Nuffnang Ads

Sunday, November 27, 2011

Malaysia VS Bahrain Kelayakan Olimpik London 2011 | Status Facebook Pilihan

Assalamualaikum...


Aku tulis entry nie sambil air mata bercucuran menahan kesedihan kekalahan Malaysia kepada Bahrain 2-3 tadi..#tipu jer hoho
Sadsial tadi mesia dah lead 2-0 tapi lepas boypren aku nazmi faiz injured cepat je bahrain kejar...

Cuma aku nak post status yang aku rasa menarik aku jumpa malam nie hoho..

  1. Bila Indon kalah rakyat indon maki Malaysia,
    Bila Malaysia kalah rakyat Malaysia maki Malaysia
  2. Jika kamu tak mampu mendukung saat kami kalah jangan pernah bersorak saat kami menang
  3. Teka teki dulu-dulu : negara apa banjir dulu baru hujan? jawapannya : BAHRAIN
    Teka teki zaman sekarang : negara apa bolos dulu baru menang? jawapanya : BAHRAIN
  4. Jangan salahkan sapa-sapa sebab Malaysia kalah tapi salahkan diri sendiri sebab tak dapat jadi wakil negara..hahaha
  5. Sia-sia sahaja nazmi faiz tangguh SPM :(
  6. Goodbye Olimpik London..sobss
  7. Nazmi : ayah, harini nazmi score 1 gol lawan bahrain..hihi
    Ayah : anak jiran sebelah tu score 11A SPM kau tahu??!!
  8. Tiada fakri untuk dimarahi..fuuuu~
  9. Kajian bomoh sedunia mengatakan gawang gol Malaysia sudah dibomoh.
  10. Mesti orang akan cakap : takpa adat permainan..cehh =.=
Dah la tak mampu membendung kekeciwaan ini.
Okay bye aku nak pi KB Mall.

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

I Have A Mole On Eyelid. Haiyaaa =.=

Assalamualaikum...

Nie gambar mata aku belah kanan...

Sapa ada nampak sesuatu yang ganjil kat mata aku???
.
.
.
Nampak taik mata eak? ciss terlupa lap plak..-,-

Bukannn taik mata yang aku tanya korang tapi seketul benda asing warna hitam tuu..
Nampak kan? bohong la tak nampak obvious kot...huwaaaa...kalaw nak taw benda alah taik lalat tu dah bertahun dalam mata aku...ape takde tempat lain ka lalat tu nak berak..ingat mata aku jamban ka apa??

Dari jauh memang tak nampak...dekat macam nie nampak la...dulu kecik je sekarang dah besar macam nie aku cuak gak lepas nie besar mana laa haaa? wuwuwuwu...selalu mesti ja orang tanya woihh natang pa dalam mata hang...,woihh ada pijat masuk mata hang...,woih ada taik mata kaler hitam kat mata hang...=.= penat aku nak layan..fuuuu
Nah saksikan lagi gambar mata aku nie eakkk cehh semua sudut nampak kot taik lalat tu.. =.=




Penah sekali tu bofpren aku baru perasan masa dia bilang taik lalat kat muka aku..actually muka aku banyak taik lalat..bawah bibir ada satu tapi yang biasa punya bukan taik lalat hidup camni...err ada taik lalat bawah bibir tu maksud dia manis kan?? ehemmm..ngeeeee~....kahkahkah...okay pastu kan dia pon bilang la taik lalat aku satu persatu...macam hape lagi boypren aku nie takda keja kot main bilang taik lalat kat muka aku =.=

tetiba dia perasan yang kat mata nie..dia cakap eh ada something masuk mata..dia cakap diam dia nak buang pastu aku tak sempat cakap pape dia terus robek mata aku argghhhh... hoihhh abang tu taik lalat la gila ka nak buang camtu ja..fuuuu...cehh lepas tu memang aku asik kena bahan dengan dia pasal taik lalat nan seketul tu..kuang hajaw punya pakwe..>_<

Aku bukan tak nak buang tapi aku takut ada side efek pape...dah la bulu mata aku nan melentik (puihh) nie ada tumbuh dua helai atas taik lalat tuu..kanggg buang jadi pelik lak mata aku..arhhh dilema...
Aku google la pasal nie nak cari info pasal nie sekali jumpa nie...pehhhh serammmm mak nokss >_<
Melanoma of the eyelid is a relatively rare tumor making up less than 1% of eyelid cancers. It typically appears as a pigmented thickening (tumor) of the eyelid or extension of pigment from the conjunctiva.

