Nuffnang Ads

Wednesday, September 28, 2011

Manusia Purba Ditemui Di Zaman Moden

Assalamualaikum..

Dewasa kini yakni pada zaman eraglobalisasi yang serba canggih ini... (chewah mukadimah aku boleh dapat A+ nie karangan BM)...dunia semakin maju kan?? majoriti orang kaya-kaya belaka la kan?

Tapi perasan tak manusia pulak semakin kembali ke zaman batu? kecian ish3...

Firstly messy hairstyle
Memang la kalaw kena gaya nampak la stail jugak nak nak boypren aku kim hyung jung wat gaya messy pehhh lentok wa! hahak... sape kutuk bintang aku jagala! tapi kalaw messy yang macam berok tu style ker?? dah macam manusia purba aku tengok...

v
v
v
yo wassak orang atas? nak join
manusia purba takpa sebab tak da sikat rambut apatah lagi salon untuk teknik rebonding..huhu

Secondly pakaian tak cukup kain
Kalaw nak kata kat mat salleh lantak depa la kan depa memang kafir tapi apa nak jadi kalaw orang Melayu Islam pakai semuanya tak cukup kain? tak dak duit sangat ka nak beli baju? selalunya pakaian nie kain makin sikit harga makin mahal...nie aku letak gambar contoh mat saleh.kalaw letak gambar orang melayu kang sentapp..hahak

              
               "nasib baik baru lepas shave ketiak hihik"      "eh dia nie kalaw masuk ratu cantik zaman batu mesti menang"

Orang purba takpa la zaman depa mana ada jakel gedung jual kain..zaman depa mana ada mesin jahit canggih nak jahit baju...depa nak bogel pon rilek sudaa...huhu

Thirdly suka pakai animal clothing
Yang nie artis gedik and mak datin kerepot selalu la pakai kononya gojes arr pakai bulu-bulu camni...tambah tambah kat malaysia nie lagi la pelik...negara panas tapi bajet bersalji nak pakai bulu-bulu..bulu sendiri tak cukup ka? ehh? tak baik taw binatang seperti cheetah dsb makin pupus lagi nak amik bulu and kulit dorang...


Artis-artis hollywood lagi lah tidak berperikebinatangan... mentang-mentang la dorang kaya... suka sungguh sokong memakai pakaian kulit/baju binatang..kalaw yang tak ori tak pe..yang ori  yang kita kena anti sebab binatang sekarang makin pupus...

Nanti bawak cucu aku pi zoo yang ada hanyalah ayam itik dan lembu..acaner? kecian dia tak dapat tengok cheetah zirapah or rimau..hukhukhuk

Okay.babai~
p/s: kalaw lah aku boleh naik mesin masa doraemon, teringin nak bagi manusia purba pakai bra dan spender..hihik

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wordless Rabu (Posing Paling Hot Dalam Dunia Aww)

Sekali pandang : WATAFAK???
Dua kali pandang : FUUUUUUU >_<


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Monday, September 26, 2011

Makan Tak Bayar Di Restoran Pak Hainan

Assalamualaikum..

Haritu kan lama dah la aku pon tak ingat bila aku ngan memba aku nama ieka pergi alor star sebab nak tengok wayang and jalan-jalan cari pasal..kami pegi berdua ajew sebab suami masing-masing bizi..hukss..Pastu tunggu memba lagi sorang datang dari penang..cehh lambat siott sampai..huhu.. 
Kitorang tunggu memba penang tu kat Restoran Pak Hainan..Nama dia Ilya.

ha nie dia dah sampai...serabai gilos. Dia cakap dia kena kejar harimau dalam perjalanan...owhh sadis..hahak

Aku pon suruh la Ieka betulkan shawl dia sebab kalaw nak masuk dalam blog
aku takleh serabai-serabai..wakaka

Jeng jeng jeng shawl dah elok barulah oder makan... sumpah sedap habaq hang makanan kat sini...nie Ilya oder Nasi Goreng Pak Hainan...kitorang makan sambil sembang merapu mengutuk sesama sendiri and gosip tak hengat dunia arr...

Nasi Goreng Pak Hainan  memang terangkat beb!!
nie ieka punya...yang nie pon sedap gila..hot cappucino.
aku nak makan dia plak sibuk tengok camera nasib baik tak tersuap dalam lobang hidung aku.. terkapai-kapai aku nak makan nasik yang ilya suap nie haa...dah la aku nganga camtu nampak cam orang kebulur  la plak..=.=
Sepanjang kat Pak Hainan tu kitorang asik bising je pastu posing-posing snap pic macam jakun..hakhak... Banyak giler weyh gambar tapi aku letak cikit jer nanti kang letak banyak korang muntah pulak..nie la antara posing sopan kitorang yang lain haprak! haha

Okay merujuk kepada tajuk entri di atas...lepas makan kami bertiga belah tak bayaq satu sen pon sebab terlampau menggedik sampai lupa bayaq...wakaka..dah sampai rumah aku baru teringat... Nak patah balik memang tak la...Pastu lepas 2 minggu baru Ieka jadi wakil pi bayaq...hahaha...

