weyy.. hmpa ada? hahak

Me doing one of the survey work..hampa ingat aku saja2 ka pacak tengah panas? demi untuk siapkan projek aku sanggup muka hitam jemur tengah panas...ramai tanya aku awat amik civil engineering? tak takut panas ka? nanti muka hitam..jatuh saham? ahh kesah ape aku..janji rock wakaka.. kalaw aku nak kesah pasal sunburn..abis classmate aku budak kenya tu? (lol racist plak aku)

bila aku dah fenat nak wat survey aku dok ja tepi jalan sambil tengok orang lain..

One more thing pasal sem nie banyak nak mampos laboratory work..lab tu dah ibarat jamban bagi aku..boleh
kata hari2 aku masuk...buat lab work sampai nak terberak habaq hang...jaket yang aku pakai dalam gambaq nie adalah jaket fakulti aku..saiz s tapi besaq gila..jaket nie la aku usung kehulu ke hilir.. baju2 lain memang kirim salam jelah...sem ni aku rasa baru 2 kali je kot basuh jaket nie..tu pon sebab kena habuk simen..wakaka..pengotor? kesah ape? janji rock..haha 

Camner agaknya mak mentua aku tengok gambar ni? hilang impresion gadis melayu terakhir.. wakaka.. 
actually gambaq nie eksyen je nak masuk dalam report bahagian appendixes hahaha..



Kerja-kerja kat lab..mostly budak laki ah buat kerja...nasib baik budak laki kelas aku ohsem.. haha
aku bukan wat ape sangat pon..ape je? wat finishing...sapu2 sampah...basuh2 apa yang patut..haha asalkan projek siap molek...

dalam concrete lab...dak laki wat keje kitorang main forklift kui3

nie kasut yang terpaksa beli lab punya pasal la..aku kalaw pi kelas ke aku main sarung flat je..malas ah pakai kasut tali kena ikat plak kan...pastu katanya kena pakai kasut tutup masuk lab..flat tu bagi aku dah kira kasut tutup la kan? okay girls logic.haha.. pastu one day ada member aku hancur ibu jari kaki and putus satu jari sebab pakai flat and kena timpa konkrit...terossss aku beli kasut tutup..huhuhu..okay tadi aku tipu, clasmate aku calar kaki je sbb kena hammer jatuh atas kaki..haha..

dalam lab concrete gak wat sieving masa nie..aku nak ambil gambar mesin tu masuk report tapi termasuk skali nak wat camner kan?


this one dalam geotechnical lab..sronok weyh belajar pasal tanah...ha kalaw nak taw sample belah kanan ni adalah berlian aka diamond..susah giler nak crack..berejam tunggu sebab dia keras sangat...oh ye aku tipu lagi..ni adalah batu granite..kahkah percaya ke berlian? kalaw berlian dah lama masuk poket aku meyh..

this one dalam heavy structure lab..hang penah nampak spanar besaq camni?
aku first time nampak bapak jakun aku.kalah spanar jaya beb!


ini field work geotechnical...kena ketuk besi panjang tu sampai masuk dalam tanah.. hammer tu berat nak mampos 20kg habaq hang...buat nye ketuk2 terkena keranda dalam tanah tu..haruuuu..haha.. oh ye aku tipu lagi berat hammer tu tak sampai 5kg kot..eh terkena tipu lagi ke? kahkah

nie lecturer kesayangan aku..aku sayang dia caring sangat pasal students dia and he is very nice and humble.. one more thing nama dia macam bapak aku..Associate Proffesor Abdul Rahman Mahamood. cuma abah aku xdala title prof. takat Tan Sri Abdul Rahman je..hehehe..eh caye?

benda feveret kat site.bagi aku natang ni sangat comel so aku letak dalam blog aku


\
ni gambaq sem lepas masa perbarisan SAF=Sukan Antara Fakulti


With besties masa perbarisan SAF...walaupon fac kitorang tak menang tapi fac aku tetap ohsem sampai
bila-bila..Aku sayang FKA=Fakulti Kejuruteraan Awam sebab makanan kat cafe dia murah.lol.
whatever it is, i really am proud to be a civil engineering student bebeh..okaylah nex time nak update pasal classmate palk..kbye~

TRUST ME, I'M AN ENGINEER!

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^