Nuffnang Ads

Saturday, October 29, 2011

Kedalaman Jurang Mariana Dalam Skala Sebenar

Assalamualaikum..
Taw kan Jurang Mariana/Mariana Trench adalah jurang terdalam di dunia
Aku tengah study nie..
Isnin depan test Engineering Geology..
Cissss...
Tapi tangan nie terketar-ketar nak online..
Berbelah bagi fesbuk ke blog..
Hurmm....
Tulis blog lahhh ada pekdah gak daripada study..hahaha tuih

Okay aku tulis benda yang ada kaitan dengan benda yang aku tengah study...
Saksikan skala kedalaman jurang mariana ini~
v
v
v
v
v




Pastikan anda wat muka camni setelah habis scroll..Haha..

Kedalaman maksimum 10,971 meter. Panjangnya pula ialah 2,550 kilometer dan lebar puratanya pula ialah 69 kilometer. Pada kedalaman hampir 11 kilometer, jika Gunung Everest ditenggelamkan didalammnya masih akan ada 2 kilometer air diatasnya.Hanya dua orang pernah turun kedasar jurang ini. Mereka ialah Lieutenant Don Walsh dan Jacques Piccard. Kedua-dua mereka melakukan selaman bersejarah ini pada 23 Januari 1960...Gilaaa...jom weh kita pi menyelam kat Jurang Marina gak...untung-untung leh wat rekod baru...huhukks..puihh berenang pon tak reti..-,-

By the way,berilmiah gak kan blog aku?hihihihi
Ok bye nak sambung study..
aRGHHH



Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Friday, October 28, 2011

Panas! Ditampar Bapa Sendiri Kerana Ingin Memakai Tudung

Assalamualaikum

Ini kisah benar luahan hati seseorang...kisah pengajaran...korang kena baca..

gambar hiasan
Ceritanya bgini...Aku mengeliat sepuas puasnya. Nasib baik takder siapa nampak cara aku mengeliat. Mahu jatuh saham aku huhu..Tiba tiba aku teringat kisah semalam. Airmata terusberlinang. Terasa amat sayu dan sedih. Salah ke kalau aku nak pakai tudung? Naper abah tak benarkan? Buat pengetahuan korang, bapak aku ni jenis orang yang sibuk giler. Businessman yang sentiasa sibuk. Mak aku dah takder. Meninggal dunia lama dah. Sedih sangat sangat. Dari jendela, kelihatan cahaya matahari mula menjeluskan diri ke celah celah langsir tingkap. Jam dah 11:00 pagi. Perut lapar. Aku bangun capai tuala, masuk bilek mandi...Lepas mandi, aku belek belek tubuhku pada cermin. Alangkah lebih cantik kalau aku bertudung. Aku nekad! Aku akan protes habis habisan kalau bapa aku tak nak juga bagi pakai tudung. Aku sanggup lari dari rumah. Demi kebaikan yang aku pilih. Lantak la dengan ahli keluarga aku yang lain lain. Semuanya tak nak pakai tudung! Tapi aku nak!!!! Aku turun ke bawah. Baru jea nak buka tudung saji atas meja, terdengar bunyi kereta masuk garaj. Aku jenguk melalui tingkap dan nampak bapa aku balik. Aikkkk, apahal bapa balik awal ni??? Dalam masa yang sama, aku rasa inilah masa yang terbaik untuk desak bapa aku benarkan aku pakai tudung. Now or never! Bila bapa aku buka jea pintu, aku bersalam dengannya dan tanpa lengahkan masa, aku kata, "Daddy, cheq nak pakai tudung. Cheq nak!" Bapak aku terus jegil sebesar besarnya. Macam ada api keluar!
Panggggggggggggggggggg...

Bapa aku hayun penampar ke muka aku! Tersepok aku di celah set sofa. "Aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....sampai hati daddy! Cheq tau la daddy rasa malu kalau cheq pakai tudung. Salah ke kalau cheq nak tutup aurat cheq? Kalau adik dan abg tak nak...."
Pangggggggggggggggggggg....! 
Daddy labuh pelempangke muka aku sekali lagi sebelum aku abis bercakap.


"Hang jangan nak bagi aku malu naaaa! Hang jangan nak buat pasai! Hang nak pakai tudung buat apa??? Dah 100 kali aku habaq, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG!!! Tu la, bila time kelas agama, hang ponteng! Nama hang aku boh "Razali", tup tup lekat jadi ZAZA sahaja! Memang la dalam rumah ni semuanya tak bertudung sebab adik hang tu lelaki! Abang hang pun lelaki jugak!".Aku yang tersepuk celah sofa, terus menangis terkedu kedu.Dah la sakit kena tampar, kena pelempang. Tudung pun tak dapat jugak.