Siott tokey kedai tu ingat beb muka kitorang dia cakap dia taw kitorang tak bayar tapi dia tak perasan bila kitorang belah...dia cakap memang dia ingat muka kitowang..huhuhuhu...maap la uncle kitowang tak sengaja laa...entah-entah dalam minuman kitorang ada semut tak??? haaa maybe sebab tu kitowang terlupa..muahaha~ haa lain kali uncle kena check minuman sebelum hantar kat customers..hahak

p/s : jangan tiru perbuatan ini..haromm oihh kalaw tak bayaq!

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Sunday, September 25, 2011

Kakak Aku Tunang | Hantaran Lagi Glemer Weyh!

Assalamualaikum..

Tadi bukak beautiful nara ada pasal normiang dengan memeiang nikah.. muntah ijau aku.. sikit-sikit dorang... macamla orang lain tak de yang nikah.. dah la pengantin basi (normiang)...wedding of the year hape pasangan kena tangkap basah camtu....pehhh mulut gosip jugak aku eak? hehe

Siyes aku tak amik port pasal artis tapi bab depa dua orang nie aku memang meluat...cuma aku terpanggil nak buat entry nie sebab aku tengok hantaran nikah memeiang tadi yang fuuuuu!!! buruk bebenor...lansung tak glemer..kononnya sponser tapi biasa jerk..hantaran ahkak aku tunang ramadhan haritu lagi stail...nak kata apa katala yang penting aku yakin memang stail dari depa..hakhakhak!

1) KEMEJA



2) KEK (bff kakak aku sponsor)


3) PERFUME


 4) QURAN TAFSIR


 5) COKLAT



6) NECKTIES (yang nie aku buat..cantik kann??tepuk tangan cikit!! thehehehe~ *kembang idong*)


and lastly
v
v
 6) BUAH-BUAHAN (ehh kenapa ada oren sesat..wa tataw ma! hahak)

Semua hantaran di atas kitorang adik-beradik yang buat..termasuk lah adik lelaki bongsu kitorang dan umi kitorang..kitorang sama-sama bekerjasama mengubah hantaran ni..kak aku tak nak sewa tak stail katanya..hehe...

team gubah hantaran : dari kiri aku, kakak aku, adik aku , adik aku
ahkak aku! simple but gojes :D
sarung cincin moment
 Dorang tunang bulan posa haritu sebab raya 2nd kak aku ngan tunang dia nak balik sambung study masing-masing kat china and russia...so alang-alang dorang cuti serentak haritu dorang decide nak tunang leww...yelah bukan senang nak jumpa kan? dah la berjauhan...lepas dorang graduate nanti bawu dorang tawin..insyaAllah..err aku bila plak eak? hihik
Okay babai~
Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Saturday, September 24, 2011

Promote Contact Lens Jap

Assalamualaikum..

*Update laju-laju*

Hai aku nak promote lens yang aku pakai jeww..ahaks..
dan sambil tu promote diri gak..hihik *gelak gedik*



Aku beli dekat kak eliana yang comel nie haa..
Macam-macam jenis, saiz, dan warna ada...
Boleh cekidaut sendirik yer dekat >> FB Nurul Eliana
Okay babai~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tolong La Hentikan Mesej Berantai Ini Kat Facebook

Assalamualaikum...

Aku memang muak dan meluat tengok post-post macam kat bawah nie kat facebook...
MENYAMPAH! Serius tak bohong aku memang menyampah...

sapa yang sebar mesej nie kira komfem masuk syurga la eak? wahh padu arr kalaw macam tu..aku nak korang tengok mesej-mesej yang femes nie..jangan dok cuak la naa kalaw dapat..tak mati pon kalaw tak sebarkan...Allah yang berkuasa nak matikan kita bukan mesej berantai nie..

Oh ya pada zaman batu dahulu ini dikenali sebagai surat berantai..

