Nuffnang Ads

Tuesday, February 28, 2012

Girls Day Out Part 2

Assalamualaikum..

Jeng jeng jeng sambung part 2 plak....haritu part 1 hehe.. 
gedik tol aku berkronologi plak..hehehe part 2 sama jugak tempat yang sama
aktiviti yang sama manusia yang sama(siblings aku) baju je lain haha...saje la aku nak update
jugak kerana sedetik bersama seabad kurasa muahaha~

Kitorang pergi Jitra Mall...actually haritu first day tayangan Adnan Sempit yang
sekian lama kitowang tunggu nak tengok sesama...and haritu jugak hari last holidays ngan 
kakak aku sebelum dia berangkat ke Beijing semula sobs sobs *kesat hinggus

Gambar first dah spoil minah mana ntah aku mintak tolong amik gambaq ni.
nampak sangat tak ikhlas tolong blurr je gambar haha...patutnya nadzilah nawi member
aku ada skali tapi dia tak dapat join plak..sobss sobss *kesat hingus
kalau tak, dia leh jadi camerawoman memandangkan dia tak suka amik gambaq haha

adnan sempit yang begitu amat sangat terpaling perghh terbaik sekali amat *hancur tatabahasa
makanan haruslah banyak walaupon kitorang kuwus tapi suma perut naga
cite nih lawak sangat sampaikan kitorang paling bising gelak tambah-tambah
adik aku gelak kuat giler berdekah dekah cam jantan..wat malu jer..sepatutnya dia contohi aku yang
gelak sopan tutup mulut nie..hewhewhew
lepas tengok wayang kitorang pergi beli tingkap.. oh ye gambar masa makan takda sebab
takda sapa nak snap sebab suma kebulur haha

Kemudian tibalah acara yang ditunggu-tunggu ye tuan-tuan dan puan-puan iaitu
acara melalak sampai lebam 2 jam..hahak
ku ku ku ku ku ku ku ku ku ku ku ku punya cinta ahh ahhh
oh ye ini adalah lagu feveret sepanjang zaman madah berhelah ziana zain
and dalam bungkus tu adalah keropok lekor.
macam biasa la kak aku mula-mula malu la konon.bila dapat je mike terus berdiri...hahak
jom nak balik dah..anak-anak dara tak baik melalak lama-lama..hakhak
okay..bye~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Monday, February 27, 2012

Girls Day Out Part 1

Assalamualaikum..

Cuti sem kali ni besh sebab suma siblings cuti gak except adik laki aku..
Takpa biaq la lagipon dia budak kolah and dia laki so tak leh geng hahaha...
Haritu kitorang berempat hang out kat Jitra and amik gambar banyak-
banyak kasi adik laki kitorag jelez haha..


Sebelum pi kitorang set sapa nak belanja apa.. so cepat2 aku cop nak belanja wayang sebab dalam 
rm40++ camtu ja hahaha jimat...kak aku yg tudung pink volunteer nak belanja makan yelah dia paling
kaya hahaha...adik aku yang tudung hitam nak belanja karaoke sbb dia hantu karaoke
adik pompaun aku yang last kitorang suh dia support benda lain duit masuk tandas ke apa ke
memandangkan dia lepasan SPM and paling miskin wakaka

pilih nak tengok cite ape..demm muke putih dari tangan..kantoi disitu hahak
Disebabkan cite lain tak da yang besh so kitorang tengok Beauty And The Beast 
sebab semua sepakat nak tengok besh kot cite Disney kartun dia cantik..especially kalo
tengok 3D..ya memang besh tengok la sapa belanja..-,- kopak wet aku depa nak tengok 3D..
Tapi memang besh citer nih..macam mana besh tengok citer Disney yang lain camtu la besh nya..


Lepas tengok wayang kitorang makannnnnnnnnnnn
kak aku punya
aku punya
kiri: muka sangap and kebuluq adik aku..hahak
abang pizza hensem tolong amik kan gambar..niat di hati nak bergambar ngan beliau tapi
takut kak aku bising haha
muka kekenyangan kebahagian..abaikan gigi aku..huhu
Lepas makan pi surau jap...lepas tuh pi melalak...ceh baru je
lepas solat terus pi melalak..hee~
handbag kitorang lelong lelong handbag lama tukar baruu
sekebun cintaaaaa nannn berbungaaaaaaarghhhh
Pic masa karaoke takda sangat yelah sape rajin nak snap suma khusyuk melalak ahahaha..
kak aku first time karaoke mula-mula tu malu-malu lepas pekena dua tiga lagu 
terus naik syeh..wakakaka..then lepas karaoke pegi arau jap makan kfc..lepas makan kfc
sambung karaoke kat arau plak ahaha...lepas tu balik kena bising ngan mak aku sebab lewat..hihi~

love my family so much..hehe..sape perasan dalam pic kak
aku kat atas nie kat jari dia ada cincin tunang? kekeke..okay..bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, February 22, 2012

Examination Result

Assalamualaikum..

Semalam aku tak boleh tidur sebab risau memikirkan result aku..
Serius sampai termimpi-mimpi...bayangkan aku mimpi aku failed satu subjek..
Berapa kali aku terjaga semalam...Wuwuwuwuwu~

And tadi lepas solat subuh aku online kejap.. Nak sambung tidur aku dah tak terasa 
ngantuk. Biasanya aku bantai tidoq sampai pukul 12 hakhak  Selaluya check result kat
UITM student portal tu pukul 12 tengah hari tapi tadi clasmate aku gitaw dah boleh check kat
emel.. Apa lagi aku terus check! Debaran tak yah kata la.. Jantung aku bagaikan di naik roller 
coaster hukhukhuk >_<
Nie result aku walaupon tak la gemilang cam sesetengah korang
tapi aku happy awyeahhh...


cry of joy :')
Alhamdullilah...aku nak pi canang kat family aku 
plak terutama adik2 aku yang tengah syiok tidoq tu hahaha...brrr tangan
aku terketar tak leh taip dah nie..huhuhu okaylah bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Monday, February 20, 2012

Peristiwa Kedai Dobi

Assalamualaikum..