Huwaaaaaa tengok gambarrr nie lagi la serammmm...takowttt...sobsobsobb..

Okay bye nak pi sambung nangis :(

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Kisah Sadis and Tacing Seorang Boyfriend Haha

Assalamualaikum..

Jumpa somewhere..Meh baca meh...kahkahkah...gelak dulu jap.. :P



"Valentine hari tu ayang tanya tang mane kite sayang kat ayang. Time tu kite tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk ngan kite, kite dah penat nak layan. Ayang call kat kite, kite malas nak jawab. Tang mane erk kite sayang kat ayang? Semalaman kite duk pikir soalan tu..Hurmm Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal..Tak tahula, setahu kite:


1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap sem kite dapat Anugerah Dekan.
Bile dah kenal ngan ayang, setiap sem kite repeat paper. 

Sebelum kenal ngan ayang kite belajar pakai duit biasiswa,
lepas kenal ngan ayang, keluar makan lagi nak mintak duit ngan emak kite.


2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je kat ayang Kalau ade 2 buah epal, kita bagi yang besar kat ayang.


3. Kalau kite makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu,  
kite pula makan tang kepala ikan tu je.


4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah kutuk ayang tak cun. Tapi kite yang hensem ni ayang lagi nak kutuk ngan member depan kite, kata kite tak hensem langsung.
Lisa Surihani berlalu depan mata, kite diam je. Takut kalau puji kang ayang marah. 

Mat Indon duk depan Sogo ayang gi ngorat time kite gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan kite lagi.


5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe nak makan Starbucks, kite tipu kite dah kenyang, padahal bile dah sampai kat umah kite makan mee maggi.


6. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak pernah ade girlfriend. 
Selepas ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi ayang ada 20 boyfriend kesemua nya. 
Kite tak pernah marah ayangplaygirl, dah tu ayang kata kite cam sami buddha.


7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus tak pernah tanya pun. 
Tapi bile kite rasa nak cium ayang, lepas tanye lagi nak kene reject.


8. Ayang selalu pukul dada kite, tampar muka kite, cubit peha kite,
kite tak pernah tengking sekali pun, apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak pukul?



9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta ngan laki lain, kite nak buat ape. Kite kate kite nak bunuh laki tu. Tapi bile kite tanya kalau kite jatuh cinta kat pompuan lain, ayang nak buat ape, ayang kata nak bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan nenek kite.


10. Kite beli mask Clinique ngan ayang harga RM300 kite kate harga RM30. Ayang beli jam tangan kat kite
harga RM30 ayang kate harga RM300.



11. Setiap kali berjumpe kite bagi hadiah kat ayang, tapi setiap tahun birthday kite ayang kate dah lupe.


12. Kite rosakkan headphone walkmen ayang, kite ganti satu discman baru. Ayang rosakkan kerete kite, ayang buat derk je.


13. Sekali ayang demam, kite kene diet 2kg nak jaga ayang. Sekali kite demam, ayang tambah berat 2kg sebab abiskan makanan kite.


14. Kite tak pernah kata ayang pendek, ayang plak marah kite tinggi sangat, member ayang ketawakan ayang.


15. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite datang umah ayang, kite gak yang tido kat sofa.


16. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan ayang. Mak ayang tak pernah ajak kite makan kat umah ayang walau sekalipun.


17. Kucing umah kite bersalin, kite bagi anak kucing yang paling cute kat ayang, 2 hari je ayang bela, kucingtu dah mati. Kite tak kate pape pun. 
Ayang bagi ikan emas yang dah dekat mati kat kite, 2 hari kite bela dah mati. Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kite.