CONTOH-CONTOH
--------------------------------------------------------------------------------------


"ALLAH AKU CINTAI KAU DAN AKU PERLUKAN KAU…DATANGLAH KE HATIKU" KIRIM PADA 10 ORANG DAN LIHAT KEAJAIBAN MALAM INI, TOLONG JANGAN DELETE. IA BENAR2 TERJADI. INI SMS DARI IBU ALI SAID-JURU KUNCI SAYYIDA MAKKAH YANG BERMIMPI BERTEMU RASULULLAH SAW. BELIAU BERPESAN: KUATKAN AQIDAH DALAM IBADAH KERANA DUNIA INI SUDAH GOYAH DAN TUA. SEBARKAN SMS INI KE 10 MUSLIM INSYALLAH DALAM WAKTU 10 HARI AKANDAPAT REZEKI BESAR DAN JIKA TIDAK DISEBAR TUNGGULAH KESULITAN YANG TIADA HENTI
--------------------------------------------------------------------------------------
Merokok adalah senjata Yahudi yg plg berjaya,nak tahu knapa?
sbbnyer :
Mana ada org hisap rokok bermula dgn BISMILLAH..
Mana ada slps abis merokok ucap ALHAMDULILLAH..
- Menyalakan api adalah kesukaan syaitan.
- Meletakkan jari di mulut adalah amalan Yahudi.
- Mengepit 2 jari pd rokok adalah perlambangan salib
p/s : boyfren and abah aku isap rokok but aku cinta depa.tq.
--------------------------------------------------------------------------------------
 Peringatan semula! tolong la baca!! Semalam, siaran RTM di Negeri Pahang tergempar ramai orang terdengar bunyi dentuman yang sangat kuat di susuli gempa bumi selama 3 minit, mungkin ini tanda2nya > kpd semua yg bergelar muslim,hari nie pakar meteorologi bhgn bunyi dr Rusia m'dapati sesuatu bunyi ganjil spt ngauman raksasa dr bwh mantel bumi.menurut para ulama kemungkinan besar itu ialah suara Dajjal y b'usaha utk naik ke muka bumi.oleh itu,kte disuruh sentiasa x berhenti azan dan solat,sebarkn kpd umat ISLAM yg lain. Amanah! Wallahualam. KITA YANG MENENTUKAN DIRI KITA Jgn skip utk bace ni. Sebarkan kalau sayang pada islam.> BAHAYANYA KARTUN POKEMON dan BINATANG2 yang ade dalamnya. POKEMON bermaksud saya yahudi,> PIKACHU bermaksud jadilah seorang yahudi. CHARMANDER bermaksud ALLAH itu lemah..nauzubillah) .> jadi. tolonglah SEBARKAN kepada rakan2 chat korang semua.> tolong forwardkan mesej ni kepada sumer org Islam!jngan smbong n bongkak...
p/s : aku suka pokemon! so what??
--------------------------------------------------------------------------------------
Ya Allah, Ya RAhman, Ya Rahim, Ya Malik, Ya Qudus, Ya Salam, Ya Mu'min, Ya Muhaimin, Ya Aziz, Ya Jabar, Ya Mutakahbir. Kirimkanlah kepada 9 orang asma Allah ini. InsyaAllah kamu akan mendapat berita baikesok. Siapa tidak menghiraukannya maka akan mendapat nasib buruk selama 6 tahun.Apakah anda tidak mahu korban 9 sen kerana asma Allah? Dalam 1 jaanda akan mendapat rezekiyang tiada tara jumlahnya. Demi Allah ini amanahnya. Jangan dihapus sebelum hantar kepada 9 orang.
p/s : aku sayang kedit aku.tq
--------------------------------------------------------------------------------------
Harap baca dengan seksama coba pahami dengan baik.ini penting disebarluaskan ke teman2 muslim yang lain bukan ancamannya tetapi kabarnya. yang sangat penting
Wallahu'alam bishawab.
-KESAKSIAN AYI T. NURHAYATI-
Assalamu'alaikum wr. wb
Ketiga kalinya saya menerima Email Berita dari
Masjid Nabawi ini.
Pada saat menerima Email 'Berita dari Masjid Nabawi' pertama
(kira-kira 2 tahun yll) saya tidak merespon
Surattersebut, dan memang tidak ada kejadian luar biasa terjadi. Hanya pernah terjadi sekeluarga mengalami sakit yang sama silih berganti,itu terjadi hingga 2 - 3 kali.
(saya pikir ach sakit flu biasa)

Kemudian Berita dari Masjid Nabawi yang ke 2, saya terima sekitar Akhir tahun 2002 melalui sebuah milist dan kembali saya tidak merespon dengan baik email tersebut, bahkan mengkritisi Berita Dari Masjid Nabawi;percaya kepada surat itu bisa menjadi syirik karena baik dan buruk kejadian yang kita alami ada ditangan Allah SWT.