SALAHKAH AKU? SALAHKAH
AKUUUUUUUU ! OOOOO
tidakkkkkkkkkkkkk!

MUAHAHAHA~.. TEKUN BACA HEH , DARI ATAS .... RELEX LAR BEB .. AKU PUN DA TERKENA TAKKAN NAK KENA SORANG2 :p

Gambar hiasan. Okay.bye~
sumber: fesbuk

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Watak-Watak Pengguna Facebook.

Assalamualaikum...

Macam-macam watak pengguna facebook..korang yang mana eak?


ehh? hee~

1. MODEL : Tukar gambar setiap hari..bilangan gambar dalam album profile pictures memcecah 100000

2. SUKA TUKAR NAMA : Tukar nama setiap hari...hari ini Pondan Hot esok Bapok Glemer lusa Nyah Kiut tulat hape plak taktawlaa...

3. SERABUT PERUT NATE BERUK : Namanya menggunakan simbol2 sehingga menyusahkan kwn2 nak cari terutamanya ketika kecemasan (Contoh :: 71M@T > Jimat)

4. WARTAWAN DAN PENDAKWAH BEBAS: suka menyebarkan pesanan ataw mesej berantai walaupun tak penting !

5. PENGGANAS : Suka menyebarkan link yang menakutkan (contoh : sila sebarkan pesanan ini jika tidak anda akan ditimpa kesusahan @ bencana etc)

6. BINTANG FILEM : Suka update status setiap 5 minit..bajet twitter plakk

7. BINGUNG : Tidak dapat membezakan ruang untuk wall post atau status -.-'

8. PERASAN HEBAT : Selalu melaporkan dimana lokasi semasa setiap masa ! Contoh ( otw ke Mydin Mall ) kemudian ( di Mydin Mall shopping jap ) kemudian ( karaoke di Mydin Mall ) bla..bla..bla.. Semuanya berlaku dlm 1 jam. So annoying okayy -.-''


11. SHOWOFF : Nak makan pun siap ambil gambar dulu dan dibuat pic profile. MOTIFFFFFF ? lol



10. BUDAK HINGUSAN : Selalu menampilkan gambar dgn gaya aksi ! (contohnya amek gmbr dgn mulut terbuka luas,suka ambil gambar muncung2 macam pic kat bawah nie bhahahahahahahahaha)



Okay.bye~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, October 26, 2011

Gambar Seksi Kilafairy Berkemban?

Assalamualaikum...

Korang kenal tak Kilafairy? alaa yang nama sebenar dia Fumakila Feri tuu..hahax... Saje tanya bukan pe tadi aku terdetik la nak check analytic kat Nuffnang pasal keywords hit kat blog aku harini...tengok la bawah nie...

  1. dayah jelita : normal la kan sebab dah tu nama blog aku
  2. upin dan ipin & gambar spongebob : sebab entry ini > upin dan upin serta spongebob ditemui di dunia realiti
  3. digoda gay : maybe sebab entry ini haha > peristiwa digoda gay
  4. blog wanita jelita : hurmm??..uhuk uhuk..ehem ehem.. :P
  5. gambar pemain bernama ashaari : lol apekah? aku pon tak taw...ben ashaari(blogger famous) aku tawla
  6. nak cerita pasal apa dalam blog : lol cerita jelah ape pon..cerita la pasal peristiwa gantung diri sendiri sampai mampos ke..terjun kb mall ke..cerita pasal kena kejar ngan lipas ke..macam-macam hoii leh tulis dalam blog
  7. kilafairy berkemban : haa nie la point aku..ape ingat blog aku blog porno ke hape..cehhh..takpe nak sangat tengok kilafairy berkemban kan? okay nahh tengok la bawah nie aku paparkan sekeping gambar kilafairy berkemban paling hot dalam alam semesta (sape gila seks sila scroll down ye)
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Dang! larikkkkkk~ haha

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wordless Rabu (Engineering)

Fucking damn true yeah~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tuesday, October 25, 2011

Tips Mudahkan Kerja Remeh | SALOTEP

Assalamualaikum...