Tadi aku telah pergi ke sebuah kedai dobi dekat rumah aku sebab nak dobi
 vest molen Suksis(Voluntary police) aku.. Jurulatih cakap tak leh basuh mesin nanti baju
 dia tak semat dah..Gambar bawah nie yang aku pakai tu lah vest molen tuhh...


Sematkannnn???? Hahaha sapa masuk Suksis ja dapat.. Baju nie macam 
uniform masuk hutan la..ada satu lagi uniform formal yang ada butang tu tapi tak dapat
lagi...Baju nie tak leh basuh mesin sebab poket dia keras macam tudung gegirl dok pakai
tu yang keras kat depan tu...kalaw basuh mesin dia rosak and tak keras dah so tak semat arr..

Nie gambaq masa aku pi kem haritu..entry pasal kem nanti ahh aku buat nak kena edit
gambaq lagi sebab muka aku hitamm gilerr -,- aku kan puteri lilin wakakaka...gambaq atas nie
kira tak berapa nak hitam la sebab baru otw nak pi kem..oh ye moto lc sesat kat tepi
tu moto driver bas dia letak dalam bus..

Okay punya panjang mukadimah skang baru aku nak cerita pasai kedai dobi wakaka..
So aku pon pi lah dobi baju nie setelah tiga minggu terperam dalam luggage aku..bukan
malas ok tapi lupa hahaha.... Kedai dobi tu aku tak pernah pi pon nie first time.

Masa aku pi tu takda orang jaga pon..aku tunggu sat tak keluaq pon tuan dia..
Then aku bagi salam Assalamualaikum kum kum kum kum..
Tak jawab. Bagi lagi Assalamualaikummmmmm mak cik Som ooo
mak cik Sommm nak dobi niehhh....Tak jawab. Then aku masuk dalam rumah
dia.. dia buat kedai dobi bersambung dalam rumah... Pastu aku nampak dia rilekk 
ja dok minum ayaq...cisss pekak ke hape..???

Dia nampak aku masuk dia cakap "nak dobi ka?..kejap2...Pastu tiba tiba!!! aku ternampak ada
 tokong Buddha dalam rumah dia..Whatt??? Tiba-tiba dia kata kat aku.. "Awat bagi salam banyak kali..? awat tak tekan loceng kat depan tu? Saya Siam bagi salam buat apa? Sebab tu saya
tak jawab..sori aa" Cisss...Siam rupanya patutler...Aku ingat melayu sebab nama kedai dia
"DOBI SOM" =.= Dahla aku tak perasan loceng kat depan tu...huhuhu
Besar betul kemaluan aku ketika itu...Sekian..Bye~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tuesday, February 14, 2012

Valentine's Day

Assalamualaikum..


Saja wat entry..takdak kena mengena sangat pon dengan
valentine day nie tapi ada kaitan dengan 14.2 wee~

Tadi aku bukak google and ada google punya doodle
video goolge doodle (apa aku cakap nie? -,-) okaylah ada video 
yang sangat sweet..tak terpikir pon tu video pasal
valentine bila kuaq search result baru teringat..

Aku tak pernah sambut pon sebab hari-hari
adalah hari kasih sayang..chewahhh mantop gila
ayat aku..wakakaka...nie ha video tu tak pon kalaw nak 
tengok sendiri just masuk je google

comel kan video nie comel macam aku hihik

Bukan ape 14.2 nie adalah tarikh yang tak
dapat lupa gittew sebab tarikh nie adalah first date aku awww~
masa tu tak teringat pon haritu hari valentine kitorang
main redahhh jeww asalkan bahagia wakaka~

okay.pengajaran disini jangan sambut taw
hari valentine insafla wahai remaja di luar sana.. 
okay.bye~



Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tuesday, February 7, 2012

Perkara Paling Annoying!

Assalamualaikum..

Hai suma 2 minggu weyh aku tak online..miss me?? owh terharu..
not miss me?? me neither..kekeke... 
actually aku camping 2 minggu dalam hutan..will update about dat later..

Now nak habaq pasal benda paling annoying..tengok bawah nie..


Korang pernah jumpaa??
Mesti pernah kann...
Korang pernah klik??
Mesti pernah kann?? ngaku tak??
elelele tanak ngaku plak pernah klik...
Orang yang menipu mata dia akan berkelip-kelip and hidung
dia akan kembang kempis..sekian

wakakaka...motip aku wat entry nie nak habaq yang aku terklik
benda alah tu tadi..taw ape perasann aku??
owh aku rasa cam nak bunuh diri...arghhh...

ok dayah calm down..terklik takpa..hang tak kan nampak bodoh 
disitu.... ok kepada sapa yang pernah klik sebab percaya benda alah macam nie
aku nak hadiahkan anugerah
v
v
v

"anugerah manusia paling tulus suci murni di planet bumi"
dan juga
hadiah tambahan
iaitu iPhone 4S
klik bawah nie untuk tuntut hadiah
v
v
v
v
v
v
KLIK SINI!!
and hell yeahh you won!!
*clapping

hampa paham kan maksud aku..sapa tak paham sekali lagi aku anugerahkan
v
v
v
v
"anugerah manusia paling slowpoke di planet bumi"

Okay bye~
hahahaha~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^