Kejadian aneh pertama terjadi : Adaorang yang mengumpat membaca coment saya.Dalam hati timbul tanda tanya : 'Wah hebat juga tuh Surat , baru dikomentari gitu aja udah diumpat dan diomeli orang yang nggak dikenal' beberapa waktu kemudian musibah finansial menimpa, saya kehilangan beberapa pekerjaan.dalam hati saya ragu, apa ini seperti yang disebutkan dalam
Berita dari Masjid Nabawi tsb, yakni :
'Sedangkan terhadap orang yang menyepelekannya dan membuang surat ini, dia mendapat musibah yang besar yaitu kehilangan sesuatu harta/benda yang sangat dicintai dan disayanginya'

malam ini saya menerima kembali Berita dari Masjid Nabawi yang ke 3.Saya baca dengan seksama berita tsb. Bagus juga isinya, mengajak pada kebaikan dan menjauhi kemungkaran.Kenapa tidak saya sampaikan kepada yang lain? Yang jelas merupakan amal yang baik telah menyampaikan berita ajakan kepada kebaikan, selebihnya Wallahualam.Allah- lah yang mengetahui segala kejadian.Semoga Berkah dan Rahmat Allah SWT senantiasa berlimpah kepada kita semua.

BERITA DARI MASJID NABAWI.BERITA PENTING.BERITA UNTUK UMMAT ISLAM DISELURUH DUNIA.

SURAT INI DATANGNYA DARI SYECKH ACHMAD DI SAUDI ARABIA :

'AKU BERSUMPAH DENGAN NAMA ALLAH SWT DAN NABI MUHAMMAD
SAW' WASIAT UNTUK SELURUH UMMAT ISLAM DARI SYECKH ACHMAD SEORANG PENJAGA MAKAM RASULULLAH DI MADINAH, YAITU DI MESJID NABAWI SAUDI ARABIA .

Pada malam tatkala hamba membaca Al'Quran di makamRasulullah, dan Hamba sampai tertidur, lalu hamba bermimpi. Didalam mimpi hamba bertemu dengan Rasulullah SAW, dan beliau berkata, 'didalam 60.000 orang yang meninggal dunia, diantara bilangan itu tidak ada seorangpun yang mati beriman, dikarenakan :
1. Seorang istri tidak lagi mendengar kata-kata suaminya

2. Orang kaya yang mampu, tidak lagi menimbangkan rasa belas kasih kepada orang miskin.

3. Sudah banyak yang tidak berzakat, tidak berpuasa, tidak sholat dan
tidak menunaikan ibadah haji, padahal mereka mampu melaksanakan.

4. Oleh sebab itu wahai Syechk Achmad engkau sabdakan kepada semua ummat manusia di dunia supaya berbuat kebajikan dan menyembah kepada Allah SWT.

Demikian pesan Rasulullah kepada hamba,oleh karenanya hamba berpesan kepada segenap Ummat Islam di dunia :

- Bersalawatlah kepada Nabi Muhammad SAW.
- Janganlah bermalas-san sholat 5 waktu.
- Bershadaqoh dan berzakatlah segera, santuni anak yatim piatu.
- puasalah di bulan ramadhan dan jika mampu tunaikan ibadah haji.

PERHATIAN :
siapa yang membaca surat ini hendaklah menyalinnya,sampaikan pada orang lain yang beriman pada hari kiamat.Hari kiamat akan tiba dan batu bintang akan terbit, Al'Quran akan hilang dan matahari akan dekat diatas kepala, saat itulah manusia akan panik. akibat dari kelakuan mereka yang selalu menuruti hawa nafsu dalam jiwa.

Barang siapa yang menyebarkan suratini 20 lembar dan disebarkan kepada teman/ rekan atau Masyarakat Islam sekitarnya, maka percayalah anda akan memperoleh setelah
dua minggu kemudian. Telah terbukti pada pengusaha diBandung , setelah membaca dan menyalinnya juga menyebarkan 20 lembar,dalam waktu 2 minggu kemudian, dia mendapat keuntungan yang luar biasa besarnya.

Sedang terhadap orang yang menyepelekannya dan membuang
suratini, Dia mendapat musibah yang besar: kehilangan sesuatu
harta/benda yang sangat dicintai dan disayangi.Perlu diingat kalau sengaja tidak memberitahukan suratini kepada orang lain, maka tunggulah nasib yang akan anda alami, dan jangan menyesal bila mendapat bencana atau kerugian yang sangat besar.

Namun, jika Anda menyalin/mengcopyny dan menyebarkannya kepada orang lain,akan mendapatkan keuntungan besar,rezeki yang tiada disangka.