18. Ayang kalau nak pakai duit kite, terus ambil takyah bagitau. 30 ke 80 ke seratus ke selagi wallet kite ade duit. Aritu kite nak pinjam 10ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang kate kite kedekut.


19. Birthday ayang kite tak pernah terlupe. Birthday kite arini ayang tak pernah ingat... T_T


Aku pon tak tahu nie kisah benar ke tak..yang pasti ini memang kelakar.
kbye~
Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday [Malaysia VS Indonesia Bola Sepak Sukan Sea Final]

#Wordless Wedneday : Gambar yang bercerita
Sapa tak faham leh tukar warganegara pegi duk Indonesia. xD



V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
maaf takda cuti kami beroperasi 24 jam


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tuesday, November 22, 2011

Kembar Fakri Saarani Ditemui?

Assalamualaikum..

Oh ye in case ada yang tak kenal, Fakri Saarani adalah pemain bola sepak Malaysia.
Sapa yang tak kenal fakri anda akan di hukum buang negara and akan dicampak ke Indon. xD

Sapa kembar fakri?
Jeng jeng jeng...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Aku rasa la kannn Johan Asari ataupon lebih femes dengan watak Botak Juvana nie ada iras-iras fakri la..
Hehheheheheh...eh korang cakap tak sama eak?
Peduli arr asalkan dorang sama pada pandangan mata aku..ekekekekeke

Waahhh nampaknya aku sudah jatuh ditimpa tangga kat fakri.. Muahhh abang fakri i love u jom kapel <3
Hahahahahahah...
Jangan la marah fakri walaupun dia fail cikit masa lawan Indog(typing error.maaf yer)..Apepun Malaysia tetap menang kan lawan indog(maaf typo lagik) semalam..kalaw takde fakri tak menang la mesia ngn myanmar..huhu
jom la meh sini nak peluk..
johan asari                                                              johan asari

Hehehe...kembar olok-olok jer sebab muka depa ada iras-iras kann?
Kann? Cepat angguk!!
Hahahaha..
Okay.bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

13 Fakta Menarik Fakri Saarani

Assalamualaikum

Demam bola. 
Semalam masa tengok Malaysia vs Indon final sukan SEA aku hilang sora sebab jerit kuat sangat..

Aku telah menunjukan kemaluan sebab excited terlebih jerit-jerit baling kulit kuaci and bangun lompat-lompat padahal ada satu gol tersebut tak dikira sebab offside.fine perempuan. =.=

Tadi masa google pasal fakri aku jumpa fakta nie..besh gak..saja nak share :P

  1. Ayah Pin menarik pengikut dengan cara menjaja cerita beliau menghidangkan teh kepada Ayahanda Fakri.
  2. Selepas minum teh, Fakri Saarani menyuruh Isaac Newton menghidangkan sarapan buah epal. Teori Graviti dicipta pada hari tersebut.
  3. Kemudian Fakri Saarani menyuruh Bill Gates membuka tingkap. Sistem pengoperasian komputer Windows dicipta pada hari yang sama.
  4. Bill Gates bersara untuk menumpukan sepenuh fokus bagi memastikan beliau tidak akan lupa membayar ufti kepada Ayahanda Fakri pada setiap tahun.
  5. Steve Jobs terlupa membayar ufti kepada Ayahanda Fakri hanya sekali sepanjang usia beliau: iaitu pada tahun ini.
  6. Fakri Saarani boleh memijak tanah dengan kedua belah kaki dan membuat bicycle kickpada masa yang sama.
  7. Fakri Saarani pernah membicycle kick Hulk. Kini, Hulk bersembunyi di dalam sebuah hutan dan menukar namanya kepada Shrek.
  8. Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai. Ini kerana Fakri Saarani berumah di atas ombak.
  9. Rasa takut kepada lelabah dinamakan araknofobia. Rasa takut kepada ruang sempit dinamakan klaustrofobia. Rasa takut kepada Fakri Saarani dinamakan logik.
  10. Thi Has Thu, penjaga gol Myanmar dilapor memiliki rekod sebagai pesakit logik ketika zaman kanak-kanak.
  11. Mendiang Michael Jackson pernah dijentik di bahagian sulit oleh Fakri Saarani di Taska. Beliau gagal mengatasi rasa trauma kejadian itu sepanjang hidup beliau.
  12. Para pontianak duduk di atas pokok kerana takut tengkuk mereka digigit Fakri Saarani.
  13. Laporan sahih mengatakan Donald Duck pernah memiliki suara semerdu P. Ramlee sehinggalah beliau disergah oleh Fakri Saarani.