Kepada girls di luar sana especially students la kan mesti ramai yang ada cellophane tape kan? taw tak ape tu cellophane tape?? laa tak taw ke? alaa yang nama manja dia salotep tu..hahak..selaluya salotep nie dalam pensel case budak pompuan ja ada..budak laki? harammm... asik nak pinjam je..cehh

Takpelah yang aku nak cerita kat sini salotep tu kalaw nak potong selalunya kita pakai gunting or pisau kan? tak pon bagi yang tak berapa nak baligh tu main gigit je guna gigi sampai bertali air liur tu terkeluar... Haa sini aku nak pomot satu jenis salotep yang hand tearable...mesti ramai yang tak taw...
                                    nie rupa salotep nie dalam bungkusan
Kalaw korang nak taw kat kedai-kedai luaq sana ada jual salotep jenama LOYTAPE..haa salotep ni special sebab senang nak koyak pakai tangan je...koyakan dia akan jadi cantik macam kita gunting..selalu kalaw geget tu mesti buruk kan? so senang la keja kita tak payah susah-susah cari gunting or pisau...

Kalaw nak balut buku ke apa ke koyak je guna tangan...komfemm kemas..kalaw tak caya pi la beli...murah je harga standard...make sure ada tulis LOYTAPE..salotep nie sesuai untuk semua permukaan taw..
nie lah rupa salotep tu..nampak tu ada tulis loytape
Err sapa yang dah taw tu buat-buat tak taw dah laa..aku pon baru je tau pasal salotep nie sebab tu aku jakun sikit..teruja gak la....ngahahaha~
Okay..bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Segmen Tubelawak : Pencarian 100 Blogger Wanita

Tajuk >> "saya ingin jelajah TUBUH tubelawak"

Harini aku takleh tidur.. mungkin kerana terlalu banyak memikirkan masa depan aku dan anak-anak aku, jantung aku berdegup kencang membuatkan aku tidak boleh tidur malam.. pusing sana, pusing sini, masih tidak boleh tidur walaupun telah lama memejamkan mata.. disebabkan subuh hampir tiba, aku telah membuang hasrat aku untuk tidur lalu bingkas bangun untuk menulis blog..
hurmm boleh tahan gak ayat perenggan pertama aku kan abam tubelawak? hikhikhik
Aku dah join segmen ni sebab aku dah penuhi syarat...aku dah lama follow blog tubelawak...and aku dah letak tajuk yang abam tubelawak suruh..kehkehkeh...pelik kan tajuk tu aww... tapi dah abam tubelawak suh letak camtu letak jejah..hihihi


Menurut firasat aku abam tubelawak wat segmen nie sebab dia nak kumpul 100 bloggers wanita untuk menjadi gundik kitorang..aww nakal taww abam nie..hihihi...urm actually skang aku betul-betul baru bangun tidur and aku sedang mamai lagi nie...and entry ni ditulis dalam keadaan separa sedar...kalaw ada silap tulis tajuk ke ape ke abaikan jelah yer...huarghhh..nantoknya...tapi demi abam tubelawak aku jegilkan mata tulis entry demi menyokong segmen abam...ngeeeeeeeeeeeeeeeeeee~

Korang kenal ke sape abang tubelawak nie..?? actually aku lama dah kenal ngan dia tapi aku buat-buat tak kenal je...aku ada satu je gambar dia dalam simpanan aku..hurm tengok bawah...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hensem kan? Sape nak berkenalan boleh join segmen beliau yer...moh le ramai-ramai join bagi meriah.klik SINI untuk join...ehh pompuan je taw...pondan kalaw nak join dalam mimpi la naa?
Ok bye nak sambung tido...
zZzzZZ

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Monday, October 24, 2011

10 Wajah Selebriti Tanpa Mekap | Anda Kenal?

Assalamualaikum...hurmm depa nie cantik sebab mekap and photoshop jer..tapi ada gak yang cantik asli macam beyonce..hehe...Nanti aku update artis Malaysia muka tanpa mekap pulak..layan je depa nie dulu~

Jennifer Londeh ehh Lopez
Beyonce
Hally BERRY 
Jessica Elbow
Kaurtney Kardashian
Payung..payung...ehh..ehh..payung
Kim Kardashian
Nicoli Ritchie
Iman
\
Jennifer Huduson

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Sunday, October 23, 2011

Status Terbaru Kawan-Kawan Aku Kat Facebook

Assalamualaikum..
Saje nak copy paste status member-member and adik beradik..depa ketinggalan zaman takda blog and depa bukannya dok baca blog pon so selamat ahh aku..hahak...sajela sambil stalk fesbuk depa copy status depa skali...haha..
Syaza Auni : lepas nie nak p rumah urut.pinggang aku habih remuk,bahu lenguh,tengkuk tergeliat,mata nak trkluaq psai dok duduk,mnaip,mngadap laptop n nombo,buat keje x benti.==' mau amoi hat cute2 urut aku lagi syok.muahahahahah.eh tidak aku bukan dua alam naaa. XDD

Ilya Afiqahsunggoh x suka bila jadi cmni..di lemma di lemma..haihhh~~ kalaw nak amek dua dua tamak la pulak kan... xDDDD

Irsyadussari tadi terserempak amy search kat zara.Lama gila aku tunggu dia nak kelip mata kat aku. Akhirnya dia kelip jugak ;D

Nufaa NordinOPPPSSSS! ada org dengki! KAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAH!