Surat ini ditulis S.T. STAVIA sejak itu surat menjelajah
dunia,dan akhirnya sampai kepada Anda.
Percayalah beberapa hari lagi suatu akan datang kepada Anda dan
keluarga,

KEJADIAN YANG TELAH TERBUKTI !
1. Tn.Mustafa mantan menteri Nasabah Malaysia,dipecat
dari jabatannya karena beliau lupa,kemudian ingat suratini, lalu beliau menyalinnya
dan Menyebarkannya sebanyak 20 lembar.
dilantik kembali menjadi menteri Kabinet.
2. Tn.Gojali mantan menteri Malaysia menerima surat
ini,
kemudian menyalinnya sebanyak 20 lembar dan
menyebarkannya,beberapa hari kemudian mendapat keuntungan yang luar biasa. Dengan kejadian tsb
sebagai bukti,saya sarankan agar Anda
tidak merahasiakannya,segeralah menyebarkannya untuk teman atau rekan
Anda.
Tunggu kabar baik dalam waktu dua minggu setelah Anda
menyebarkan. Allah SWT meridho'i niat baik Anda, selamat
bertugasdan berkarya.
Salam,
PENJAGA MAKAM RASULULLAH SAW
p/s : lololol...aku penah dapat masa aku sekolah rendah...aku wat derk je..elok je sampai sekarang...andai aku mati lepas aku tulis entri ini sekali pon adalah sebab ajal aku not because of this fucking chain message!
--------------------------------------------------------------------------------------


Ada jugak jenis sebar thru emel..sekarang nie berlambak kat facebook...aku selalu dapat..ada yang inbox aku...aku benci bila orang yang inbox tu dia jenis inbox ramai-ramai pastu bila ada pulakk makhluk yang bangang dok komen plak kat mesej tu..arhhh tekanan..tapi okay la sekarang fesbuk dah ada feature "leave conservation"


Sebenarnya dah lama mesej nie sedara aku cakap zaman dulu kena fotostat and sebarkan kat orang.. WTF?? Kerja gila okay...aku memang tak percaya benda-benda nie...
Dan kalaw betul sekalipon aku tak kesah sebab aku taw tahap agama aku...bukan nak kata aku pandai agama pon..ilmu agama aku masih sikit...tapi siyes aku benci perkara and benda-remeh..sikit-sikit kaitkan dengan yahudi..sikit-sikit iluminati..sikit sikit suka jadikan bukit...

ahhh persetan suma ituhh!!!  <----padu tak ayat nie?? hahak

Yang penting kita suma kena cuba jadi seorang Muslimah yang baik...walaupun pelan-pelan. :)
Okay babai~

p/s : aku baru terjumpa and like page nie >> Katakan tidak kepada mesej berantai!! Kami rela mati daripada sebarkan!



Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Budak Kecik Jeles Dengan Dua Orang Kakak Comel

Assalamualaikum..

Hari jumaat haritu aku ngan memba pi SACC Mall (sebutan seksi mall) kat Shah Alam tu sebab nak cuci mata and beli barang-barang cket..masa nak balik pi pkns sat..pastu memba aku sorang nie nak beli hape ntah kat satu kedai tu..aku ngan memba sorang lagi malas nak masuk sebabkan kepenatan jalan cari barang so kami nak duduk tunggu ja..tapi tak da kerusi.. pastu aku nampak tempat mainan budak-budak aku pon bantai duduk jelah..hakhak..ala mainan yang kena masukkan coins pastu dia gerak-gerak bersama iringan lagu tadika seperti anak itik tokwi dan papaku pulang dari kota.


Suddenly, ada sorang budak kecik(tak comel pon) dengan muka bengis datang kat kitorang and jerit kuat gila babi..Dia jerit camni "Argghhhhhhhhhhhhhhhh"aku pelik lol pehal ko budak?? Suma orang tengok..ciss.. Pastu dia jerit lagi berkali kali sambil hentak kaki.. Menurut firasat aku budak tu jeles sebab kakak comel dua orang dok atas mainan tu and dia nak main jugak tapi tak berani nak halau kitorang sebab kitorang lagi kiut dari dia..*muntah* Si dia jerit lah dengan harapan kitorang akan blah..haha

Tapi kitorang tak belah pon..wat derk je...hahak..ayah budak tu dah usha pelik...ciss..pastu memba kitorang yang beli barang tadi sampai and kitorang pon belah...pastu laju je larik naik mainan tu and buat muka puas..macam mainan tu bapak dia punya pulak..sebenarnya aku nak cakap kat bapak dia suruh beli satu letak kat rumah tapi aku tak berani masa dah tak sempat..huhu..

Alahh salah budak tu jugak sebab tak cukup comel nak membuatkan aku bagi dia naik mainan tu dulu... dah sape suruh jerit-jerit kat public macam orang tak betol...hurmmm and aku rasa tak matang betol perangai aku dia kan??..

Okayy okay taw taw sebenarnya salah aku sebab naik mainan budak-budak..apala salah budak tu..huhu :P
Daa~
Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Wednesday, September 21, 2011

Wordless Wednesday [Sapa Faham Gambar Nie Dapat Topap Free Dari Aku.Cepat!]