Hehehehe....syok wo rasa begitu patriotik semalam...bangga dengan Malaysia..
Walaupun fakri err sedikit fail tapi Malaysia tetap menang!! yahoo~
Sapa tak tengok memang rugi..
Okay bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Monday, November 21, 2011

Good Luck Sis!!

Assalamualaikum..

Sekarang adik aku yang umur 17 tu tengah spm..huhu

Aku wat entry nie sebab nak bg semangat kat dia...Die jeles dengan entry aku wish good luck kat adik bongsu kitorang masa PMR haritu..okay fine hang pon nakk jugakk kan?
Nah aku wat seketul entry untok hang..haha

Bila ada adik beradik kitorang nak exam besar dp fesbuk mesti kena tukaq letak gambaq orang yang nak amik exam tu..now is Mashitah's turn..huhu...

kakak sulung
kakak nomber dua yang baik lagi ohsem hahak
adik aku 18 tahun
adik bongsu 15 tahun


Adik aku yang mashitah nie sekolah kat Sekolah Sultan Abdul Halim, Jitra, Kedah.. sekolah sbp gak cam aku dulu tapi sekolah aku lagi hebakk haha...
Minah nie amik 11 subjek..bagus semoga dia dapat straight A's..

Aku dulu masa spm amik 9 jer dapat 8A 1B.. aku dapat B+ add math.. siott jer...cisss frust gak tapi maybe balasan sebab selalu ponteng kelas add math kalaw pegi pon tidur je.. bayangkan setiap kali kelas add math hanya ada pat lima orang je student kelas aku yang tak tido hohoho..sabar betul cikgu sabrii..ouh cikgu sabri i miss u sekarang aku kena belajar calculus...

Memang sampai bila-bila lah kan hidup aku akan dibelengu differentiation and intergration? =.=
Tak pe dunia ja suma tu..

Nie la adik aku yang sedang amik SPM skrang nie..harap dia dapat A add math tebus balik untuk aku eceywahh :P
nie adik aku? tak cun kan? aku cun lagi agagagaggaga
sorry la weh aku main sambar je pic ang..padan muka sapa suruh malas tangkap gambar kan hang dah tak dak koleksi haha
Apepon  good luck and do your besh in SPM..satu je pesan aku...

"Kalau hang meniru dalam exam hang bodoh ,tapi kalaw ada peluang meniru tapi hang tak meniru dua kali bodoh" 

Agagagagga..tak guna punya kakak :P
Okay bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tuesday, November 15, 2011

Real Angry Birds Found!!

Assalamualaikum..

Ntah napa aku syok plak wat entry pasal angry birds..huhu haritu aku wat pasal angry birds parody nie aku nak wat pasal real angry bird plak..hikhik..

The Chubby White Bird

red bird
The Red Bird

The Yellow Bird


The Black Bird

The Blue Bird


The Green Bird



And Lastly.....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
kbye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Monday, November 14, 2011

Angry Birds Ker?? Hehehehe~

Assalamualaikum..
Lama aku tak update blog sebab cuti raya haji asik makan daging lembu sampai muka aku pon dah macam lembu..hahak..mesti korang rindu kat aku kan?

Okay fine takda sapa rindu.. -,-
Skang aku nak citer pasal angry birds~
Korang taw kan game angry birds?
Meh tengok nie macam-macam versi ada..hahak
v
v
v



ANGRY STREET (sesame streets)


(harry potter)
(spongebob)
ANGRY PHYSIC =,=
FUUUUUUU BIRD HAHAHAHAHA~
Okay.bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^