Atie AyamThere are no more posts to show. (cilakak dah berapa tahun dia nie tak online fesbuk -,-)

Ieka Yazidaaarrrrhhhhhh, sumpah nak nanges! :'(
untunglaaahh spe dpt jumpe incik askar masingmasing tuu, huhuu, *nanges bawah katil*


Hazirah Murshid : mai nak pnjam punching bag sat aih! ! !

Nurul Atirah : bsn~~~`


Ramizah :  Wani Kamarolzaman,Qnah Zizie cute dan saya sendiri Ramizah Sulaiman memekak tahap maksimum mlm ni..!!

Fathin AinTime aku tido tadi tak hujan, time aku dah bangun lah baru hujan turun selebat2nye. Cehhhh




Izni Nurain : cantikk la manaf mamat nie :)

Hajar Azman Bila ego meguasai diri! Aish!


ceh nie je pic aku ngan nadzilah yang ada..padan muke sape suh tak suke amik gambaq..haha
Nadzilah Nawi : ad org uh kol ak smate2 nk ckp RINDU!!tol x Hajar Azman?hik3~~


Cik Nara : saye rinduu rumah saye=(


Farhah Nina : mangon awal bajet nk stdy...hakk tuiiii;p

------------------- bawah ni pulak status adik beradik aku..hahak-----------------------------


Kak Kynah即来之,就安之。(cehh aku pon tak paham -,-)


Diena : pinggan x retak nasi x dingin . . ..
kau x hendak aku x ingin . . ..



Mashitah : berkurun x bkak fb..huahaha


Mamat : waaa....suma add..ak ngan Nur Mashitahshahida,Dayah Jelita Full,Nur Hayatul Sakinah n Nur Diena....suke2...hahaha....


motif : rindu depa sebenaqnya tapi aku gengster...gengster takleh jiwang..mampos depa gelak kat aku kalaw aku mesej or kol and cakap aku rindu...haha..ehh yeke aku gengster?..mana ada..aku kan gadis melayu terakhir...hakhakhakktuihh!


ramai lagi nie tapi cukup lah banyak dah nie jenuh aku nak cari gambaq..sapa yang takda tu sila tacing..hahaha...wekkk...

okay.bye~
Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Supermodel Ni Sumpah Cun And Hot Giler Weyhh!

Piweetttt~


Nama : Nong Poy
Kerjaya : Supermodel
Asal : Thailand
Jantina: Lelaki
Okbye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Friday, October 14, 2011

Aku Puahhh! Yeah~

Assalamualaikum...

Setelah sebulah lebih dok kat kolej mawar nie baru harini aku rasa puas yang teramat sebab dah buat sesuatu yang memuaskan emosi dan batin(ehh?) dan jiwa dan raga dan perasaan aku!!


Okay sebenarnya aku nak habaq yang aku telah berjaya membunuh seekor natang yang durjana yang selama ini mengganggu kehidupan seharian aku..memang la natang tu tak buat apa pon..tapi kemunculan and kehadiran beliau sangatlah annoying dan membuat aku rasa marah!!

And selama nie cubaan aku nak bunuh beliau menemui kegagalan tapi hari ini aku berjaya beb!!
ahahahahahahahahahahahaha!!!
http://www.emocutez.com
 (gaya puas)

Mempersembahkan mayat sekor natang celake yang berjaya dibunuh dengan kejam oleh aku!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Mati katak ang cicak hoihhh..padan muka..amik ang!!

Sekalung penghargaan diucapkan kepada :
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
(kalungkan bunga)
v
v
v
v

Okay.bye~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Yeah~ Aku Suka Korea! So What??

Assalamualaikum..

Mesti ramai laki Melayu tak suka K-Pop kan? tercabar lettew dengan kejambuan depa..hee~
Jangan kata laki Melayu, pompuan pon ada je yang tak suka...
Aku pon camtu gak dulu tapi skang aku dah jadi feminin..hikhikhikhik..
I love korean guys!! love their face and dance!

Yeahhh aku memang sukaa gilaaaa depa..aku memang kipas susah mati korea....anyonyonyonyonyo....hensem giler...jambuuu..putihh...muahhhh..oppa saranghae!!!! muahhhhh~~~love you!!!!!
http://www.emocutez.com
(maaf over)

super junior forever

Yang pasti suami aku nanti Melayu la beb! :P
Okay.bye~
Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^