Komen pertama betul akan dapat topap.. :D


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Status Facebook Bila Binatang Ada Facebook

Assalamualaikum

NYAMUK : Baru habis isap darah Selena Gomez..kenyang burppp~

CICAK : Cilaka sape lastik aku tadi!! nasib baik kena sipi-sipi je..grrr

KUCING BETINA : Anak I yang ke 5 tanya sape bapak dia.. I bingung nak jawab siapa sebab I pun dah lupa sape bapaknya..huhu

CICAK : Statusku kini janda sebab suamiku mati tersepit celah pintu.. :'(

AYAM : Ni status last aku...japgi aku bakal menjadi ayam masak merah..bye uolls :(

BUAYA : Tadi aku baham amoi mane ntah..hikhik..gebu..sodapp.. 

BABI : Aku bengang betol la!! dia terpijak taik kucing tapi nama aku yang disebutnya..bukan aku yang berak..grr!!

KUCING : Baru je add awek sebelah rumah..keturunan PARSI beb!!!

ANJING : Tuan baru aku selalu peluk aku...beshh giler dada dia..hahaha

LIPAS : Kelakar giler tengok Justin Bibir menjerit dan melompat tadi bila nampak aku..hakhakhak

HAMSTER : Yess aku dah ada facebook!! kalaw tak boring je asik main roda pusing..huhu

ULAR : Hai semua add la saya yer.. oh ye status nie kawan saya si biawak tolong tulis saya tak leh taip sebab takde jari..hee~

yang bawah nie plak aku jumpa..hehe

k.bye~


Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Tuesday, September 20, 2011

Bagaimana Nak Pastikan Kita Tak Matikan Alarm Yang Sedang Bingit Berbunyi Ketika Bangun Tidur

Assalamualaikum..

Biasanya kita set alarm kan nak bangun pagi?.. Tak kira lah alarm jam loceng atawpun handphone..Dah jadi kemestian kalaw alarm bunyi mesti kita bukak mata separuh and tangan meraba-raba phone/jam sebab nak matikan alarm..then sambung tidur balik...kan? Sapa yang tabiat camni sila kembangkan lobang idong..hakhak

Here is the tips how to aviod this habit...khususnya untuk student yang dok hostel sebab kat hostel takda mak nak jirus air kat muka kalaw malas bangun..haha


1) Letakkan jam loceng/fon anda almari or locker and then letak padlock..lagi besar padlock lagi afdal..then kunci letak bawah katil..bangun pagi bila terdengar alarm yang bising mesti kita terpaksa bangun dari katil sebab nak cari kunci and bukak loker matikan alarm..


2) Letak jam/phone atas almari anda...bila dengar alarm komfem kena bangun dari katil and ambil alarm yang atas almari tuhh..tips ini amat berkesan untuk orang pendek sebab mesti anda akan terlompat-lompat nak amik jam anda..secara tidak lansung anda boleh exercise pagi-pagi..hahak


3) Letakkan bawah katil hujung-hujung.. Make sure susah nak capai sehingga tahap kena merangkak.. Lagi afdal untuk orang yang tidur atas katil double decker sebab banyak step nak capai jam tu..nak kena turun tangga lagi..nak kena pijak kawan kat katil bawah lagi..nak kena merangkak lagi..kalaw tak ambil tutup alarm jam yang bingit tu komfem kawan katil bawah/ kawan sebilik akan maki-maki anda sebab bising..


4) Letak jam kat sebelah katil rakan yang jenis panas baran kalaw tidurnya terganggu.. Pasti dia akan "tolong kejut kan anda" bila dia dengar bunyi alarm tak diundang itu mengganggu tidur dia..hahaha


5) Letak terus dalam bilik air (kalaw bilik air dekat dengan bilik lah).. Then esok pagi dengar alarm memekak korang pasti menuju terus ke bilik air sebab nak tutup alarm.. So alang-alang dah ke bilik air boleh mandi sekali.. Lepas mandi boleh jirus kawan-kawan yang malas bangun..

Sebelum cuba tips di atas pastikan bunyi alarm anda kuat, annoying and anda komfem bangun dengar bunyi tu..contohnya bunyi bom meletup ataw bunyi langsuir mengilai ataw lagu nyanyian ning baizura..lol
Elakkan set bunyi yang slow seperti bunyi angin bertiup sepoi-sepoi bahasa atawpon bunyi rakaman suara perempuan yang lemah terkulai "sayangg bangunlaa sayangg"

Selamat mencuba kawan-kawan tapi atas risiko sendiri yer..hahak..babai~

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Lion-Parkson Foundation Awards Presentation Ceremony

Assalamualaikum..

Selepas aku pergi final interview Lion Parkson Foundation haritu aku sentiasa tido tak lena makan tak basah mandi tak kenyang dok tunggu result interview tuh... 
Then i got electronic mail (emel pon boleh saja nak tulis dengan perkataan gempak cikit haha) from Lion-Parkson informing me that i got the scholarship..
*tembakan firework*
yeahhh!!...yummy!!.yess!!..woohooo~...err Alhamdulillah :p

Aku dapat invitation pi majlis serah cek tu dalam bulan puasa.. tapi sekarang bawu nak update..hikhik
Tapi gambor suma shaking hishh ape la tukang amik gambar nie..mintak-mintak kakak aku baca entry nie baru dia taw aku tak puas hati dia amik gambar shaking..muahaha~

senarai nama yang dapat scholarsip tu satu Malaysia kan? hehe
mom, me, sis
nie masa penyerahan cek by Puan Sri Chelsea Cheng..pehh terang bebenor gambar nie menyerlahkan nur diwajahku..xD 
lepastu aku kena bagi speech sebab nak masuk dalam tv..haha
sebenarnya aku tipu haha nie gambar syok sendiri haha time vip tak sampai lagi haha..
jadah bagi speech bawak handbag..haha..banyaknya "haha"
photography session
sebelah my mom is my interviewer..kanan aku tu cik nurul yang banyak membantu aku..
one of my friend there Malini..tinggi benor beliau jeles aku..hehe
Majlis nie buat waktu pagi sampai tengahari pastu ada jamuan..Makanann dia perghh sodap giler habaq hang...actually nampak sedap laa...aku tak makan pon sebab puasa..sobbbsss
*padahal aku tak leh puasa masa bu sebab cuti cuti Malaysia..shhhh jangan bagitaw orang taw*
Family aku jer yang Muslim ha masa tu sebab company dorang mostly chinese so tak de hal la dorang nak buat jamuan kan..Aku hanya mampu memandang sambil terkebil-kebil hekhek..yelah tak kan nak join even aku tak puasa pon kan...hehe..however guest whatt?? they were very considerate because they gave us two bag of makanan untuk berbuka posa...bagus kan? :)

dalam nie haa ada makanan sodap :)
Syukurlah aku dapat biasiswa sebelum daftar kat Uitm Shah Alam nie haa..tak yah la susahkan my parents kann? Kiranya dengan scholar nie parents aku tak yah kuar duit pun untuk aku...yelah adik adik adik aku pon nak pakai duit lagi..Pastu aku pon tolak lah biasiswa JPA sebab dah dapat yang nie..tak kan nak tamak bolot dua-dua kang apee ponn tak boleyhh...

Okay..babai~
Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^

Monday, September 19, 2011

Senarai Peserta Photo Editing Contest By Eien Razak and Dayah Jelita

Assalamualaikum...


Contest ini dah tamat pada 15 September lepas. Kepada sapa yang tak sempat join jangan bersedih dan merajuk sebab InsyaAllah kami akan anjurkan contest lagi pada masa hadapan. Kepada yang join tu terima kasih sangat-sangat i love you muaahh muahh aumm aumm sebab sudi join dan support this contest..hehe

Bawah nie link entry peserta-peserta yang telah join... Pemenang akan diumumkan kemudian harap semua bersabar sebab kami dalam proses penghakiman :)


  1. http://phoged.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  2. http://chempakasari20.blogspot.com/2011/08/diari-199-photo-editing-contest-by-eien.html
  3. http://suecomey.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  4. http://alyaeyanaqaisara.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  5. http://ashirashida.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  6. http://nursyikin.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  7. http://riz-jal.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  8. http://sayakongsicerita.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  9. http://iownthis87.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  10. http://nurhazmira.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  11. http://doodoodoodle.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  12. http://ceritaaleensepet.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  13. http://mishnurlin.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  14. http://sitifarahmarzuki.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  15. http://maiamyra.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  16. http://sweetsadmemory.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  17. http://ceritagenie.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  18. http://saya2105.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  19. http://me-is-imah.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  20. http://theieraziera.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  21. http://billomanggo.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  22. http://shuhaimersaad.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  23. http://wanna-be-a-photographer.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  24. http://queeninthecastle.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  25. http://queeninthecastle.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  26. http://miraclehppnd.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  27. http://zainurinzin.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  28. http://daricahayamataku.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  29. http://iffahfakhira.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  30. http://ernashafiqah.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  31. http://lynnto.blogspot.com/2011/08/entri-contest-photo-editing-contest-by.html
  32. http://bulatuntuksaya.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  33. http://tinkerbellola.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  34. http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-ein-razak.html
  35. http://akukarma.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  36. http://mad-enjoyit.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  37. http://lynndamya.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  38. http://misseyla90.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  39. http://wanhazel.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  40. http://maseumamahngomel.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  41. http://anjungsry.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  42. http://myownsmyworld.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  43. http://gotcha2yuzy.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  44. http://mdmlala.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  45. http://molinolina.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  46. http://sugarintheglass.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  47. http://tibit2babyboom.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  48. http://gadissathome.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  49. http://sarahanafiah.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  50. http://kisahhatiaiyfa.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  51. http://iqalifestory.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  52. http://mimiafiniepunya.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  53. http://rimadania.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  54. http://lovelysnowyinherstory.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eein-razak.html
  55. http://meerakeroink13.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  56. http://meerakeroink13.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  57. http://vividgreenapple.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  58. http://fiefix.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  59. http://queen-of-colors.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  60. http://lovelysnowyinherstory.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eein-razak.html
  61. http://leeyaasuri.blogspot.com//2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  62. http://contests-unguisme.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  63. http://maszull.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  64. http://aquarestsadrenalin.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  65. http://yespepol.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  66. http://iamcjey.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  67. http://ieraazizi.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  68. http://www2.adamainaa.com/2011/08/contest-photo-editing-by-eien-razak.html
  69. http://legasidaksepet.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-ein-razak.html
  70. http://kaikasim.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  71. http://sweetylovillea109.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  72. http://anisah-ramli.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eein-razak.html
  73. http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  74. http://azrulashraf.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  75. http://shimapinkribbon.blogspot.com/
  76. http://www.homesickeric.co.cc/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  77. http://armsyanovella.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  78. http://redchizzy.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  79. http://duniacikreen.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  80. http://awinwiwin.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  81. http://naxira.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  82. http://aziyati-saidin.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  83. http://thelazymieynz.blogspot.com/2011/08/assalamualaikum-wargghh-ade-kontezt-arr.html
  84. http://thelazymieynz.blogspot.com/2011/08/assalamualaikum-wargghh-ade-kontezt-arr.html
  85. http://eizamyza.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  86. http://pinkpurplebaby.blogspot.com/2011/08/contest-photo-edit-by-dayah-jelita.html
  87. http://ceritera-fatihah97.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  88. http://er-lz.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  89. http://janganjadikbudaknakal.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  90. http://pwencessyuyue.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  91. http://duniakyra.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  92. http://pearlpuffstory.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest.html
  93. http://aqupunyekesahbukankau.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  94. http://musicloveanisa.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  95. http://pandaloverra.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  96. http://sayapyqafyqa.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  97. http://schablack.blogspot.com/2011/09/photo-editing-kontest-by-eien-razak-d.html
  98. http://coklatcupcake.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  99. http://iffahhazwani.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  100. http://www.fizgraphic.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  101. http://cinonetstory.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  102. http://adeqanis.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  103. http://nineteencapri.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  104. http://niks-shima.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  105. http://isayiloveyouu.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  106. http://nazatulnazurah.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  107. http://aiskrim-comot.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  108. http://ilovemydimple.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  109. http://e134h143e4eva.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  110. http://belogfarr.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  111. http://diarycomelfarah.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  112. http://ydpfaizal.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  113. http://nursyikin.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  114. http://kinaminji.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  115. http://diagadisberkacamata.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  116. http://hafizilmi.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  117. http://limelog.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  118. http://lifestoryofliyana.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  119. http://alongnidar.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  120. http://honeyzhasdi.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  121. http://ayeenpunyasuka.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  122. http://duniabarney.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  123. http://kusyiblog.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  124. http://ayienocaca.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  125. http://rinisapphiregurlz.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  126. http://patheticpetite.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  127. http://qilabluemeshimellow.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  128. http://aisyahhoneybunny.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  129. http://cerita-si-budak-comel.blogspot.com/2011/09/assalamhari-ni-uzma-rasa-nak-join.html
  130. http://ladydianablog.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  131. http://feezapucatlesi.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  132. http://ainakokobi.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  133. http://thelittlefh.blogspot.com/2011/09/photo-editing-by-eien-razak.html
  134. http://justahuggy.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  135. http://diagadisberkacamata.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  136. http://baby-enjoyit.blogspot.com/2011/08/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
  137. http://atykahjamaluddin.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html
Wah ramai nya join..hikhikhik nie yang chek suka nie... Kalaw ada link yang saya ter miss bagitaw naa? Okay..daa~


p/s : kalaw rasa susah nak cari link anda sila tekan ctrl+f and paste link anda kat situ..komfem jumpa..kalaw tak jumpa gak inform saya jer :)

Thanks for reading. Kalaw suka boleh LIKE dan komen dibawah^^